Biltur til Skåne

Biltur til Skåne

I høstferien var vi så heldige å bli sendt til Sverige for å oppleve Skåne i fire dager. Bilturen gikk som en drøm nedover Svenske-kysten.

Tekst og foto: Marianne Jonstang Grødem

TYLöSAND 
Etter ca 5 timer fra Nøtterøy i Vestfold ankom vi Halmstads flotte hotell Tylösand Spa Hotel. Et 4 stjerners hotell med stilfulle rom og en herlig beliggenhet. Utsikten vi våknet til dagen etter var nydelig – utenfor rommets gulv-til-tak-vinduer lå en 6 km lang innbydende sandstrand. Hotellet har også en spa-avdelingen der barna fikk svømt og vi voksene fikk senket skuldrene i det varme boblebadet.
HELSINGBORG
Skåne har mye å by på og anbefales på det sterkeste! Første sted ut var Wallåkra Stenkärlsfabrik. Dreieskivene har snurret der siden 1864 og vi fikk en følelse av å ha reist 100 år tilbake i tid. I rolige, nostalgiske omgivelser ble vi servert en ”fika”, før omvisningen på fabrikken. Barna fikk dreie sine egne skåler, og de var stolte over resultatene og at dinosaurene faktisk hadde tråkket på den leiren for 200 millioner år siden!

Kun noen minutters kjøring fra fabrikken ligger restauranten Tomatens Hus. Der kan man spise lunsj i landlige omgivelser der kuene gresser og rådyrene leker på åkrene.Like utenfor Helsingborg ligger Sofiero Slottsträdgård, en fantastisk velstelt slottspark rundt slottet fra 1865.  I ”Barnas Sofiero” kunne barna leke i prinsen og prinsessens lekestue eller skli og leke seg på en av de store, fine leketårnene.

Ønsker man å bo sentralt og fint i Helsingborg til en fornuftig pris, ligger Hotel Tornet perfekt til. Det er et leilighetshotell med romslige og pene rom, balkong og med Slottsparken med tårnet Kärnan som nærmeste nabo.

Et spisested som anbefales på det varmeste er Kitchen and Table. En mørere biff skal man lete lenge etter! Restauranten ligger ved foten av borgen i tilknytning til Clarion Grand Hotell. En perfekt avslutning på en herlig dag i flotte Helsingborg!

Les mer om Helsingborg her.MALMØ
Neste by ut var Skånes største by, Malmø. Det er en utrolig trivelig by med koselige gater, et yrende liv og flotte bygninger. Sentralt i Malmø ligger leilighetshotellet The More hotel i en lekker bygning som tidligere var en sjokoladefabrikk fra 1700-tallet. Store rom i øverste etasje og til og med egen badstue.Malmø Museer ligger i Malmøhus Slott. Malmøhus slott har en fasinerende historie fra å være et kongelig slott til å bli en festning og et fengsel før det ble museum. Der finnes det mye spennende å se både for voksne og barn, alt fra skjeletter etter fangene som satt fengslet på slottet til det nye Akvariet som inneholder levende fisker og reptiler i alle farger og varianter.

Avslutt dagen med en bedre middag på restauranten Rebell, som ligger ved St. Johannes-kirken, kun 5 minutters gange fra hotellet. Stilige lokaler og nydelige retter som er anbefalt av Micheling-guiden.

Les mer om Malmø her.


LUND
Lund ligger kun en halvtimes kjøretur fra Malmø. Det er en studentby som oser av sjarm med sine fantastisk flotte bygninger helt tilbake til 1100-tallet. Hotel Stay at Lund ligger sentralt og kun et steinkast fra det koselige torvet. Restauranten Ved ligger i hjørnet av torvet og bør absolutt besøkes!Kulturen i Lund er et museum med utrolig godt bevarte bygninger fra 1200-1900-tallet. Foruten å se hvordan de fattige og de rike bodde før i tiden, kan man aktivere seg med å gå på stylter, kjøre Ola-bil eller besøke Emil i Lønneberget.I forskningssenteret Vattenhallen kan man utforske mye spennende, både planeter, strømproduksjon ved hjelp av sykling eller vannkraft, se på gjenstander gjennom mikroskop og se de magiske effektene av flytende nitrogen og andre vanneksperimenter.

Dagen ble avsluttet i restauranten M.E.A.T.– et steakhouse med nydelig mat.På hjemreisen kjørte vi innom Tropikariet i Helsingborg. Det er en innendørs dyrehage der dyrene stort sett går fritt rundt oss. En fasinerende og artig opplevelse utenom det vanlige.

Les mer om Lund her.

Biltur til Skåne anbefales virkelig, Det flate, landlige landskapet med beitende dyr og gamle vindmøller langs Sveriges rette og behagelige E6 er perfekt for bilferie med barn!Sponset innhold: Journalist har fått dekket oppholdet av Visit Sweden.


Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop