Å pakke til solreiser

Å pakke til solreiser

Sommerferien er her og for noen blir det første gang på solferie med små barn. Det å pakke til sommer og sol er noe man får dreisen på etter hvert, men om du er førstereis med små, får du en enkel liste over ting man bør huske på her.

Tekst og foto: reismedbarn.no

- UV-drakter til ungene er uunnværlig, spesielt til barn som ikke ligger i vogn, men løper lystig rundt og gjerne bort fra skyggen. De minste bør og ha UV-drakt når man f.eks skal bade. UV-drakter fås kjøpt på apotek og diverse barnebutikker. Vi har god erfaring med klærne fra Reima.

- Solhatter og solbriller.

- Tynne, heldekkende klær, slik at barnet kan sove ute i vognen og samtidig være beskyttet mot mygg.

- Myggnetting til barnevogna.

Les også: Reisevesken med det rare i

Barnemat 
For at overgangen til lokal barnemat ikke blir så brå, kan det være lurt å ha med litt grøt og middagsglass barnet er vant til. Vær og klar over at det ofte er mye mer sukker i barnemat i andre land, har du plass er det derfor bedre med en grøtpakke for mye, enn en for lite. Når lokal mat skal spises husk at det bør skylles, skrelles eller stekes. Vær nøye med hygienen når du kjøper f.eks frukt til de små.

 

Vann
Husk jevnlig tilførsel av væske til barnet. De mister mye i varmen de også. Om du fortsatt ammer, husk å tilby melk hyppigere enn hjemme og om barnet har begynt med vann, ha rent vann tilgjengelig til enhver tid. 

Bruk av aircondition 
De fleste hoteller, leiligheter eller hjem i varme strøk har aircondition. Vær forsiktig med bruken. Kjører man på med for kald luft kan det være både store og små blir forkjølt.

Les også: Tips til flyturen

Immunforsvar
Medisinsk fagdirektør i Europeiske Reiseforsikring, Sverre Kjølstad, mener generelt at småbarnsforeldre bør droppe å ta med barna på eksotiske langturer.

- Immunforsvaret er ikke fullt utviklet før barnet er fire år. Risikoen for at et barn på under fem år blir sykt på reisen, er ni ganger så stor som for et barn i alderen 5-15 har han uttalt til VG nett.

Han sier at språkproblemer, kulturforskjeller og usikkerhet rundt behandlingen kan gi en traumatisk opplevelse for foreldrene hvis barnet blir sykt. Og det kan lett skje.

- Barn er gjennomsnittlig syke syv ganger i løpet av det første leveåret. På en to-tre måneders tur nærmer det seg 100 prosents sjanse, sier han.

- Jo yngre barnet er, jo større er sjansen for at det blir sykt. Det vanligste er diaré og luftveissykdommer. Stort sett er det ufarlig, men det kan være farlig fordi de er så små. Det er ikke uvanlig å havne på sykehus i tropiske strøk, sier Kjølstad.

Les også: pakke, pakke, pakke...

Hvis du likevel vil reise, er Sverre Kjølstads råd at du drar til et sted med godt utbygd helsevesen.

- Spania, Frankrike, de store greske øyene, Kypros og Nord-Europa er bra. I Italia er selve helsevesenet bra, men det er ikke tilrettelagt for turister med hensyn til språket, sier han.

- Hvis du vil reise langt, er de store kjente stedene i Thailand ganske bra. Det samme er Australia, New Zealand, Singapore og Hong Kong. Afrika er mer tvilsomt, også i Seychellene og Mauritius, sier han.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

 

Geniale apper
Surf's up!
Seychellene, strender som vaniljesukker

 

 


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop