Barn og alpint

Barn og alpint

Det er en del familier som vegrer seg for å introdusere barna sine for populære vinteraktiviteter som alpint og snowboard. Dette kan være en kostbar aktivitet både når man kommer til utstyr og dagskort.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Gratis for barn under 7 år
Det er synd at ikke alle barn har tilgang til de samme altivitetstilbudene, men hvis man gjør en god research i forkant så behøver opplevelsen kanskje ikke koste så mye allikevel. Før du reiser, sjekk nøye skisenteret sine priser og aldersgrenser. De fleste skisentrene lar barn under 7 år kjøre gratis ved bruk av hjelm og i følge med en betalende voksen. Dette er uansett verdt å sjekke ut før du reiser. Har du barn som er i nybegynnerstadiet og bare klarer et par timer i bakken, kan det føles bortkastet dersom man må ut med 270 kroner for to timers kort som noen alpinsentere tar. En fersking trenger også å legge ned mange timer over tid i bakken for å lære, så uten tilbudene kan det fort bli kostbart i lengden. Vi heier på skisentrene som har gratistilbudene til de minste som orker såpass lite.

Les også: Valle gjør Trysilfjellet til stedet for alle...

Barn og ungdom på mellom 7 og 15 år faller stort sett i gruppen ungdom(barn), og alle fra og med 16 år må betale voksenpris. Faller barnet ditt utenfor barnerabatten så har de største skisentrene salg av heiskort på sine nettsider hvorav noen gir deg rabatt dersom du handler på nett.

Skipass/Keycard
For å bruke de fleste heisannlegg trenger du et Skipass/Keycard som gjør det mulig for deg å passere gjennom porten til heisen. Dette er noe alle må ha, også barn under 6 år. Kortene kan kjøpes på billettkontoret og det kan brukes om og om igjen. Kortet fungerer som et påfyllingskort, husk å ta vare på kortet så slipper du denne utgiften flere ganger.

Her finner du fullstendig oversikt over alle skisentere i Norge, kommenter gjerne under hvis det allikevel er noen vi har glemt.

Skiutstyr
Når det kommer til ski og utstyr er det noen skisentere som faktisk låner ut dette gratis, dette er et fantastisk tilbud som gir utrolig mye glede til mange barn. Jerikobakken i Oslo er en av dem.

Det finnes også en god del utlånssentraler rundt om i Norge. Vi kan nevne blant annet Skattekammeret i Oslo. Alle barn og unge fra førskolealder og opp til 18 år kan låne utstyr, enten ved å være medlem i skattkammerklubben eller betale et depositum på 100 kr ved hvert utlån. Utstyret kan lånes i én uke, eller etter avtale. Sjekk med din lokale Frivillighetssentral kanskje de har noe for utlån eller så vet de kanskje hvem som kan hjelpe deg.

Les også: Skiglede for liten og stor.


Noen flere utlånssentraler:  
Meierigården, Porsgrunn kommune
Strinda, Frivillighetssentral
Utsstyrssentralen, Skien kommune

God skitur!

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

På ski for aller første gang
Savannen kaller
Svalbard

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop