Barnas Turlag

Barnas Turlag

Visste du at Den Norske Turistforening har en egen avdeling der barna står i fokus? For å vekke små eventyrere må turer legges opp etter deres premisser. Det er nettopp dette Barnas Turlag har i fokus.

Skrevet av: Reismedbarn.no Foto: DNT/Marius Dalseg Sætre

Barnas Turlag arrangerer turer i nærområdet der du bor og på fjellet: lavvo- og hytteturer, fisketurer eller klatrekvelder, fjelleirer og helgeturer hvor barna både kan reise alene eller sammen med foresatte. Er man medlem av BT bor man gratis på Turistforeningens ubetjente og selvbetjente hytter og får rabatt på de betjente hyttene. Med over 200 lokallag over hele landet er dette en gylden mulighet til å finne barn og barnefamilier med samme interesse som deg selv.

Jo tidligere barn blir vant til å være ute, jo større er sjansen for at dette er opplevelser og verdier de ønsker å ta med seg videre. Det finnes ekstremt mange fordeler ved at barn er tidlig ute i naturen, både når det gjelder psykisk og fysisk utvikling. I en studie som ble gjennomført av Psykologisk institutt viste at barn med flere timer utendørs i barnehagen var med konsentrerte, mindre hyperaktive, og flinkere til å dele og være en god venn.  effektene av dette varte til barna begynte i 2. og 3. klasse på skolen.  Dette indikerer derfor viktigheten av at barn får fritt leke utendørs i naturlige omgivelser, i tidlig alder.

I tillegg er det dokumentasjon på at aktivitet bidrar til økt motorisk ferdighet, som handler om bedret balanse og koordinasjon. Aktivitet vil også bedre muskulær og skjelett utvikling, noe som også har vist seg å være viktig i tidlig alder, da dette er en utvikling som ikke kan “hentes inn” i senere alder. 

For å gi en komprimert konklusjon, kan vi si at vi har solid dokumentasjon på at barns aktivitet er essensielt for utvikling av både fysisk og psykisk helse, og defor har blitt erklært som det viktgste folkehelsetiltaket vi har. Forteller fysioterapeut og kognitiv terapeut Pål Sandvid ved Bjørvika fysioterapi og kiropraktor.

 
Foto: DNT/Marius Dalseg Sætre

Barnas Turlag har laget ti tips for en vellykket tur med barn:

1 Sørg for en god start! Pakk sekken i god tid, helst kvelden før.

2 Ta gjerne med noen gode venner med barn på samme alder.

3 Selg inn turideen din til barna – vær entusiastisk!

4 Ta med sunn og næringsrik mat og nok drikke.

5 Bestem dere for om målet med turen er å være ute og leke, eller om dere vil til en hytte, en fjelltopp eller et annet konkret turmål.  

6 Snakk om de positive turopplevelsene både underveis og etter turen.

7 Vær med på leken når dere er ute. Lek og samtaler i naturen skaper nærhet og god kontakt mellom barn og voksne.

8 Kle deg godt og praktisk selv også. Voksne som fryser er dårlig turselskap for barn.

9 Husk å kle av barna hvis de blir for varme.

10 La heller turen bli litt for kort enn alt for lang og ta mange pauser.

 

Du kan lese om anbefalte turer og arrangementer året gjennom her: https://www.dnt.no/barn/

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

Best for babyen på spansk
Turen går videre til Madrid og Malaga
Mil etter mil rundt Milano

 

 


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop