Barcelona med barn!

Barcelona med barn!

Etter å ha forelsket oss i Barcelona uten barn, tok vi denne sommeren med oss en på 6 og en på 11 til den katalanske hovedstaden. Det er vi så glad for.

Skrevet av: Reismedbarn

Vi kan gjøre det veldig enkelt for deg:

Bo på Novotel Barcelona City
Benytt Metroen
Spis på Milk
Lunsj på Elias
Dra på stranden
Sjekk ut Tibidabo
Kjøp sparkesykkel til barna
Nyt en av verdens fineste byer

Vi skal selvsagt gå litt mer i dybden, men dette er våre heteste tips, enkelt oppsummert.

Vi booket oss inn på Novotel Barcelona City, etter gode tilbakemeldinger på TripAdvisor. Les mer her.

Det er sjelden vi blir positivt overrasket, selv etter fine bilder og gode ord, blir vi skikkelig glade når vi sjekker inn hos trivelige personalet som snakker godt engelsk. Rommet har fin utsikt og er rent og pent. Det som gjør oss hoppende glade, er bassenget og bassengbaren i 19.etg. Der er vi omringet av glassvinduer, som gir en unik utsikt over absolutt hele Barcelona, og selv om det tar 20 minutter å gå til stranden, ser vi havet azurblått og vakkert fra vår lille oase på taket.


Novotel Barcelona City

Vi bestemmer oss fort for at dette ikke skal bli en ”taxiferie”. Vi finner ut at nærmeste metro ligger 150 meter fra hotelldøren og dermed ligger hele byen for våre føtter. Husk å kjøpe klippekort og ikke en og en billett, da sparer man masse penger. Vi kjøpte et klippekort hver med ti klipp og dette fungerte helt topp.
Etter et par dager under jorden visste vi hvilke baner som tok oss hvor og følte oss som ekte katalanere der vi subwaysurfet oss gjennom byen.

Novotel Barcelona City ligger fire stopp fra Placa de Catalunya, som er et godt utgangspunkt for det meste i byen. Denne plassen ligger like ved den verdenskjente gaten La Rambla, vel så kjent for frekke veskenappere som sine utrolige gateartister, dessverre. Men hold godt på vesken, så kan man nyte alt som er gøy å se på. Det er bilfritt i alleen i midten av gaten og selv om det er trangt går det fint an å komme seg frem med barnevogn. Vi reiste naturligvis uten barnevogn med såpass store gutter, men vi er alltid oppmerksomme på alle aldersgruppers behov når vi reiser.


Det gotiske kvarter

Vi var i Barcelona i ni dager i sommer, og spiste på mange forskjellige steder, men et sted utpekte seg som ekstremt positivt. Milk. En kul, brun bar med de beste burgerne vi noen gang har smakt. Personalet er utrolig hyggelige og snakker godt engelsk, og selvsagt er de superglade for besøk av barn. Vår yngste fikk sitte i baren og se på kokkene som jobbet bak på kjøkkenet. Noe han syns var stor stas. Prøv Noodle burgeren, burger uten brød, men med stekte nudler rundt! Mmmmm! Les mer om Milk her.
Milk ligger i Carrer Gignás 2, i det gotiske kvarter.

Les også: Barcelona alltid digg!

Ta dere tid til å titte på alle de gamle, krokete, flotte, byggene og finn gjerne deres egen grafittifavoritt. Noe av det som fascinerer mest i denne bydelen, er nemlig blandingen av gammel storhetstid godt blandet med spraylakk fra nåtidens gatekunstnere.


Grafitti...

Lunsj på Elias. Elias Forner ligger i Avda. Icaria 15 (det finnes flere avdelinger). Dette er en bakerkjede som er over åtti år gammel. Kaffen er nydelig og baksten er ute av denne verdenen. Perfekt sted å stoppe for en lunsj, eller kjøpe med seg noe deilig man kan nyte på stranden. Les mer om Elias her.

Dra på stranden!
Barcelonas strandlinje er helt, helt fantastisk. Det er finkornet sand og passe langgrunt. Det er godt vakthold på stranden, både med badevakter, flagg og høyttalere som informerer om eventuelle farer. Vi har opplevd både å få streng beskjed om å ikke bade på grunn av farlige maneter og hint om at vannet kan være litt forurenset fordi det regnet kraftig dagen før.

Les også: Store byer med små barn


Følg flagg og beskjeder, så kan man trygt nyte late stranddager i Barcelona.
Det er flust opp med strandrestauranter og barer, vi falt for Marbella delen av stranden og spiste deilige crêpes på restauranten som lå mellom Marbella og ”fisken”.

Tibidabo, -er europas nest eldste fornøyelsespark.
Den ligger på den høyeste fjelltoppen i byen og der har den ligget siden åpningen i 1901. Dette er ikke en heseblesende ”plastikkpark”, men et ærverdig tivoli med karuseller som er opp til 107 år gamle. Det hviler en ro over stedet som demper både voksne og barn. En stemning og en utsikt vi har til gode å oppleve noe annet sted. Ta L7 banen fra Placa de Catalunya til Placa John F. Kennedy, herfra kan man ta den over 100 år gamle trikken opp til foten av fjellet hvor man tilslutt kan ta en kabelheis, lik Fløibanen, til toppen.


Høyt oppe i blå på Tibidabo

Nyt en varm ciabatta med serranoskinke og manchegoost. Nyt utsikten, nyt karusellene og nyt den enorme jesusfiguren på taket av kirken som ligger ved siden av. Dette stedet er det nærmeste man kommer et velsignet sted på jord. Følte i alle fall vi.Den desidert beste måten å komme seg rundt i en storby med barn på, er å kjøpe en rimelig sparkesykkel på stedet. Eller ta med hjemmefra. Det er supert på flyplassen, på shopping og på promenader langs lange strender. Barnas små føtter blir naturlig nok raskere slitne, men med en sparkesykkel kommer man seg dit man vil både kjappere og med mindre slit. Barcelona er perfekt for dette fremkomstmiddelet, fordi mange av de mest trafikkerte veiene har en allé i midten som er bilfri. Dette gjør til at det føles trygt at de sparker av sted noen meter foran oss. De får bare beskjed om å ikke krysse noen veier før vi er ved siden av. Vi brukte sparkesykkelen til stranden hver dag og hadde den også med oss da vi var på ”Hop on, hop off” bussen en hel dag. Enkel å pakke sammen og ta med seg overalt.


Gatelangs på sparkesykler

Nyt byen. Er du i Barcelona er du i byen som har alt. Sol, strand, shopping, kultur og barneaktiviteter. Er det dårlig vær en dag, kan man for eksempel ta en tur på det enorme akvariet nede i havnen. Pakk litt mat å dra på pikknikk i Park Güell. Ta med et håndkle og legg deg blant de lokale på stranden. Finn ditt favorittspisested i El Born.
Noen ganger kommer man til et sted hvor alt bare klaffer. Flyten, folka, barna, stedet. Vi fant vårt paradis i Barcelona. Neste år leier vi ut leiligheten vår og tar hele sommerferien i Gaudis lekegrind. Rett og slett fordi hele familien elsker Barcelona.Ikke lur på om dere skal tørre å satse på byferie med barn. Bare planlegg så blir det topp. Husk å ha med nok å drikke, en liten snack på lur og en spruteflaske med vann. En liten kalddusj når det er som varmest nede på Metroen er kjærkomment. Husk også at solen steker selv om man beveger seg rundt, så smør godt med høy faktor uansett vær.

Det er bare å stille spørsmål i kommentarfeltet under, vi svarer som best vi kan!

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Gjør bilturen til en lek
Tips til flyturen
Små barn på lang tur

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop