Disse papirene MÅ du ha i orden før du reiser!

Disse papirene MÅ du ha i orden før du reiser!

Hvis ulykken skulle være ute er det noen praktiske ting man bør ha orden på før man reiser. Dette er ting man helst vil slippe å ordne på destinasjon dersom du, eller noen du er glad i skulle være uheldige.

 Skrevet av: Reismedbarn.no foto: Istock

Europeisk helsetrygdkort
Er du medlem av folketrygden i Norge og er statsborger enten her eller i et annet EØS-land eller i Sveits, har du rett til å få Europeisk helsetrygdkort. Et Europeisk helsetrygdkort gir deg rett til dekning av nødvendig helsehjelp i et annet EØS-land på lik linje med besøkslandet sine egne statsborgere. Husk at det skilles mellom akutt hjelp og ikke vanlig konsultasjon. Alle  medlemmer i familien må ha hvert sitt kort.

Standarden på behandling og behandlingssted kan variere fra land til land. Du kan ikke nødvendigvis forvente å få samme behandling som du ville fått i Norge, men du slipper du å risikere å måtte legge ut for store summer hvis du blir syk eller skadet i feriene din.

LES OGSÅ: SLIK PAKKER DU REISEAPOTEKET

Reiseforsikring
Et akutt problem krever ofte et klart hode og akutte løsninger. Er du usikker på hvilket behandlingssted du bør velge, vil forsikringsselskapet ditt kunne gi deg noen gode råd. Ring ditt nødnummer hvis du står fast og de skal kunne finne et godt behandlingssted til deg i nærheten av der du befinner deg. De skal også kunne ta noen vurderinger ut ifra om de har engelsktalende personale der osv.

Helsetrygdkortet dekker ikke utgifter til hjemreise når du er blitt syk eller utsatt for en ulykke. En reiseforsikring vil sikre deg mot utgifter som oppholdslandet ikke dekker, eller utgifter ved hjemreise. Det er lurt å lese seg opp på hvilken dekningsgrad man har hos sitt forsikringsselskap.

BESTILL KORTET HER:

Her kan du bestille ditt helsetrygdkort.

Vi i Reismedbarn har testet ut både helsetrygdekortet og forsikringsselskapets nødnummer. Med forsikringsselskapet vårt på telefonen, guidet de oss til et døgnåpent, internasjonalt og anerkjent sykehus i nærheten av vår destinasjon. Der ble vi tatt godt imot og fikk rask behandling så snart vi viste helsekortet vårt.

LES OGSÅ: REISEHELSE

Nødnummer-appen
En ekstra trygghet på reisen er Nødnummer-appen til Sjømannskirken. Sjømannskirkens medarbeidere hjelper daglig nordmenn i små og store kriser i utlandet. Med denne hendige appen trygt installert på din mobil har du tilgang til alle lokale nødnummer du måtte ha behov for, uansett hvilket land man befinner seg i. Her har du også full oversikt over ditt reiseforsikringsselskap med diverse alarmnummere, polisenummer og annen viktig info. Samt kontaktnummer til pårørende, arbeidsgiver, telefonnummeret til Utenriksdepartementet (UD-OPS), nummer til sperring av kort og nærmeste sjømannskirke.

LAST NED APPEN HER:

Last ned til iPhoneLast ned til AndroidLast ned til Windows Phone


"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

 Geniale apper
Surf's up!
Seychellene, strender som vaniljesukker

 

 


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop