Barnevennlige Danmark

Barnevennlige Danmark

Utforsk Amagers lekeplasser i Danmark! Går familieferien til København får du her fine tips til hvordan dere kan krydre storbyferien med litt utetid og en mange barnevennlige timer.

Skrevet av: Lene Sparsø

Ute på Amager skal man ofte lete litt etter perlene. Kanskje fordi «amaganerne» fortsatt vil ha dem for seg selv. Men, leter man, så finnes det både inspirerende kaffebarer, økologiske matsteder, nisjebutikker og ikke minst et vell av skjønne lekeplasser, som utnytter nettopp en av de ting Amager kan være stolt av: sin Natur!!

Lergravsparkens lekeplass
Beleilig tett på Lergravsparken Metro ligger denne skjønne lekeplassen. Lekeplassen er delt opp i nivåer og er derfor perfekt for hele familien. For de litt større barna er det bl.a. et pirrende spindelvevsnett og ikke minst en svevende rutsjebane, som får frem barnet i de fleste voksne også.
De minste har deres eget område med rutsjebaner, husker og sandkasser. Det er en praktisk avgrensning til bord og benker, hvor det kan være koselig å innta frokosten eller drikke kaffe mens man holder et øye med de små.
Utover å være en velutstyrt lekeplass er det også en annen fordel; at stranden ligger i gåavstand. Og skulle man få lyst på en sunn frokost, er den økologiske kantinen Madmanifesten kun et par gater unna.
Foto: Lene Sparsø
 

Lekeplassen Amagerstrandpark
Dette er kanskje ikke lekeplassen med flest aktiviteter, men den er til gjengjeld perfekt plassert like ved Amagerstandpark, noe som gjør den til et opplagt mål for helgeutflukten i vår og sommer månedene.
Når husker og rutsjebaner blir kjedelige, kan man gå ned til strandkanten, bygge sandslott, samle stein eller dyppe tærne i de kalde bølgene. Husk derfor å pakke badetøy til barna når dere tar turen til lekeplassen ved Amagerstrandpark. Og som hør og bør, når man er på stranden skal frokosten selvfølgelig inntas på et teppe, mens sanden knaser litt i rugbrødsskivene.   

Bonderen
Ved Remisparken på Amager finns den multi-funksjonelle lekeplassen som alle barn vil elske. Lekeplassen er delt opp i flere områder og legger derfor opp til en hel dag i det fri med matpakker, røde kinn og trette barn etter en lang dag med frisk luft.
På bondegården kan dere bl.a. møte hestene Filine og Kenzo eller minigrisene Tarzan og Viggo, kaninen Camilla er også der, og hun vil gjerne kløes bak øret. Er det dyreglade barn dere har med dere, vil denne plassen helt sikkert nå høyt på opplevelseslisten.
Ellers er det også mer ordinære lekeplassaktiviteter der, som plastbasseng, hengebroer og klatreborger. Og rikelig med plass til diverse ballspill!
Husk og pakk med matpakken eller utnytt grillområdet der. Og mens de små tar en velfortjent middagslur, kan foreldrene ta en hvil i hengekøyene eller en runde boccia.

Bemannet lekeplass ved Christianshavn
Ved Elefantens Bastion har ungene 7000m² å boltre seg på. Miljø- og naturlekeplassen er bemannet og byr på et hav av aktiviteter, hvor barna kan lære om miljøet, lade opp telefonen i hamsterhjulet eller låne utstyr og leke naturdetektiv på Christianshavns Vold.
Lekeplassen har svært, svært mange aktiviteter og appellerer i høy grad til de større barna også. At den er bemannet gjør den også meget trygg for de minste.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

LES OGSÅ:

Ja, vi elsker høybelagte smørbrød!
Biltur, tivoli og fiine Axel Hotel Guldsmeden

Biltur til Danmark

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop