Barneferievinner for tiende gang

Barneferievinner for tiende gang

Et skisted som kan skilte med å være vinner av det mest barnevennlige feriestedet for barn i Sverige ti ganger på rad? Dette må jo vi i Reismedbarn sjekke ut, Branäs er stedet!

Tekst og foto: Reismedbarn.no Journalist har fått sponset opphold

Fredag ettermiddag legger familien ut på tur for helgen. Turen går fra Vestfold igjennom Oslo og retning Kongsvinger. Derfra går turen videre til de svenske skoger, Värmland er merket av på kartet. Vi klarer dessverre ikke å unngå fredagstrafikken som snegler seg igjennom Oslo, det blir noen lange timer i bil. Mørket faller på og veiene blir smalere. Vi krysser Finnskogen og en ubemannet tollstasjon ved grensa, det blir mørkere og kilometerene føles lange.

Vi er allikevel ved godt mot, spente på hva vi har i vente. Helgen skal tilbringes i (for oss) ukjente, Branäs, som sies å være et fint sted for vinteraktiviteter.  

Vi har booket oss inn i et leilighetskompleks på de premisser at det skal være sentralt beliggende i forhold til bakker og enkelt for oss med sen adkomst og en bil full av pikk pakk og sovende unger. Ski Lodgen er stedet som ville passe våre ønsker og ved hjelp av en enkel innsjekk finner vi nøkkelkortene våre i en konvolutt ved inngangen som viser hvilken leilighet vi har fått tildelt. Det er mørkt og vi er intetanende om hva morgendagen har å by på!

Morgendagen gryr, ja bokstavelig talt! Solen skinner og nærmere påskestemning kommer vi ikke. Med leilighet og balkong vendt mot bakkene så har vi full oversikt over helgens kommende opplevelser. Området er fortsatt ganske tomt, skimter en heis eller to, en gondol som går opp på snaufjellet, en snowpark, et skicross- og grillområdet. Mye å velge i med andre ord, barn og voksne begynner å glede seg,

Før klokken slår ni er torget allerede fullt av liv. Vi tar vår første gondoltur som går mot toppen av Branäsberget. Omkranset av flere hyttelandsbyer, varmestuer, restauranter etc finner vi en helt ny verden her oppe. Gondoltoppen er utgangspunktet for Branäs sine 31 nedfarter og oppmøteplasser for diverse skiskoler. Branäs sine populære maskoter “Björnsbusarna” ønsker alle velkommne og sørger for at barna får en god start på dagen.


Björnbusarna ønsker alle velkomne på toppen av gondolen

Populære maskoter

Løypennett
Med 31 bakker og 21 heiser så kan man virkelig boltre seg. Her finnes bakker for enhver smak og stort sett hver og én av de er familievennlig. Her finnes brede løyper, smale løyper, skogsløyper, skicross-løyper, self-timer løyper, off-pist løyper, kvelds-løyper, kuleløyper, barnlige løyper og sorte løyper og det beste av alt, vi bruker lang tid ned.

Vi skal nyte to dager i bakken, været viser seg fra sitt beste og det er bare å finne frem solkremen.


Bedre kunne vel ikke forholdene vært

Skiskole
Selv om barna har skierfaring far før booker vi skiskole. Vi er av den oppfatning at så lenge barna ikke står med paralelle ben så er det fortsatt mye igjen å lære. Skiskolen er delt inn i ulike nivåer så 5-åringen blir booket inn på grønt kurs og 9-åringen på blått. Kriteriene for disse kursene er som følger;

Grön: Man ska kunna åka knapplift och bromsa i grön backe
Blå: Man ska kunna svänga i blå backe

Med litt vegring får vi overtalt barna til å bli igjen alene. Pedagogiske instruktører lærer bort ulike skiteknikker og barna er storfornøyde med ny lærdom. Ivrige er de etter endt kurs og vil ta oss andre på de samme rundene de har vært igjennom selv. Teknikken sitter, de er snart klare for neste nivå:)


Blå gruppe; eleven følger nøye med


Grønn gruppe i farta

Aktiviteter
Det beste av alt her i Branäs er at så og si alt foregår utendørs og barneaktiviteter er det ikke mangel på. For å nevne noen så er det arrangeres det skikonkurranser, skattejakt i bakken, det er en oppblåsbar big-jump kan kan leke seg i, after-ski med Bj¨rnbusarna og dans i Nintendo-land, tidtakningsbane mm. Og ønsker man å gjøre noe uten ski på beina så kan Branäs friste med både scootertur og hundespannkjøring. Det var innmari deilig å slippe “maset” om lokkende innendørsaktiviteter. Siden stort sett alt av aktiviteter for barn er tilrettelagt for å ha ski på beina fikk vi maksimalt ut av dagene i bakken.

En stor favoritt blant våre barn var Nintendo Land. I Nintendoland kjører du sikk sakk blant Nintendos kjente figurer; Mario og vennene hans. Velkjente lyder og penger som skal sankes i gøyale og utfordrende skogsløyper noe som utfordrer, krever teknikk og kroppsbeherskelse.


Mat

Branäs har et stort utvalg av spisesteder og alt nær beliggenhet til bakkene. Her får du spiseopplevelser for enhver gane. De fleste tilbyr en bred barnemeny eller barnebuffét og lekerom er nærmest en selvfølge. Ønsker man å tilberede mat i egen leilighet finnes det flere lokale butikker inne på området hvor man kan få kjøpt det man trenger. Ønsker du mat i fri natur er det tilrettelagt for 7 grillplasser rundt omkring bakkene. Med grilllukt i bakken kunne vi ikke unngå å la oss friste så lunsjen nøt vi ute i det fri begge dager. En veldig sosial og hyggelig opplevelse.


Grillings i bakken


Klare for en ny runde i Nintendoland


Pitstop og servering av varm drikke i bakken

Helgen nytes fult ut, bakkene og føret er upåklagelig. Barna vil ha mer. Utfordrende og fine løypeforhold for hele familien. Vi får mange timer i bakkene noen av dem er åpne helt til 19.00  Det er så fint her. Neste gang tar vi en ekstra dag! Ikke rart Branäs er kåret til vinneren av Barnsemesterpriset 10. året på rad, vel fortjent!!


Tips.

 • Unngå fredagsrushen. Hvis du må igjennom Oslo, dra tidlig eller dra en dag tidligere
 • Sørg for å handle med noe mat på forhånd hvis du vet dere kommer sent frem, butikkene stenger 19.00.
 • Book bord i restaurantene, det fyller seg fort opp ved middagstider. Se oversikt over spisesteder her.
 • Book overnatting via Branäs sitt bookingkontor eller finn.no

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Tristan og Nanook's eventyr
Savannen kaller
Svalbard

 

 

 

 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop