Alt du bør huske på til storbyferien

Alt du bør huske på til storbyferien

Noen ganger kan det kanskje føles litt håpløst å skulle ta med seg små barn på storbyferie, men det behøver det absolutt ikke å være. Så lenge man er godt forberedt så kan man fortsatt leve ut drømmen om en pulserende storbyferie i ny og ne.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Planlegging er alfa omega og gjør deg selv en tjeneste ved å forberede dere godt. Kartlegg hvilket ambisjonsnivå dere har for turen og planlegg pakkingen nøye. Følger dere disse enkle rådene går alt så mye enklere.

Man kan nok ikke regne med at man får lagt ned like mye shopping og sightseeing som før man fikk barn, men alt med måte. Bestem dere på forhånd for hva dere vil se, trapp ned noe på severdighetene.  Vær klar for overraskelser og ikke vær så nøye på tid. Plutselig møter man på en and eller ser en stein man bare ”må” studere en god stund.

GENERELT

Bo sentralt. Det er lurt å bo sentralt i forhold formålet med turen, det kan bli redningen i flere situasjoner. Hvis barnet fortsatt sover på dagtid kan det være kjekt å ha rom og tilfluktssted i nærheten slik at du kan legge inn hvilepauser fra storbyens virvar. Trenger man bleieskift er det hendig å stikke oppom hotelrommet kontra det å måtte for eksempel skifte i parken.

Legg inn barnetid hver dag. Besøk en lekeplass, tilbring tid sammen på hotellet, besøk en dyrehage eller fornøyelsespark. Dersom barna får inntrykk av at ferien er like mye for dem som for deg, blir det lettere å planlegge neste tur. Hvis dere er flere voksne, kan det og være lurt å sette av noen timer til alenetid og. Mens en passer barna, kan den andre løpe av sted på de ”kjedeligere” attraksjonene som kunstmuseum og shopping. Det beste av alt; da kan du stresse akkurat så mye du vil.

La barna være delaktige i planleggingen. De kan for eksempel være med på å planlegge reiseruten, hvilke severdigheter dere skal se, butikker som skal besøkes og aktiviteter som skal testes. Husk at de små som oftest ikke setter pris på de samme tingene som oss voksne. Barn i ulike aldre vil dessuten gjøre forskjellige ting og orker ikke like mye. Er barnet i tenårene med på planleggingen, sitter det og litt lengre inne å ”klage” hvis noe ikke står til forventningene. 

Restaurantbesøk. Prøv å legge restaurantbesøket til når barnet vanligvis spiser middag, da er det mer sannsynlig for at junior vil konsentrere seg mer om maten. Det er ikke til å stikke under en stol at å være på restaurant kan være ganske kjedelig for de minste. Ta med noen leker (uten for mye lyd), tegnesaker, e.l Noen restauranter har noe på lur dersom de kaller seg barnevennlige.

FOR DE MINSTE

Flyturen og dotter i ørene. Når det gjelder dotter i ørene, har vi best erfaring ved å “time” matingen, enten flaske eller amme ved take-off og landing, smukk er også et fint alternativ. Når man svelger slipper man ut litt luft for å utligne trykk i øret akkurat slik vi voksne gjør når vi gjesper. Hvis du merker at barnet er utilpass som kanskje kan være som følge av lette dotter i ørene, hjelper det å trykke lett og hyppig på den lille tappen ved inngangen til øret. 

Soving på fly. Når det gjelder soving på fly så har vi god erfaring med flybaby, dette er en hendig sak som kan minne om Babybjørn sin vippestol, men har en festeeanording som går fra fanget ditt og til setet foran deg. Et lunt pledd eller en liten dyne samt en tynn, lett lue som kan du kan trekke ned over øynene er kjekt å ha slik at babyen kan sove uforstyrret. 

Mat på fly. Når det gjelder mat ombord på fly så kan man ha med seg det meste til de minste ombord, men du må belage deg på å måtte smake på det i sikkerhetskontrollen. Gjør ting klart, ha varmt vann på flaske, posjoner opp melk- eller grøtpulver eller gå for ferdigblandet NAN.

 Pakking. Det er lurt å ha enkel tilgang til blant annet bleier, pass og smukk til enhver tid. Vi liker organisert pakking og har laget en liten pakkesak som er kjekk å ha i bakhodet når man pakker håndbagasjen, les mer her.

Les også: Best for babyen på spansk

Mat generelt. Amming er dessverre ikke alltid like akseptert over alt, sjekk om det er lov å amme der du er. Ta med et helseteppe eller et lett sjal som du henger over skulderen din og barnet ditt slik at du kan mate minstemann litt diskrét.

Hvis dere har kommet dithen at middagsglass og grøt er aktuelt så ville jeg tatt en vurdering på hvor kresen barnet ditt er. Barnematen smaker dessverre ikke det samme fra land til land. I mange land er grøten en god del søterene enn hva vi er vant til her hjemme og middgasglassene er ganske så forskjellig når vi kommer til konsistens. Er barnet ditt altetende så ville vi ikke brydd oss om å ta med medbragt, vil du være på den sikre siden gjøre dere lurt i å ta med en grøtpakke eller to.

Les også: Spania, landet med den rare barnematen

Bleier.

Tips til flyturen:

- Flyebaby

-"Overraskelser" til eldstemann

- Ipad

- matpakke feks. Polarbrød og tubeost

- Nan (eller annen melk som tåler romtemerarur) porsjonspakninger er kjekt.

- Ekstra smukk, skift og bleier, samt avfallsposer til bleiene.

- Et lite teppe, nett liten lue.

 

Tips til pakking:

- Gode sko

- kamera

- Babybjörn/bæremeis

- Reisetralle

- Piggyback rider

- Barnebok over severdighetene

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

Store byer med små barn
Geniale apper
En flyvertinnes tips til småbarnsfamilier


 

 

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop