Den franske Riviera med barn

Den franske Riviera med barn

Fredrik Lilloe har vært bosatt i Sør Frankrike siden 2001, i 11 år har han solgt flotte eiendommer i dette strøket og har førstehåndskunnskap både om stedet, eiendommene, hvor og hva man bør gjøre med barn. Han har selv 3 barn i alderen 4, 7 og 10 som går på lokal, fransk skole. Her får du hans beste tips til hvor og hvordan man bør feriere på Rivieraen med barn

Skrevet av: Reismedbarn.no

Nordmenn flest velger Juan les Pins eller Antibes, med god grunn. Strendene er fine, klimaet er topp og det finnes tilbud rundt som tilfredsstiller liten og stor. I Antibesland er det tivoli, minigolf og cowboypark der barn kan vaske gull og ri på hester. Like i nærheten finner du Aquasplash -et digert badeland som fyller en hel dag med vannmoro. Du finner og Marineland der man kan beskue havets mange, eventyrlige vesener.

I Biot, en kort kjøretur unna, finner du det som kalles glassblåserenes vugge, her kan barna prøve å blåse glass selv. 

Les også: Valle gjør Trysilfjellet til stedet for alle...

Det er populært å leie hus og villaer med basseng når man er på Riviereaen, de mest barnevennlige strendene med barnevennlige restauranter, finner du i Juan les Pins som ligger midt mellom Nice og Cannes. Om du uansett leier bil, kan du spare penger på å velge et hus litt unna stranden, de fleste tilbyr basseng, så da har du valgmuligheten til å både bli «hjemme» eller kjøre til stranden. I Antibes og Juan les Pins, er det mest vanlig med utleieleiligheter, en villa i «midt i smørøyet» kommer kjapt opp i 100.000 pr uke, så om du ønsker en enebolig i litt lavere prisklasse, må du ti minutter-kvarter ut av byene.

Dersom du ønsker å bo på hotell i nærheten av stranden, anbefaler Fredrik Meredien Beach Hotel På strendene her tilbys et stort utvalg vannsport og turer med båter med glassbunn. Gøy.


Nice

Nice er og et populært sted å leie seg hus, men vit at strendene i Nice ikke er like fine som i Antibes og Juan les Pins. i Cannes er det flotte strender, men det er ikke så fryktelig barnevennlig. Her ligger designbutikkene på rekke og rad og stedet er mer en attraksjon enn et sted du tilbringer en hel ferie med barn i. Det er selvsagt stas å ta en tur i både Yachthavnen og «småyachthavnen», og ordet «liten båt» vil gi en helt ny mening etter en tur til havnen i Cannes. Det er en hyggelig opplevelse å rusle langs «Croisetten», som er strandpromenaden i byen. 


«Croisetten»

Man kommer enkelt frem med barnevogn og det er mye å se på. Har du litt ekstra penger i feriepungen, kan du jo spandere en natt på ærverdige «The Carlton» midt på stranden. Her finner du suiter med både Sean Connery og Grace Kelly sitt navn. Hotellet tilbyr overdådige lunsjer og barn er hjertelig velkomne. 

De fleste hus til leie har alt du måtte trenge for en vellykket ferie med familien. Bocchia, badminton, basseng og tennis er aktiviteter å fylle dagene ved bassenget med. 

Finn ditt drømmeferiehus her: www.cdvillas.comwww.airbnb.com eller www.finn.no.

Valbonne er litt lengre inn i landet, så her kan du få boliger til en litt rimeligere penge. Valbonne er svært hyggelig og barnevennlig og veiene til og fra stranden er tipp topp, så det er ikke tidkrevende å komme seg til havet. Det er en hyggelig, liten landsby hvor du finner koselige restauranter rundt et bilfritt torg. Barna løper rundt og nasjoner møtes i barnelatter, gestikulering og det internasjonale språket; lek.


Valboones

Sjekk ut www.estatenetfrance.com/antibes eller /nice, /cannes osv, så finner du alt fra ting som skjer til værmelding. Kanskje det er noe gøy på fære akkurat når du er på ferie.

Høytid for utleie, og dermed også priser og antall turister er juli/august, men klimaet er behagelig helt fra mai til september.

Fra Valbonne er det kort vei til 5 golfbaner, gode lokale produkter i landsbyen som du kan lage deilige måltider «hjemme» med.

Nice, Monaco og Cannes er alt innen en halvtimes kjøring. Veiene er gode, noen av de beste i Europa. Om du ikke har leiebil, skal du vite at det ikke er vanlig med barneseter i taxi, så revurder leiebil eller bruk shuttleservice.


St. Tropez

Om det skulle friste med en utflukt for eksempel til St. Tropez, så vit at det kan være en utfordring med barn, det er mye trafikk og en times kjøretur tar gjerne tre. Byen er helt klart best egnet for foreldrene, som kan oppleve hyggelige markeder og severdigheter med historisk sus av fordums dekadense, så om dette er noe som frister, er barna som regel fornøyde så lenge foreldrene er det, men St.Tropez med barn er ikke Fredriks førstevalg.

Sist på listen over steder man forbinder med Rivieraen og luksuslivet, er Monaco. Mange reiser hit på dagsturer for å se på dyre båter og biler. Det er undervannsmuseum, botanisk hage og et kult bilmuseum her. Om det ikke frister å kaste seg ut i den franske trafikken er det en av Europas vakreste togreiser fra Juan les Pins til Monaco. Hele ruten går langs havet med fantastisk utsikt. Billig, fint og gøy for barna. Og, du slipper parkering og trafikkmas!

Grand Prix er den siste helgen i mai, kanskje mange gutters drøm å se verdens raskeste biler hyle omkapp om den gjeve førsteplassen?

Om du skal leie bil her nede, er det i følge Fredrik bare ett selskap som gjelder. De står klare på flyplassen med navnet ditt på skilt for å gi deg nøkkelen når du lander, og når ferien er over, setter du den bare bilen fra deg på hurtigparkeringen og slenger nøkklen i en boks. De tilbyr selvsagt barneseter og du slipper å farte rundt hele flyplassen for å finne riktig leiebilselskap, kø og bagasjemas. 

Her er direktelink: www.truchlocation.com

Er du ute etter å kjøpe hus i dette området kan du gå inn på www.estatenetfrance.com

Bon Voyage!

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

Les også:

Tristan og Nanook's eventyr
Savannen kaller
Svalbard


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop