Dyreparken

Dyreparken

Etter noen års opphold fra turen ned til Sørlandets stolthet, Dyreparken, pakket vi en på ti og en på fem i bilen og satte kursen fra Oslo tidlig i juli.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Vi har vært i mange dyreparker over hele Europa. Noen flotte, andre der man går hjem med en litt trist følelse i kroppen og tanker om at Dyreparker bør forbys. Men med tidligere erfaringer fra parken i Kristiansand visste vi at dyra der antakelig er blant de heldigste i Europa med hjemmet sitt. Så vi gledet oss til at han på fem skulle få med seg litt mer enn da vi var det da han var to. Det måtte selvsagt nevnes at selveste Kaptein Sabeltann og Tante Sofie også befant seg innenfor parkens gjerder, og spenningen økte etter hvert som milene ble lagt bak oss.

Dag 1:

Regn. Kaldt. Typisk norsk sommer. Metrologene hadde lovet litt skyer og passe temperaturer -og dumme som vi var, stolte vi blindt på dem. Det gjør vi ikke igjen. Det ble innkjøp av både paraplyer og regnponchoer. MEN, været la ingen demper på gleden guttene viste! De fantastiske skuespillerne i Kardemomme By, samt Sabeltann, Langemann, Benjamin og piratene om bord i Den sorte dame lot vær være vær og vek aldri ut av karakterer. Han på fem var helt fra seg over alle han møtte og stoltheten var til å føle på da han fikk gå foran Politimester Bastian gjennom Kardemommes gater, ringe med bjella og annonsere at det var Byfest klokken sytten!Og da vi fikk være med på den ekte tokten med den Sorte Dame, der Selveste Kaptein Sabeltann var om bord sammen med oss. Stjerner i øynene. Vi var nesten overrasket over at han på ti var like ”med”, men han husket nok godt hvor enorm fan han selv var av den sinte kapteinen for bare noen år tilbake. 

Vi spiste et litt stusselig måltid hos Lars på Brygga, valgte en familiemeny som skulle inneholde både kyllingvinger, nuggets, løkringer og pommes frites, men det var mye pommes frites og lite kylling. Men prisen var helt ok.

Dag 2:

Litt penere vær, men fortsatt ganske kjølig. Fordelen med at været ikke er topp, er at man føler man har parken for seg selv. Når man er på slike steder står man stort sett i kø halve dagen, men disse to dagene var køene så å si utelukket. Vi tok oss bedre tid til dyra denne dagen. Lo godt av lemurene og anbefaler alle å gå opp i skogen når de løper fritt rundt hodet på deg! Ekornapene er også noen rampete moroklumper!

Når de slippes fri må du holde både på øredobber, hatt og veske, de stjeler nemlig alt. Til ungenes store begeistring!

Vi tok turen innom de flotte tigrene, så løver, slanger, aper, zebraer og giraffer. Yngstemann ville dog helst være til stede på alle opptredenene både i Kardemomme By og Abra havn, noe vi syns var veldig hyggelig. Siden vi kom hjem har han mast om når Hakkebakkeskogen skal bli ferdig og om vi skal dit da. Så det blir spennende å se om det blir like vellykket som de andre ”byene” parken har satt i stand.Parken er oppsiktsvekkende ren og pen. Det er enormt pluss at de ikke har gått for mye i karusellfella. Det er et rolig og behagelig sted å være. Det holdt i massevis med de små, rolige karusellene, samt den ene for de litt tøffere. Å gå lengre i dette temaet tror vi ville ødelagt for den gode stemningen man finner innen for parkens murer. De som jobber der er kvikke, hyggelige, nydelige mot barn –i motsetning til for eksempel besetningen på Tusenfryd. Sånt setter man pris på.

Eneste som skuffet oss litt var den relativt nye delen ”Kutoppen”. Dette følte vi var et område kun sponset av Tine uten særlig mål og mening. Dyre aktiviteter som å kaste ball på blikkbokser (som det faktisk ikke var fysisk mulig å klare å vinne på) og ikke minst høye (!!!!) priser på Tine produktene. De burde selges der til redusert pris. Det eneste guttene fant interessant på hele området var et hus som inneholdt en sklie som gikk fra en etasje til den under. Men ellers inneholdt ikke dette huset noe som helst.

Det blir helt klart et innhogg i feriebudsjettet å ta to dager i Dyreparken; 1916 kroner for familien for fire bare i inngang. Da mangler overnatting, mat og diverse aktiviteter som selvsagt frister. Badelandet, som vi dessverre ikke fikk testet pga været, koster 199 kr ekstra pr person.

Billetter til showet om kvelden blir 1200 kroner til, så skal du ha ”full pakke”, må man kanskje spare litt ekstra. Vi bodde privat og følte vi kom godt ut av det. Vi hadde med matpakke til ett måltid begge dager, noe som var en fin løsning. Det er mange, fine plasser man kan nyte medbragt.

Men, vi anbefaler et besøk. Dyreparken er en liten verden rett utenfor Kristiansand, der man kan vandre rundt med hendene på ryggen, være grei og snill og for øvrig gjøre som man vil.

Tips:

 • Kjøp billetter på forhånd, har du ikke printer holder det å vise bookingnummer på tlf
 • Ta med mat til i hvert fall et måltid, da sparer man litt penger
 • De har eget babyhus med ammekrok, stellerom og gratis barnemat
 • Det finnes apotek med utsalg av reseptfrie medisiner
 • Ha med vann
 • Har du barn som er ferdig med vogn, men kanskje blir trøtte i bena; lei en trille ved inngangen
 • La barna bestemme hva de har mest lyst til
 • Ikke ta med barn under syv år inne i Miriams grotte…
 • Bli med på minst en tokt med Den sorte dame eller Grals skute
 • Og for all del, er det på tide å si farvel til smokken, la Sabeltann få den til skattekisten sin (som for øvrig er i Guinnes rekordbok)

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 


LES OGSÅ:
Familieparker i Norge
Heder og ære til dyreparken
Fryd og skammen

 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop