Danmark i høstferien?

Danmark i høstferien?

Mange fine tips til dere som planlegger å besøke noen av disse stedene i høstferien.

Jesperhus, Lykken er glade barn

Vi er en familie på 4 med mamma og 3 barn, vi elsker å reise til Danmark hver sommer. I år, reiste vi til Jesperhus. En camping som passer perfekt til både lang og kort ferie. De har pakker til deg når du bestiller. Når du kommer ned får barna et gratis perlebrett hver, det er kort avstand til badeland, og Jesperhus blomsterpark som kan brukes kan brukes gjenom hele oppholdet så ofte du vil. De har både basseng inne og ute.. og for både små barn og større barn. Det ble masse bading! Blomsterparken kunne lokke med karuseller, gullgraving med masse gull og regnskog med mange dyr som gikk rundt... Midt i regnskogen ligger Hugoland, dette er en lekeplass inne som byr på mye lek for store og små. Ute var det en vakker blomsterpark og mange aktiviteter for barna. Det ble kjørt minibiler og selvsagt hoppeputer og hoppeslott... Vi hadde glade barn gjennom hele dagen. Om kvelden ble det bål og pinnebrød på campingen og Hugo-nattashow for de små. De store koste seg med bowling og lasergame. Det er spistested og en butikk på stedet, men det går gratis buss fra campingen og inn til Nykøping hver time. Nykøping har alt fra billig til dyr shopping og selvsagt Rema1000 med et meget imponerende utvalg. Koselig by med mye liv!

 Mye moro for store og små i Jesperhus

Hvis du ønsker alt på et sted, anbefales Jesperhus, moro hele dagen. Man får bading, dyr, karuseller, klatring og mye annet . Og det er veldig lett å komme seg dit ved å reise med Stena Line over til Fredrikshavn. Turen får en fin avslutning med Zot-piratene.

www.jesperhus.dk
www.zotpiratene.no


Legoland og Lalandia med Color Line fra Larvik

Color Line tilbyr bl.a. bilpakker til Danmark og Legoland med overnatting på Lalandia. Vi reiste fra Larvik til Hirtshals med retning mot Billund. Greit å reservere sitteplass på ferja i restaurant/buffét (særlig i høysesong), men ikke spesielt billig. Vi fikk bord med plass til barnevogn ved siden av. Avstandene i Danmark blir ikke avskrekkende når det går såpass fort å kjøre på gode (hoved-)veier. Lalandia Billund er et gedigent feriesenter nærmest designet for barnefamilier og med overnatting i veldig flotte separate feriehus. Hovedbygget i området rommer bl.a. et fantastisk badeland, lekeland, bowling, mini-golf, butikk(er), trampoliner "high jump" og mer til. Aberet er at området er så stort at mange av feriehusene ligger nokså langt fra hovedbygget og gangavstanden blir lang for små ben.
Hoveddestinasjonen Legoland skuffet ikke denne gangen heller! Utenom høysesong er det ok å måtte kjøpe inngangsbilletter på stedet, men en tidligere sommer sto vi i mer enn 1 time i billettkø utenfor... Anbefaler å kjøpe billetter på forhånd hvis man kan, men mange har rabattkuponger eller avtaler (f.eks. NAF) som tilbyr rabatter ved kjøp av billett i parken. Innenfor inngangsporten er de fleste aktiviteter gratis, men køene avhenger selvfølgelig av antall besøkende.
* Et tidligere tips vi har fått er å besøke parken lørdager (i høysesong) fordi dette er tradisjonell "feriehusbyttedag". 

Legoland har attraksjoner for de fleste og det er et stort pluss at mange aktiviteter tilbys hele familien. 6-åringen var storfornøyd med årets nyhet Polar X-Plorer og 4-åringen likte godt Dragen og familiebrannslukkingen som engasjerte også mor og storebror mens pappa passet minstemann i vogn. Med fordel kunne vi vært 4 personer i brannbilen vår. Dessverre observerte vi enkelte voksne som ble så engasjerte i denne aktiviteten at de tok helt over for barnas innsats og måtte bære sine håpefulle smårollinger gråtende ut etter endt slukking. Mye å se, mye å gjøre og noe å kjøpe - men lego i Legoland er ikke nødvendigvis billigere enn i lekebutikker...! Med eget stelle-/ammerom sponset av Libero og stort sett barnevognvennlige traséer er Legoland er garantert suksess for de fleste barn i førskole-/skolealder - i allefall så lenge det ikke regner for mye :-) 

Vejle, Biltur i Danmark

Vi, mor, far og to sønner på 7 og 2 år kjørte fra Oslo til Jylland, via Malmø. Bilturen tar ca 10 timer, men er man glad i ferge, kan man spare mye tid. Vi ville innom København, så vi stoppet der både på bort, -og hjemtur. København er fantastisk for barn, korte avstander, røde pølser og som smøret på flesket; Tivoli –midt i byen! Helt topp! 

Vi kom oss omsider til Vejle, ikke langt fra verken Legoland eller Løveparken. Der hadde vi leid et hus på nett, det finnes sinnsykt mange operatører som leier ut hus til nordmenn i Danmark, her finner man noe for en hver smak –spesielt dyrt er det heller ikke. På Jylland er det fantastiske strender, med fin, hvit sand. Hadde temperaturen vært litt rausere, kunne man forvekslet det med en sydhavsøy. Skal man feriere med bil i Danmark, så er mulighetene utallige. En skulle nesten tro Danmark kun besto av røde pølser, øl og lekeplasser –fantastisk! Få med dere Odense og H.C Andersens hage, med gratis teater 3 ganger daglig, andunger man kan mate og kjempestore softice! Alt av utstyr vi har hjemme av bleier og barnemat, er selvsagt av samme standard vi er vant med. Vi drar nok helt sikkert på bilferie til Danmark igjen.


København, Barnevennlige Køben!

København med barn er vidunderlig. Det er så nærme hjemme, men gir allikevel følelsen av "å være på ferie"! Vi kjørte denne gangen, via Malmö. Broen som tar deg fra fastland til fastland er imponerende flott, det koster ca 300 kroner å kjøre over.

København er en travel, men "hjemmekoselig" by. Akkurat passe stor og lett å finne frem i. Det er ikke alle "nye" byer man kommer til hvor man enkelt finner parkering og lett finner tilbake til bilen. Har man med barn til Danmar kommer man ikke unna de røde pølsene, personlig er jeg ikke særlig begeistret for pølser, men det er barna og SÆRLIG når de er rød!! Må jo være penger å tjene i pølsebransjen på å lage blå og grønne og? =) Han på sju er i alle fall svært enig med seg selv om at røde pølser er myyyye bedre enn norske, brune..

Etter en liten runde rundt i sentrum av København, med et pitstop på en koselig kafe drar vi på Tivoli. Det er så bra at det ikke koster all verden å gå inn (tror det var ca 50 for barn og 80 for voksne..) så slipper man å betale seg hjel dersom man ikke er superfan av karuseller. Inne på Tivoli er det noe for store og små og er man heldig er også underholdningen god! Det er litt historisk sus over attraksjonene der også, noen av de eldste karusellene har vært der omtrent siden starten. Dersom man har litt eldre barn kan Madame Tussauds være et gøyalt alternativ, der er både skrekkabinett og "vanlig" utstilling. Shopping i Køben er topp med alle de herlige, danske merkene tilgjengelig. Dansker er glade i barn og veldig mye er lagt opp til at nettopp den yngre garde skal trives. Jeg anbefaler København med barn på det varmeste! 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

Les også:
www.reismedbarn.no/kobenhavn.by.locals
www.reismedbarn.no/hils.host.velkommen 
www.reismedbarn.no/na.kan.du.vinne.piratcruise

Har du noen gode tips du ønsker å tilføye? Del gjerne med oss under.

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop