DEILIGE DANMARK

DEILIGE DANMARK

Vi reiser tre familier, seks voksne, fem barn og en valp på langweekend til Fjellerup Strand i Danmark.

Formålet med turen er å få gjort unna noen av de ”obligatoriske” parkbesøkene, deriblant Legoland, før høysesongen starter. Kristihimmelfartshelgen er en fin helg, da de fleste parkene har åpnet alle sine attraksjoner for sesongen. Vi booker feriehus igjennom Novasol og valget faller på en liten ferieby som heter Fjellerup. Fjellerup Strand ligger på Norddjurslands kyst, dette er en fin beliggenhet i forhold til parkene vi ønsker å besøke.

Les også: Tips mot reisesyke 

Overfarten gjøres unna med Color Line. ”Superspeed” som legger fra kai onsdag ettermiddag 17.30. Vi møtes mannsterke og kjører kolonne ned til Larvik fra vår hjemby Tønsberg. Barna er yre og fra seg av begeistring. Datteren vår (6) gleder seg mest til båtturen, da hun ikke har reist med en slik ferje før, og minstemann (3) gleder seg enormt til Legoland. Mest av alt vet jeg de gleder seg til fri, det å være sammen med mamma og pappa «hele tiden» og vennene sine. Vekk fra alt kjas og mas i hverdagen og over i ”feriemodus”, hvor fokuset kun er å ha det hyggelig sammen. Vi ankommer båten i grevens tid, mange reiser sørover fra Oslo og omegn på grunn av den ekstra lange helgen, så det er mye trafikk på veien. Siden vi reiste rett fra jobb og barnehager, har vi booket bord i buffeten, - heldigvis. Båten er stappfull og 11 personer hadde slitt med å finne et sted å slå seg ned for en matbit. Her kan vi sitte å nyte deilig mat og drikke igjennom hele overfarten. Når man reiser så mange sammen, er det og kjekt å ha en ”fast base” slik at noen av de voksne tar med utålmodige barn til familieloungen, mens andre holder fortet, eller plassen da. I den nevnte loungen, kan barna leke, se film eller slappe av i barnslige omgivelser.


5 glade barn og 1 stk valp i landlige omgivelser

Fjellerup strand ligger drøye to timers kjøretur fra Hirtshals, vi ankommer ferieboligen ved midtnatt og nøkkelutleveringen med Novasol fungerte utmerket.  Feriehuset ligger 150 meter fra stranden, det er forholdsvis nytt og flott med 4 soverom, 2 bad, 2 hemser og innendørs svømmebasseng. Huset ligger landlig til med en superkoselig tursti omgitt av markblomster ned til stranden, dette er idyll! Det er flott natur i Fjellerup, i tillegg er det stille og rolig og ikke for mange turister på denne årstiden. Det er et fine turmuligheter langs stranden og i skogområdene. Stranden er som ellers i Danmark, langrunn, med deilig, deilig sand. 

Les også: Gjør bilturen til en lek 

Deilige Danmark

Vi våkner tidlig torsdag morgen av barn som er spente på hva de har i vente nå som dagslyset viser seg. De vil bade, de vil utforske området, de klarer ikke helt å bestemme seg. Vi tar en morgentur til stranden for å gjøre oss litt kjent. Turområdene står til forventningene og mer til. Det er gamle ruiner langs stranden som må utforskes og fiskerne er et flott skue. Her er det populært å fiske fra kysten, men, det finnes ingen havn eller bryggeanlegg her. Båtene sjøsettes fra stranden, de kjører faktisk fiskebåtene ut med traktorer! -Et spennende syn for de små. Fjesing og ørret er populær fangst. Det er selvfølgelig enkelt å få tak i fersk fisk, det selges langs hele strandpromenaden fra lokale forhandlere. 


Typsik fiske i Fjellerup Strand


Morsomt med ruiner

Interresante funn

Dagene går med til parkbesøk, bading, lek og moro. Vi bestemmer vi oss for to dager i Sommerland Djurs og 1 besøk i Legoland. Reisebrev fra de to nevnte stedene kommer.

Det lokale Vaffelbakeriet er verdt et besøk, hjemmelaget fantastisk is og vaffelkjeks. Vi gjør oppmerksom på at ”stor softis” ikke er på størrelse med de store vi får her hjemme. Det sies at de har de største softisene i hele Danmark. De er gigantiske!! Her får du også et stort utvalg av grillmat og pizza.

Danmarks største is?

I sentrum av Fjellerup, finner man et lokalt bakeri med de deiligste bakevarer, de åpner allerede kl 06.00, så her kan selv den tidligste morgenfugl få ferskt brød til frokost. Ellers så får du de nødvendigste matvarene på den lokale ”Brugsen”. I sentrum finner du også Fjellerup kro og Restaurant Madam Blå hvor sistnevnte serverer dagens aftensmeny 1, 2 og 3. Husk å booke bord i restauranten hvis det er utenom sesong. Det ligger og noen campingplasser i Fjellerup, hvor det er mulig å spille minigolf. Andre attraksjoner i nærheten er: Meilgårds Slott, Skandinavisk Dyrepark, Djurs Sommerland, Ree Park og Kattegat Centret.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 


LES OGSÅ:

Sykkeltur, telt og barn
Sykkeltur med barn til Bornholm og Sjelland
Den obligatoriske Dansmarksturen

 

 

 


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop