Babymoon

Babymoon

Hva med en siste tur der du og den kommende pappaen får tid til å nyte hverandres selskap før nattevåk, ammetåke og bleieskift?

Skrevet av: Reismedbarn.no

Fenomenet har fått et eget navn; «Babymoon». Målet er egentlig bare å nyte en ekstra ferietur med din kjære, men navnet er veldig søtt.
Det er ingen grunn til at du bare skal sitte hjemme å ruge hvis formen er fin. Ta deg, magen og mannen på tur og nyt at dere snart blir fler.

Det finnes noen hensyn man bør ta når man reiser gravid, tips helsesøster kan du se her.
Om du skulle bekymre deg for om reiseforsikringen hindrer deg, kan Mari Holmslien, sykepleier ved Eurpeiske Reiseforskingring fortelle at de ikke har noen restriksjoner i sine vilkår på hvor gravide kan eller ikke kan reise.
Hun forteller videre at det  finnes land/områder av verden hvor Europeiske Reiseforsikring mener man ikke bør reise til i den perioden man er gravid, men de har ikke dette nedfelt i sine vilkår.
Europeiske oppfordrer alle gravide som skal på reise å kontakte sin lege for reisemedisinske råd rundt sin graviditet før bestilling av reise foretas. Dette for å motta råd om helserisiko i forhold til reisemål og oppholdssted.

Europeiske Reiseforsikring erstatter ikke utgifter som skyldes svangerskap eller frivillig abort. Med dette menes at de ikke dekker vanlige svangerskapsplager, og som ikke er å anse som uventet akutt svangerskapsrelatert sykdom under reisen. Fødsel fra og med 36 svangerskapsuke er heller ikke omfattet av Europeiske Reiseforsikring. I denne sammenheng er det naturlig å nevne at de aller fleste flyselskap har restriksjoner i forhold til flyvning fra og med uke 36.

Når det gjelder cruise under svangerskap, må du være litt tidligere ute. Reiselyst og Norwegian Cruise Center AS kan informere om at begrunnelsen for dette har bakgrunn i den gravides og fosterets medisinske sikkerhet. Det finnes lege, sykepleier og medisinsk utstyr ombord på alle større cruiseskip, men ingen ekspertise til å ta seg av en alvorlig komplikasjon i forbindelse med et svangerskap. Det kan være svært langt til land og nærmeste sykehus, og både distansen og  værforholdene kan gjøre det vanskelig å nå frem med helikopter eller ambulansebåt i tide. 

Har du flere spørsmål om saken kan du følge denne lenken
.

Vi kan ikke si ofte nok viktigheten av reiseforsikring, som et eksempel kan Europeiske fortelle at i 2012, var det en gravid kvinne som fikk blødninger på ferie i Peru. Regningen kom på 962.182 kroner. Den regningen har du ikke lyst til å sitte med selv!

Kjenn etter på formen hvor lenge du orker å sitte i et flysete. Og husk at det finnes nydelige destinasjoner i Europa under tre timer unna.

Krotatia
Tallin, Estland
Amsterdam, Nederland
Paris, Nice, Lyon, Bordeaux Frankrike
London, Bath England
Palma, Mallorca (Her må du opp i tre timer i luften, men du får til gjengjeld by og strand hand i hand)


Hvis formen er fin, er Viale del Amore /kjærlighetsstien i Cinque Terre virkelig å anbefale

Følger du magefølelsen er nøye med hygiene og hva du spiser og passer på å drikke masse vann, er dette en ferie dere kan nyte bare hverandre på veldig lenge. Vi synes at å reise med barn beriker turen, men det er ikke alltid en romantikkboost å reise med de små. Turen blir aldri helt den samme, men vi mener jo at det endres til det bedre. Barn ser verden så veldig annerledes enn oss voksne, så gled deg til første tur med vogn og bæresele, men for nå, nyt at det bare var dere to i verden.


Ta en romantisk tur i et pariserhjul?

Dette blir ferien der dere snakker om det som skal komme, nyter late dager, kanskje en massasje. Lite kan måle seg med en god fotmassasje mens man drar rundt på magen sin. Eller kanskje du er så sprek at dere tar en siste storbytur med shopping og deilige restaurantbesøk. Sene kvelder på terrassen med lysene fra Eiffeltårnet som kaster glans over øyeblikket?
Destinasjonen er opp til dere, men hold hender, stryk magen og kyss ved midnatt hver kveld.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

LES OGSÅ:

Reisesyk?
Disneyworld Florida
Gjør bilturen til en lek

 

 


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop