Del 1: Frankrike, Marokko og England på 15 dager - en småbarnfamilies reisebekjennelser

Del 1: Frankrike, Marokko og England på 15 dager - en småbarnfamilies reisebekjennelser

Årets sommerferieplaner innebar en ambisiøs ferierute. Med tre barn og minimalpakket bagasje, billigbilletter, hotellresevasjoner og pass til fem gav vi oss i vei på det som best kan sammenliknes med en backpackerreise - for småbarnsfamilier!

Skrevet av: Ragnhild Stikholmen

Årets ferie ble bestilt i god tid, og det var ingenting å utsette på ambisjonsfronten. Med tre barn på henholdsvis 9, 6 og halvannet år kan selv en flytur mellom Bergen og Oslo være en utfordring. Vi skulle ha fem i løpet av 15 dager. Først gikk turen til Frankrike med Disneyland og Eiffeltårnet på severdighetslisten. Så videre til Marokko for å nyte solstråler og varme, for så å vende nesen til London med shopping og storbyliv i tankene. Planen var en rimelig ferie siden vi alt hadde feriert tidligere i år, derfor hadde vi snoket opp billigste alternativer til samtlige destinasjoner. For oss ukjente flyselskaper, litt uvisse transportetapper på bakkeplan, samt spenningen med så eksotiske land som Marokko var grobunn til litt engstelser fra mors side, men med friskt mot troppet vi opp på nærmeste flyplass: Flesland i Bergen.

Frankrike

Norwegian er rå på billigbilletter, og for 1200 kroner kom hele familien seg til Paris. Siden målet var Disneyland hadde vi booket et av hotellene på området; Newport Bay Club. Der kunne vi bo fire netter –inkludert frokost og inngang til parken – for 10 500 kroner. Ingenting å si på det. Vi ankom sent, bodde på et stort familierom og tilbrakte neste dag i Disneyparken. Det sier seg selv at dette var en suksess, ungene koste seg glugg. Litt planlegging fra mor og fars side; grove ”skorper” fra hjemlandet var medbrakt og baconost på tube, drikke til alle og pauser i ny og ne når barna var trøtte.

Dagen etter dro vi inn til sentrum av Paris. Mor og far hadde vært der før på voksenferie, så dette var på barnas premisser. Vi tok tog en time og gikk av ved Eiffeltårnet. Tok et obligatorisk bilde, men unnlot å gå opp siden køen var to timer lang. Så gikk vi videre for å finne en restaurant siden niåringen annonserte sin nært forestående hungersdød og seksåringen gikk med beina i kryss for å demonstrere sitt behov for toalettfasilieter. Vel inne på en smal og trang fortauskafé fikk vi både unna toalettbesøk, samt et måltid franske fristelser. Ba om regningen før siste bit quiche var fortært og skyndet oss ut derfra under kelnerens halvsure blikk. Vel, kanskje de ikke er så vant med egenrådige halvannetåringer og kranglete storesøstre i denne delen av Europa? Videre tuslet vi mot Triumfbuen og Champs Elysees under fars selverklærte brilliante retningssans. Gikk i helt gal retning, og kom aldri til målet, men koste oss likevel med trange gater og små nisjebutikker. Vi kjøpte med oss et utvalg franske spesialiteter fra et Boulangerie (bakeri) og lagde tapas på sengen da vi kom tilbake til hotellet. Lørdag er tross alt lørdag!

Søndag spiste vi frokost inne i Disneyparken, et alternativ vi hadde inkludert i hotelloppholdet vårt. Resten av dagen koste vi oss i parken og handlet dyre leker på souvenirbutikkene. Vi hadde planlagt sol og varmt i Paris, og pakket etter den tanken. Det viste seg å være bom, for temperaturen var temmelig lik norsk sommer: 14-15 grader og surt til tider. Heldigvis finnes det mange butikker i Disneyland som har et rikholdig utvalg av klær med Disneymotiver til både liten og stor!

Fortsettelse følger imorgen.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

LES OGSÅ:

Disneyland_Paris
Disneyworld Florida
Paris Je t'aime

 


 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop