Dette vil vi unngå når vi bestiller flytur

Dette vil vi unngå når vi bestiller flytur

Å reise langt er slitsomt, nesten uansett, -med eller uten barn. Lange flyreiser er desto mer utfordrende dersom man støter på uforutsette "problemer" på veien.

Skrevet av: Reismedbarn.no Foto: Istock/Reismedbarn

Det finnes som kjent et hav av tilbud når man setter seg ned og bestiller reise. Fler og fler velger å sette sammen hele pakken selv, isteden for å overlate det til et fordyrende mellomledd. Men noen ganger kan man ryke på en aldri så liten "smell". Når man begynner å "lete" etter tur, er det alltid noen kriterier man setter opp. Det er selvsagt avreisedato og hjemkomst, sted, nærhet til severdigheter, antall stjerner på hotell/bosted og selvsagt pris (de aller fleste av oss må i hvert fall tenke pris når man bestiller tur). Det kanskje ikke alle velger eller husker å huke av på er "vis kun direkteflyvninger". Her kan man virkelig brenne seg, for i det man fornøyd har bestilt to uker til drømmedestinasjonen til en pris som nesten er for god til å være sann, kan det vise seg at den er nettopp det. For god til å være sann. Det er så og si alltid en liten hake ved en tur som koster mye mindre enn man hadde forestilt seg.

Vær obs på antall mellomlandinger
De fleste er flinke til å google og sjekke hver krik og krok av bosted, om prisen for den billige reisen kan ligge i at det er en hovedvei gjennom bassengområdet, om det er et belastet nabolag, om det har få stjerner på TripAdvisor. Men når alt ser bra ut bostedsmessig og billettene er booket. Det er da det kan gå opp for en at flyreisen som normalt tar 9-12 timer, nå ser ut til å ta 36. Plutselig er det mellomlanding i et land man overhode ikke hadde sett for seg å tilbringe ferien i, og stoppet er såpass langdrygt at man må bestille hotell der og.En sparkesykkel kan avlaste trøtte ben på flyplasser

Det kan fort bli noen tusen ekstra hvis det viser seg at hjemturen har samme "bonusstopp". Vi har røket på denne smellen flere ganger, så vær obs på at du sjekker om vinningen går opp i spinningen dersom turen byr på to ekstra overnattingen på ut og hjemtur.

Les også: Slik reiser du enkelt med barn

Lange passkontroller
En annen ting som kan forsure trøtte barn (og voksne) er passkontroller dersom man reiser til USA via f.eks London. Vi har opplevd å stå tre timer i kø på Heathrow da vi mellomlandet der på vei fra Oslo til Miami. Det vi trodde skulle bli en ok pust i bakken på en av Europas største flyplasser, med mye moro å se på, ble tre timer i kø på et betonggulv inne i et relativt lite rom. I en kø som gikk umåtelig sakte og som resulterte i sprengt blære og faretruende lavt blodsukker hos barna. Grunnen til at denne affæren tar så tid, er at hver enkelt passasjer må gjennom et slags "intervju". - Hva jobber du med? - Hvor lenge har du jobbet der? - Hva gjør du i jobben din? - Hva skal du i USA? - Hvor lenge skal du bli i USA? - Har du vært i USA før? De tar seg god tid, så god at man står i fare for å rekke flyet som står og går i en gate en relativt lang busstur unna. Dette er selv etter man har fylt ut ESTA søknad og fått innvilget visum til USA. Når man endelig lander på amerikansk jord, må man gjennom samme mølla enda en gang. Den er uunngåelig, så om kan man unngå slike mellomlandinger anbefaler vi det og, og lover at ferien dermed får en bedre start.


Vær godt foreberedt

Det er ofte mye å spare på flyvninger med mellomlandinger (dessverre for miljøet), men vær nøye med å sjekke hvor mye man sparer i både tid og penger når du bestiller tur selv. Noen ganger kan det være verdt å spytte inn noen tusenlapper ekstra for å unngå utmattede barn i kø, mens andre ganger kan det altså vise seg at pengene man trodde man sparte ender opp med å koste mer fordi man trenger hotell for en eller to ekstra netter, med mat og transport. Så, et lite obs! der fra oss i Reismedbarn til deg.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

Best for babyen på spansk
Å pakke til solreiser
Slik reiser du med kun håndbagasje

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop