Barnevennlig sommerferie ved Limfjorden i Danmark

Barnevennlig sommerferie ved Limfjorden i Danmark

Danmark ligger helt på topp over barnevennlige land å besøke, og er du ute etter en sommerferie med både tradisjonelle- og utradisjonelle opplevelser for alle, bør du sjekke ut Vesthimmerland langs Limfjorden.

- SPONSET INNHOLD -

Tekst: Reismedbarn.no Foto: VisitVesthimmerland

SOMMER VED LIMFJORDEN
I sommerukene 27 til og med 31 er det gode gammeldagse sommeropplevelser som står i høysetet ved Limfjorden. Prøv fiskelykken i fjorden eller ved Frederik d. VII’s kanal. Garn, krabbestenger og annet fiskeutstyr kan lånes.

Har barna lyst til å lære mer om skapningene som fanges, står Limfjordmuseets guider klare for å se nærmere på fangsten og fortelle mer om hva det er. Skulle det i tillegg friste å smake, lærer naturguidene gjerne bort tips til hvordan man tilbereder delikatesser som muslinger, reker, krabber og annet spennende fra fjorden. En gylden mulighet for å få barna til å smake på noe nytt, det er jo helt klart noe eget ved å ha fanget maten selv.

Ønsker man å en større fiskeopplevelse kan barna være med når garnet hentes. Sammen med guidene ser de på dagens fangst, som lett kan være deilig ørret, flyndre, krabber eller andre spennende skapninger. Når garnet er tomt henges det opp utenfor Limfjordmuseet og barna kan være med å rense det, slik at de er klare til morgendagens utsetting.

Utenfor museet finnes et ørretbasseng og er man ekstra interessert, kan naturguiden også vise hvordan man dissekerer en fisk, forklare hva som gjemmer seg under det glatte skinnet og være med å tilberede å smake på deilig fisk i forskjellige oppskrifter og tilberedingsformer.

Opplev Limfjorden under vann
Sammen med museets naturguider kan man være med under vannflaten i Limfjorden. Rett utenfor stranden i Lendrup finnes det et spennende kalkrev full av spennende undervannsarter. Det sørges for både våtdrakter, snorkelutstyr og profesjonell assistanse til deltakere, men det er et begrenset antall plasser, så det er anbefalt å booke i forveien. Les mer her.


Svøm med guider

OPPLEVELSER FOR BARN OG BARNSLIGE SJELER
Barnevennlig ferie i Vesthimmerland kan også inneholde dager på Dayz Rønbjerg Feriecenter. Dayz er et rent slaraffenland for barn og barnslige sjeler. Dayz Rønbjerg har aktiviteter for alle aldre.

For de minste er det full rulle og moro i Funnyland, som er et sant paradis for barn som elsker å leke. Her kan små energibunter brenne kruttet i begge ender! Ta en vennskapelig kamp i sportshallen, bowlingkjelleren eller på fotballbanen.

Dayz Rønbjerg har også mye moro for større barn. Her kan man ta en actionfylt tur med wakeboard, bli utfordret til en runde med 3D laser game, spille minigolf, eller ta en klatretur opp den 30 meter høye klatreveggen? En skikkelig utfordring med litt sug i magen.


Velvære og avslapning for de voksne
I Dayz kan de voksne slappe av i wellness-avdelingen, mens barna leker i badelandet eller løper rundt på noen av de mange aktivitetene. Her tilbys det et knippe deilige behandlinger; hva med en ansiktsmassasje? Eller hot stone massasje? Høres det ikke deilig ut å nyte livet i spaet, saunaen eller på en herlig tyrkisk hamamstein? Her ligger mulighetene vel tilrette for å bli bortskjemt og få ladet batteriene. Når man sjekker inn i welnessavdelingen får man utlevert badekåpe, håndklær og badetøfler, deretter er det bare å nyte 3 etasjer med velvære. Les mer om Dayz.Lek og moro på Dayz

LIVØ FOR BARN
Når man først er ved Limfjorden bør man besøke Limfjordens perle – Livø. I umiddelbar nærhet til feriesenteret legger Livø-fergen til og herfra kan dere dra på oppdagelsesferd på øya.

På Livø kan man stort sett oppleve alt det Danmarks vakre natur har å by på. Der er det flate saltmyrer, urskog og steile skrenter. Og dådyrene der, de har vært på øya siden middelalderen. Fergeturen tar 20 min og bilen, den lar du stå igjen på fastlandet, det er nemlig en bilfri øy.
 
Orienter dere rundt på øya ved hjelp av øyas orienteringskart. Har dere ikke forsøkt Geocaching  så er det på høy tid. Slå deg løs, øya er full av overraskelser. Les mer om Livø her.


Vakker natur på Livø

LÆR OM GAMLE DAGER
Hver onsdag mellom uke 27-31 fra kl. 11-15 kan du oppleve hvordan det var å leve som barn på en stor dansk herregård i gamle dager. Herregården Hessel blir vekket til live og barna får muligheten til å kle seg ut og leve seg inn i det autentiske miljøet. Se hvordan smeden jobbet å eller hvordan de lagde stoffer til klær i gamle dager. Man kan også se hvordan man lagde mat på den store, gamle komfyren. Les mer om Herregården Hessel her.

OVERNATTINGSMULIGHETER
I Vesthimmerland er det ulike muligheter for overnatting. Dayz Rønbjerg Feriecenter er et morsomt feriesenter for hele familien, med feriehytter og massevis av aktiviteter for både store og små barn. Er familien glad i camping, finnes det flere forskjellige campingplasser – Ertebølle Strand Camping er veldig familievennlige med sine barneaktiviteter sommeren gjennom. Her er det muligheter for ballspill, kjøre hest og vogn eller lage bålpannekaker. Les mer her.


Bading er en stor favoritt på Ertebølle Strand camping


 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

Best for babyen på spansk
Å pakke til solreiser
Slik reiser du med kun håndbagasje

 


 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop