Aukland, New Zealand

Aukland, New Zealand

Auckland, er med sine 1,2 millioner innbyggere New Zealands største by. Her ligger vi 12 timer foran norsk tid. Auckland er en flott by, og vel fremme ble vi gledelig overrasket da vi oppdaget at leiligheten vi hadde booket var både sentral, moderne og velutstyrt. Turen hit derimot er det ikke mye fint å si om, for den var et lite mareritt...

Skrevet av: Kristin Maria Ravlo

Vi hadde en litt stri tørn i innsjekken, hun som jobbet der var nemlig hellig overbevist om at vi hadde tenkt å bli på New Zealand resten av livet, så vi måtte fram med alle reisedokumentene våre for å bevise at vi hadde flybilletter ikke bare ut av NZ men også ut av Fiji, Hawaii og San Francisco. Etter å ha blitt godkjent for avreise måtte vi bare løpe gjennom taxfree-avdelingen og forbi lekeplassen for å rekke flyet vårt. Dette gjorde lillebror sint. Han som vanligvis er en drøm av en unge å fly med viste seg nå fra sin verste side. Han brukte store deler av de tre timene om bord til å terrorisere medpassasjerene på det grusomste ved hjelp av hyle-sparke-kaste-metoden. Det var så ille at da han endelig sovnet på nedfart kommenterte mannen foran oss at han hadde lyst å vekke han ved å rope i ørene hans bare så han skulle vite hvordan det føles...Etter en liten powernap var heldigvis lillebror ved sitt gamle jeg igjen, så resten av dagen gikk knirkefritt. Lykken smilte også til oss da vi fant en 5-dollars rabatt-kupong til taxien. Ingenting smaker så bra som å spare 25 kroner. Vel framme i Auckland og leiligheten var alle glade og fornøyde. Vi har leid en leilighet i Bianco Off Queen-apartments. Her betaler vi bare 550 kroner natten for en flott leilighet med to soverom. Beliggenheten er upåklagelig, 2 minutters gange fra Queen-street; Aucklands hovedpulsåre.

Det var enkelt å finne billig overnatting her, og standarden er god. Det kryr av spisesteder her, og hele familien kan fint spise lunsj/middag på en av de mange food-courtene eller ta med take-away for under 100 norske kroner.

Det er mange parker i byen, så man kan fint ta en liten avstikker fra shoppingen slik at ungene får løpe fra seg litt og f.eks øve på å slå hjul, -hvor øving er stikkordet, for de har ikke helt knekt den koden ennå.

 
Mange påpeker likheter mellom Norge og New Zealand. Landskapet er likt, klimaet er heller ikke så ulikt, og av utseende er vi og Kiwiene ganske like*. Vi vil likevel få lov til å påpeke et par ulikheter. Her kjører de på feil side av veien, feirer jul i sommerferien, og svanene er faktisk sorte. Men inni er vi like...


 

*Kiwi=Person fra New Zealand

Vi hadde timet oppholdet vårt i Auckland bra, for mens vi var der var det tid for den årlige Pasifika-festivalen. Da blir den store parken Western Springs gjort om til Stillehavet, og rundt i Stillehavet finner man jo som kjent en del øyer. De er representert ved hver sine stands rundt om i parken, og slik kan man besøke alle stillehavslandene på en dag, uten å måtte forlate Auckland.

Her var det nok av både mennesker og underholdning. Etter å ha observert barnas dansekonkurranse er det lett å se at sang, musikk og dans spiller en større rolle i stillehavsbarnas liv enn i våre. Selv bleieungene viste hvordan man skulle riste på bakdelen.

Vi fikk også demonstrert hvordan de tatoverer folk på Samoa. Det innebar bruk av noe som lett kunne forveksles med det vi i Norge kaller hammer og spiker. Det så ikke veldig behagelig ut.

Auckland viste seg fra sin beste side under vår tid der, med strålende sol, og parken stappfull av glade mennesker. Litt for mange mennesker med tanke på ungene egentlig, for her var både lekeplass og hoppeslott, men der turte vi ikke slippe de løs. Vognen er den eneste trygge plassen for lillebror på slike steder. Alt i alt er Auckland allikevel å anbefale med barn på tur!

www.rundtjorden.net

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

LES OGSÅ:

Island
Waikiki -Hawaii 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop