Avled tankene

Avled tankene

Er du redd for å fly? Her finner du noen enkle tips til hvordan du kan få deg selv eller barna på andre tanker.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Spis flymat!
Det er ikke alltid at flymaten fortjener en stjerne i Michellinguiden, men forskning viser at hvis du spiser, så kan det hjelpe deg å takle flyskrekken. En rapport utført av Alpha Airports Group (AAG) fant ut at flymåltider kan hjelpe deg ved at å spise bryter opp den monotone flyturen. Hvis du konsentrerer deg om å nyte flymaten kan det distrahere tankene vekk fra det faktum at du sitter flere tusen meter over bakken. Hva du spiser kan også ha noe å si. Retter som inneholder karbohydrater og fett, som pasta, kjeks eller ost, oppretter lipider i blodet som igjen hjelper deg til å slappe av. Så glem lavkarbodietten dersom du skal ut å fly og er engstelig. Har du ikke lyst eller ork til å spise, er det viktig å unngå mat og drikke som inneholder koffein og snop som inneholder masse sukker og e-stoffer, det kan nemlig bidra til at du føler deg hyper og anspent. Husk og på at en god og mett mage kan føre til søvnighet, som igjen kan føre til at du sover deg gjennom hele redselen.

Slik forbereder du deg til flyreisen!

BRUK HODET!
Å distrahere hjernen fra tankene om skrekkscenarier kan være greit. En metode der man får bruk for både høyre og venstre hjernehalvdel er å tenke på alfabetet og f.eks et dyr på hver bokstav. A –ape, B –bjørn, C –chinchilla osv. Dette er en øvelse som krever både fantasien og den intelligente delen av hjernen. Dermed blir det liten ”tid” til å passe på lyder og tegn til at man styrter. Tips til flyturen.

Spill spill som krever konsentrasjon.

Lek med barna, det er utrolig hvor mye oppmerksomhet en liten ”kålorm” kan kreve på en kjedelig flytur. Er du opptatt av å gjøre turen morsomst mulig for de små, kan du kanskje glemme de ”dumme” tankene?

Annonse: Bestill flyturen din her.

Skulle du allikevel finne deg i en situasjon der du blir redd, prøv å ikke vise det til barna. Gå gjerne vekk fra setet, snakk med flypersonalet eller gå en tur på toalettet.

Heldigvis har mange god hjelp i å ta et flyskrekkurs, så finn et tilbud i nærheten av der du bor.

Og du, god tur a!

 

Kilder: Wikipedia www.forskning.no www.dinside.no www.natgeotv.com

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 


Les også:

Tips fra flyvertinnen
Tips til flyturen
Små barn på lang tur

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop