Barnas Dubai ferie

Barnas Dubai ferie

Mørket faller på og gradene kryper nedover. Fortvil ikke, for en kort flytur unna skinner sola året rundt. I Dubai får du både påfyll av d-vitamin og herlige opplevelser for hele familien.

Skrevet av: Silje Rønne Foto: Elin Gade Husby & Voyage Dubai

Dubai er Persiabuktens perle, og barnas paradis. Emiratet kan friste med alt fra spennende fornøyelsesparker, vannleker til morsomme aktiviteter i ørkenen. Best av alt, dette er en befolkning som virkelig elsker barn. Familien står alltid i fokus og det er tilrettelagt for både små og store. Nå som Emirates flyr direkte, tar det snaue 7 timer, det vil si en kortere flyreise enn til Thailand og én time eller to lenger en Grand Canaria, men tilbudet er noe helt annet. I Dubai finner du en kombinasjon av Vesten og Østen, proppfylt av kultur, historie og høymoderne arkitektur, samtidig som du får mye for pengene. Det er rent og pent, ingen kriminalitet og europeisk standard på maten.


Høymoderne arkitektur og dansende fontener

Det å fly med Emirates gjør at ferien starter på Gardermoen. Under flyvningen serveres det nydelig mat og drikke, både filmer og spill vil underholde de store barna og det er god plass mellom setene. Prisene starter på 3000-4000 kr og du kan ha med deg 30 kilo bagasje.
Velg mellom fantastiske hoteller langs Dubais kystlinje eller på den kjente palmen. De fleste har basseng og lekepark for barna, det er til og med barnepass hvis dere ønsker å nyte en bedre middag alene. Andre gode alternativer er hotelleiligheter, der du kan lage babymat og frokost til familien hjemme. Med store internasjonal matkjeder finner du det du trenger. Husk at Dubai er verdens raskest voksende by. Målet er at Dubai skal ha kapasitet for 6 millioner innbyggere i 2015 og ta i mot 20 millioner turister i 2020.

Les også: Luksusferie til Dubai

1001 natt i Dubai
Dubais badeland er en kjent favoritt, og Aquaventure er den mest populære. Det er selvfølgelig det største i Midtøsten, med vannsklier som gir skikkelig magesug og andre som går gjennom tuneller omringet av haier. Wild Wadi er også poppulært, her finner du 30 forskjellige attraksjoner, med sklier og aktiviteter for de minste barna. Har du lyst til å lære deg å surfe har du mulighet til det her. Strendene kan selvfølgelig tilby morsomme aktiviteter med et flust av vannsport. Til og med kjøpesentrene ønsker barna velkommene med lek og moro. I verdens største kjøpesenter, Dubai Mall finner du skøytebane, Kidznania og verdensstørste akvarium. Eller hva med verdens største temapark – Dubai Land. Her kommer 10 000 sommerfugler til å fly rundt, siden oktober 2013 har også verdens største vertikale hage ligget her. Ferrari World er en annen favoritt, med sine verdensberømte berg og dalbane.

Emiratene elsker barn og alt er tilrettelagt for at de små skal ha det gøy. Ta med familien på sightseeing og opplev dette storartede metropolet, med et fonteneshow som danser etter musikk og utsikten fra verdens høyeste bygg – Burj Khalifa. Vel så viktig er den historiske delen, og kanskje det som gir mest inntrykk. Få en privat sightseeing med Voyage Dubai, og la de vise deg landets skjulte skatter. Dere kommer heller ikke foruten en ørkenopplevelse, der både kamelriding, falkeshow og underholdning vil gjøre inntrykk på barna. Den arabiske maten vil være et minne familien sent vil glemme –bli med på en ekte 1001 natt.

Les også, reisebrev fra Dubai: Dubai, topp med barn!

Ta med barna på et eventyr de sent vil glemme. Dubai er et land med mange kontraster. Du svever igjennom sanddynene som i 1001 natt.

Solfylte dager på stranden
Dubai er kjent for sine fantastiske strender, og i tilknytning til hotellene finner du flere private perler. Derimot har de et flust av offentlige strender som er verdt et besøk. Den mest kjente ligger på JBR, med kort vei til både restauranter, butikker og handlesentre. Ved siden av det berømte hotellet Burj al-Arab ligger gratisstranda Open Beach. Vil man bade på den barnevennlige stranden Al-Mamzar Beach koster det ca. 25 norske kroner å komme inn, men det er det vel verdt. Den ligger på Deira siden med utsikt over Sharjah. Her finner du 5 strender med krystallklart vann, lekeplass og steder du kan grille. Jebel Ali Golf Resort & Spa er en liten pause fra byen. I en avslappet atmosfære, men med masse spennende vannaktiviteter og morsomme leker for barna på land. Likevel er en av Voyage Dubais mest populære aktiviteter, båtturen i Oman. Der familien fraktes den korte turen over grensen til nabolandet og får en hel dag på vannet. Der både luften og fjellene kan minne litt om hjemme. Oman blir faktisk kaldt Midtøstens Norge. Dagen tilbringes i en gammel trebåt også kalt Dhow cruise, og her kan dere slappe av på de arabiske putene på dekk, legge deg på en av solsengene på toppdekket og slikke morgensol. Cruiset beveger seg fra det moderne Oman og ut til et tidløst landskap med storslagen natur og lokale fiskere som haster forbi. I løpet av dagen blir det mer enn nok tid til bading, snorkling og fisking –for å nevne noe.


Dubai er Persiabuktens perle

Kombiner krystallblå strender, nydelig mat med herlige opplevelser, og husk –i Dubai skinner alltid sola!

Voyage Dubai: Vi skreddersyr reiser for privatpersoner og bedrifter til Dubai. Med vår lokalkunnskap og dyktige team gir vi deg et minne for livet.
www.voyagedubai.no

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Gjør bilturen til en lek
Tips til flyturen
Små barn på lang tur

 
  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop