Barnefri i Barcelona

Barnefri i Barcelona

Det skjer ikke ofte, men denne gangen dro Reismedbarn på reise uten…

Skrevet av: ReisMedBarn.no

Etter 10 år på reisefot med barn i bagasjen, bestemte mor og far seg for å ta en tur uten arvingene. Valget falt på Barcelona og vi kunne ikke valgt bedre. Å reise på tur uten barn når man først har blitt så vant til det er en spesiell opplevelse. På godt og vondt.

Det mamma i huset ikke var klar over, var at hjertet nesten stoppet da det i innsjekkingskøen på Gardermoen gikk opp for henne at om flyet faller ned nå, så blir barna foreldreløse. Det var ikke en god følelse og det krevde litt overtalelse fra far om flyulykkestatistikk og diverse andre trøstende ord før vi endte opp på et Vuerlingfly i retning Barcelona.

3 timer og en svært trang flyopplevelse senere lander vi trygt i Spania. Det går lekende lett å få bagasjen, vi har med oss en stor trillekoffert og hver vår lille håndbagasje, det føles konstant ut som om man har glemt noe. ”Er du sikker på vi har alt” ble ytret minst tjue ganger før vi satt i taxien på vei til sentrum. Til vanlig har vi 4 kofferter, 4 håndbagasjer, 4 pass, 4 boardingkort, en og annen bamse/lekebil/iPad/DS/våtservietter/vannflasker hengende rundt armer, hals og trekkende bak, men denne gangen altså, én koffert. Det tar ikke så alt for lang tid før det kjennes deilig.

Vi tar inn på et fantastisk boutiquehotell bygget i 2011; The Mirror Barcelona. (http://no.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187497-d2018633-Reviews-The_Mirror_Barcelona-Barcelona_Catalonia.html )

Hotellet har bare glass, speil eller hvite vegger og egner seg ikke for barn med sandete føtter, ketsjup på hendene eller is i lomma. Mor hviner av lykke i det hun låser seg inn på rommet og faller til ro med en gang. Det er vel lov til å kose seg i 3 dager uten andre å tenke på enn akkurat seg selv?

Det er i alle fall det vi bestemmer oss for.

Første kveld nyter vi deilig, deilig tapas i gaten nedenfor hotellet (http://www.restaurantpacomeralgo.com/ ). Vi spiser sent, sitter lenge til bords, slår av en prat med et nydelig italiensk par ved siden av oss og blir nesten litt nyforelsket. Leier voksne hender hjem til hotellet og sovner fulle av forventing til byen som venter på å bli oppdaget når solen står opp.

Hotellet ligger godt plassert i forhold til shoppingmekkaet rundt Placa De Catalunya og den verdenskjente La Rambla. Vi spaserer rundt, spiser frokost på en fortauscafé, tviholder på veskene våre og nyter atmosfæren.

Det er veldig ”turist” å gjøre, men vi finner ut at vi skal hoppe på en av de mange bussene som kjører rundt med ”Hop on, hop off” –skilter. Du kan si hva du vil, men det er en helt super måte å bli kjent med en ny by på. Får man lyst til å se noen av de mange attraksjonene, så går man bare av og på igjen på en ny buss når man er forsynt. Det er umulig å få med seg alt det kulturelle i Barcelona, så vi velger med omhu. Mies Van der Rohe museet var i følge folk som har peiling et ”must”, så vi hopper av her for å se arkitektens berømte Barcelonastol ( http://en.wikipedia.org/wiki/Barcelona_chair ) som det er bygget et helt museum rundt. Det høres kanskje underlig ut med et museum som kun består av to stoler, men stemningen, roen, utsikten og funkisbygget har noe helt utenom det vanlige. Det er absolutt ikke et stopp de aller fleste velger å gå av på, men vi er veldig glad vi hoppet av nettopp her. Tre minutter bortenfor ligger det imponerende nasjonalmuseet med fontener, søyler, trapper og vannspeil. Nydelig.

Resten av dagen går med til shopping. Det er så mange shoppingsentre og butikker at Visakortet får kjørt seg varmt, nesten til smeltepunktet. Alt fra eksklusive butikker som Max Mara, Fendi og Chanel til de billige, spanske kjedebutikkene Bersckha, Zara og Blanco. Det ble innkjøp av ekstra koffert for å få med seg alt det nye hjem. 

GAUDI

Gaudi er stor i Barcelona. La Segrada Familia er et av verdens mest besøkte turistattraksjoner, en kirke som ble påbegynt i 1881 og som ikke fremdeles ikke er ferdigstilt  http://no.wikipedia.org/wiki/Sagrada_Fam%C3%ADlia

Kanskje ikke så rart, da Antoni Gaudi (http://no.wikipedia.org/wiki/Antoni_Gaud%C3%AD)har en viss smak for maksimalisme og ekstreme detaljer. Dersom du legger turen til La Segrada Familia anbefales det på det sterkeste å kjøpe billetter på nett før du drar. Køen for de med forhåndskjøpte billetter var på ca 4 mennesker, for de uten var køen over 500 meter lang!

Vi ble Gaudifans på denne turen og stoppet ved flere av hans kjente bygg. Casa Batllo (http://www.casabatllo.es/en/) er et imponerende skue og man får virkelig et innblikk i en genial, obskur manns hode.

BY OG STRAND –HAND I HAND

Barcelona har en imponerende bystrand, vi tok taxi og ba om å bli kjørt til ”the beach”, dette forsto ikke sjåføren, men vi klarte til slutt å lire av oss ”la playa, por favor”.

Da kjørte han oss til delen som heter Barceloneta. Her finner man alt man trenger for en vellykket dag på sanden. Det føles herlig urbant å ligge på en svær, deilig sandstrand å vite at bare noen minutter unna ligger denne superkule byen.

Gule flagg ble heist mens vi lå der, og ut av høyttaleranlegget ble det forklart på 5-6 forskjellige språk at det er maneter i vannet og at folk bes holde seg på land. Spesielt de som er allergiske. Om vi er allergiske mot spanske maneter finner vi nok aldri ut av, for vi ble pent liggende på håndklærne våre.

Hver dag prøvde vi ut nye, deilige restauranter og fikk i oss masse deilig tapas, crepes, sjømat og noe som må være verdens beste espresso.


Shoppingresultat

Uten barn blir det selvsagt sendt en del tanker hjem til de to små. Man spaserer forbi nydelige lekebutikker med et lite stikk i hjertet, snur og går inn for å finne noe å ta med hjem til dem. Gleder seg til å få gode, lubne armer rundt nakken igjen, før man atter leier en voksen hånd nedover Rambla de Catalunya og nyter å være kjærester.

Det er tross alt bare tre uker til vi setter nesa mot Mallorca og Lollo og Bernie i 14 dager.

TIPS:

-  Pass godt på verdisakene dine. Barcelona er i verdenstoppen når det kommer til tyveri

-  Ta en dag på en ”Hop on Hop off” buss. Da får man raskere oversikt over byen

-  Har du  først reist uten barn, prøv å nyte det

-  Spis tapas

-  Prøv sangria

-  Sett av en stor del av budsjettet til shopping

-  Bli forelsket

-  Finn din favoritt Gaudibygning/park/statue

-  Besøk Mies van der Rohe museet

-  Besøk Picassomuseet

-  Besøk La Segrada Familia

-  Ta en dag på stranden

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

Les mer:
Reise med barn i magen
Tips til billige flybilletter
Tips til billig hotell

Har du spørsmål til turen? Spør gjerne her:

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop