Du og jeg og vi to!

Du og jeg og vi to!

Du skal ikke være redd for å satse på en tur selv om du er alene med barn. Her kommer våre beste tips for en vellykket ferie alene på tur med en liten.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Det fines operatører som tilbyr pakketurer som er spesielt tilrettelagt for deg som reiser uten en ekstra voksen. Hvis man ikke sjekker nøye, kan det ende opp med at du betaler mer, fordi reisene i prinsippet er beregnet på to voksne og to barn.

Når man er alene på tur, kan det være lurt å ha med vogn selv om barnet ikke bruker det så mye lenger. Det blir enklere å pakke med seg både barn og pikkpakk til en eventuell strandtur. Skal dere til varmen hender det og at barna blir litt ”slått ut” i løpet av dagen, så da har du ”seng” lett tilgjengelig. Man spiser gjerne litt senere i varmere strøk og da kan små barneben lett bli slitne vandrende til og fra restaurant på kveldstid.

Vi syns det er helt greit å ta med vogn helt til barnet er 5-6 år gammelt. Dette gjelder selvsagt også på storbyferie!

Et annet alternativ kan være ”Piggybackrider”, en bæremeis beregnet på de litt større barna, les mer her.

Hvis vogn ikke er et alternativ, er det lurt å ha med seg en ekstra stor sekk eller bag til strandliv. Trillekoffert og oppblåsbare madrasser, sammen med en sjuåring som vil på eventyr kan bli strevsomt, så pakk det du kan bak på ryggen.

Du kan og kjøpe en tralle du vanligvis ser rullende bak pensjonister. Skal du i fin sand, anbefaler vi at du kjøper en med store hjul. Dette får man kjøpt billig på de fleste charterdestinasjoner.

I vognen, sekken eller trallen, anbefaler vi at du tar med alt en dag på stranden krever, samt lunsj. Har du fryseboks på hotellrommet, er det lurt å fryse ned 3-4 halvlitere med vann om natten, da fungerer de både som kjølelementer og deilig, kald drikke dagen igjennom. Lag noen baguetter med ost og skinke, legg ved litt agurk og tomatskiver. Oppbevar maten inntil de kalde flaskene, så slipper dere å gå på restaurant for å spise.

Det er veldig deilig å ta noen av måltidene på rommet, så kjøp inn litt pålegg, brød, melk, pasta og noen enkle middagsretter. Det er ikke sikkert man orker eller har lyst til å gå ut for å spise hver dag.

Husk at du er på tur alene med barnet, som garantert gleder seg til å tilbringe ekstra tid med deg. Sørg for at mobiltelefon og sosiale medier ikke tar over dagene. Prøv heller å nyte barnslige timer på dagtid og spar duppedingsene til kvelden, når barnet allikevel sover. Da har du antakelig noen timer å slå i hjel hvor du kan legge ut skrytebilder av sandslottet dere lagde tidligere på dagen, maten dere spiste og klemmen du fikk for innsatsen.

 God tur!

Kilder: Sas.nonorwegian.noosl.nowideroe.no

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Alenepappatur til Åre
Et hint av Afrika på Gran Canaria
Seychellene, strender som vaniljesukker

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop