Bli med på vårrengjøring av naturen!

Bli med på vårrengjøring av naturen!

Påsken er over, våren er på vei og snøen forsvinner sakte men sikkert. Under snøen, langs vår langstrakte kyst ligger det tonnevis med søppel etter en lang vinter. Bli med på årets kollektive ryddeaksjon og vær samtidig med på trekningen av et reisegavekort til en verdi av 10 000 kroner.

Foto: Reismedbarn.no

Hvert år arrangeres NOVASOL Coastal Care med det mål å engasjere så mange som mulig over hele landet til vårrengjøring av naturen. Ifølge National Geographic er det i dag mer enn 100 millioner tonn plast som driver rundt i våre hav. Mengden av herreløst avfall er overveldende. 

NOVASOL ønsker å gjøre en forskjell, og i anledning Strandryddeuken første uken i mai setter de derfor ekstra fokus på naturens behov for deres hjelp. Siden 2015 har de invitert store og små til NOVASOL Coastal Care i Norge og flere europeiske land. I 2017 registrerte de totalt 6,7 tonn innsamlet avfall fra engasjerte frivillige. Et tall de naturligvis ønsker å slå i år, men da trenger de din hjelp! 

Din innsats er uvurderlig 

Barnehager, skoler, idrettslag, foreninger, borettslag, familier, naboer og venner – dere er alle inviterte. Sammen gjør vi en større forskjell! NOVASOL Coastal Care trenger derfor hjelp fra frivillige over hele Norge. Sett av tid i kalenderen, inviter til en sosial dag ute i naturen, og gi et viktig miljøbidrag. Din innsats er uvurderlig uansett hvor i landet du bor. Avfallet kan nemlig ende opp i havet via kloakksystemer, så området du rydder behøver ikke være i nærheten av kysten. Rydd der du er når det passer best for deg.

Les også: Vi har bare én planet, bry deg!

Bli med og motta gratis ryddepakke

For å hjelpe deg litt på vei har vi derfor satt sammen en ryddepakke med det mest nødvenige du trenger for egen ryddeaksjon i ditt nærmiljø. Meld deg på via linken nedenfor innen 15. april, og motta ryddepakken helt gratis i posten, i god tid før Strandryddeuken. Enklere blir det ikke

Meld deg på NOVASOL Coastal Care 2018 her

Vinn gavekort til din neste ferie!

Bli med på NOVASOL Coastal Care 2018! Samtidig som du gjør en viktig innsats for renere miljø/natur, kan du også være med i trekningen av et reisegavekort på kr. 10.000 fra NOVASOL. Gavekortet kan benyttes på leie av alle NOVASOL sine ferieboliger. 

Slik deltar du:

1.    Ta bilder eller film under din ryddeaksjon
2.    Del disse på NOVASOL Norge sin Facebook-vegg eller på Instagram med emneknaggen #novasolcoastalcare 

Vinnerbidraget blir annonsert på Facebook i uke 19, og vinneren vil bli kontaktet direkte på Facebook eller Instagram. Når du deltar i konkurransen gir du samtidig tillatelse til at NOVASOL bruker ditt bidrag i markedsføringsøyemed. 

4 fakta om avfallsproblemet

1.    I 2015 opplyste National Geographic at det var mer enn 100 millioner tonn plast i våre hav
3.    Hvert år når anslagsvis åtte millioner nye tonn plast havet 
4.    I havet kan plast vare opp til 500 år
5.    Mer enn 80% av marin forsøpling kommer fra landbaserte aktiviteter

Kilde: http://news.nationalgeographic.com/news/2015/01/150109-oceans-plastic-sea-trash-science-marine-debris/

Gjør som oss i Reismedbarn da vel, bli med å gjør en innsats!

 

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

 

 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop