Dubai, topp med barn!

Dubai, topp med barn!

Ukens anmeldelse: Dubai, skrevet av: Jeanette Løvås

Vi bodde på Park Hotel apartments i området Al Jadaf. Leiligheten var stor med 2 rom, et lite og et stort bad og balkong med utsikt over bassengområdet. Den hadde fullt utstyrt kjøkken, oppvasmaskin og vaskemaskin. Bassengområdet var barnevennlig med to små basseng i tillegg til det store. Gratis wifi i resepsjonen og treningsrom. Leillighetshotellet har i tillegg roomservice til kl 2300.

Dubai har utallige aktiviteter og severdigheter for store og små. Vi var på omvisning i Jumeirah moské (kostet ca 15 kr pr pers.). Red på kameler på Jumeirah beach residence. (75 kr pr pers). Tok turen opp til toppen av verdens høyeste bygg, Burj Khalifa. Dette må planlegges da billetter må kjøpes på forhånd. Biletter kan kjøpes på stedet, men det blir fort fullbooket, i tillegg til at det da koster 600 kr pr pers kontra 150 kr. Billetter kjøper man på Dubai Mall, verdens største kjøpesenter som ligger ved foten av Burj Khalifa. Dubai Mall er jo en severdighet i seg selv. Da de forutenom å ha fantastisk mange fine butikker og gode spisesteder, har verdens største innendørs akvarium. En stor fornøyelse for vår datter. Dubai Mall er stort! Det er vakter og informasjonsskranker på hvert hjørne, men siden små barn mest sannsynlig ikke snakker engelsk er et godt tips å skrive mor's eller far's telefonnummer på armen til barnet. Og selvsagt ha med seg mobilen. Jeg kan skrive under på at det er lett å bli overveldet av alt som er å se på. Og det gjaldt for vår datter ògså. Hver kveld utenfor Dubai Mall, vises et fantastisk fonteneshow med musikk. Dette begynner på ettermiddagen og vises hver halvtime frem til kl 2300. En hyggelig middag kan inntas på en av restaurantene rundt fontenen, da får man med seg flere show. Som garantert er suksess, og ikke bare for barna. Souk Madinat Jumeirah er også et hyggelig sted å gå ut for å spise. Her kan du bli kjørt rundt i gondoler mellom restaurantene. Og handle i småbutikker og boder.

Vi tilbrakte en halv dag i Wild wadi, badeland. Det kostet ca 1000 kr for oss tre innkludert garderobeskap og håndklær. Men det er verdt det! Her finnes sklier hvor selv mor og far hyler av fryd. Er du over 120cm kan du benytte alle sklier. Fiskespa kostet ekstra, ca 75 kr. På Palm Jumeira finnes hotellet Atlantis, med et enda større badeland. Og hvis du er villig til å beatale for det kan du her bade med delfiner.


Siden Park hotell ligger et lite stykke unna stranden, ca 10 min med bil, prøvde vi forskjellige strender og beachklubber. Hold deg til strandparker hvor du betaler for å komme inn, ca 8 kr. Public beaches kan bli slitsomt med nærgående menn som ikke er vant med lettkledde damer. Mamzar beach park eller Jumeirah beach park kan anbefales. Det koster svært lite å leie solsenger, håndklær og parasoller. (Husk én dag i uken er satt av til kun kvinner og barn). Hvis du ønsker litt luksus en dag, så lei deg inn på en av de store hotellene. Det koster fra 150 kr. pr pers. Friday brunch er en stor greie i Dubai. Flere hotell har da store flotte bufféer. Westin hotell kan anbefales. Fantastisk mat og meget barnevennlig.


Ellers;Husk at Dubai er et muslimsk land. Det gjelder å kle seg repektfullt på offentlige steder. I Moskeen hvor det er påbudt å dekke håret, får du låne sjal.Kan være lurt å ha med papir i vesken. Svært få offentlige toaletter har papir.Jeg ville ikke vurdert å leie bil. Kjørekulturen er en helt annen i Dubai. Men taxi er latterlig billig. Og tips forventes ikke.
Dette er 3. gang vi ferierer med barn i Dubai. Det er barnevennlig og nær ingen kriminalitet. Vi reiser garantert tilbake!

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop