En måned på reisefot

En måned på reisefot

Hva er vel bedre enn å bruke permisjonstiden langt fra førjulsstress, slaps og snø? Med 1-åringen på slep la vi ut på en fire ukers langtur. Fra Barcelona til Florida, med bil, båt og fly!

Skrevet av: Anette Haldorsen 

Barcelona

Turen startet på spansk vis, med en langhelg i Barcelona. Barcelona med baby er OK, her er det mye å se i en trilleturs avstand. Men, det er likevel greit å gjøre noen forberedelser på forhånd.

Dobbeltsjekk at hotellet du bestiller faktisk tilbyr babyseng, og spesifiser at det dreier seg om et spedbarn. (altså – babycrib). Ellers risikerer du en «vanlig» ekstraseng, noe som jo er dristig hvis babyen har det med å ramle i gulvet…

Mange hoteller har ganske små og trange heiser, så de aller største barnevognene kan bli klønete å få med seg. Kanskje er en liten reisetrille tingen å satse på.

I Barcelona spiser man godt, i alle fall hvis man holder seg unna de verste turistfellene. De fleste restauranter har greie barnemenyer, men det er slett ikke alle som har barnestoler. Dersom man har en liten sammenleggbar babystol, kan denne være grei å ha med seg.

Hovedgaten La Rambla, og den lange strandpromenaden, er perfekt for hyggelige trilleturer. Ved bunnen av La Rambla ligger det også en lekeplass, noe som kan være kjekt hvis sjefen i vogna blir utålmodig og vil «rase fra seg». Midt i La Rambla ligger det også et stort supermarked, Carrefour. Her får man det man trenger av barnemat, bleier etc.


Barcelona 

Transatlantisk cruise

Etter noen dager i Barcelona gikk vi på skipet MSC Poesia. Her skulle vi være de nesten 14 dagene, og båten skulle frakte oss fra spania, via Marokko og Madeira, og over til deilige Karibien.

Cruise med baby/barn er en drøm! Å være på et skip innebærer selvfølgelig at man har folk rundt seg til enhver tid. Men, det er godt tilrettelagt for barn, og du har alt du trenger innen en armlengdes avstand.

Forberedelser for cruise:
De ulike cruiseselskapene har forskjellige båter, og ulike konsepter for sine overfarter . Men, en del ting går igjen. Husk å bestille «baby crib» i god tid. Litt avhengig av båttypen, så er det stort sett bra utvalg av restauranter, badebasseng og muligheter for aktiviteter og  utflukter. Noen skip tillater ikke bleiebarn i bassengene, dette er greit å sjekke hvis man skal være lenge på vannet i varmen. Noen båter tilbyr små triller til barna, men vi hadde med egen vogn (reisetrille). Praktisk hvis den lille ville ta formiddagsluren på dekk, og vi foreldre slapp å sitte på lugaren.

Hva må man ha med?
Det er veldig forskjellig hva båtene tilbyr av dagligvarer i sine butikker.  Det samme gjelder i havnene man ankommer. Det er slett ikke alle steder det er et supermarked å oppdrive. Ha derfor med alt du trenger av utstyr til babyen, som bleier, smokker, klær etc.

Dersom barnet spiser «vanlig» mat, så trenger man ikke ha med barnemat på båten. På båten finner man det meste av mat, og de ansatte er også behjelpelige med alternative menyer til poden. En triks er imidlertid å ta med seg en matboks og drikkeflasker, slik at man kan ta med litt snacks fra bufetten. På karibiske øyer er det ofte langt mellom restaurantene, og for små mager kan det være greit å slippe for mange fremmede bakterier.  

Hva gjelder klær, så har de største båtene eget vaskeri der du kan levere fra deg skittentøy mot betaling. Ellers er det biotex som gjelder, i vasken på lugaren kan man bløtlegge det meste!

Hvis båten skal bevege seg over store avstander, så kan det være greit å lese seg opp på klimaet dit du ankommer. For vårt vedkommende varierte det fra 12 grader i Barcelona, til langt over 30 på Barbados!

Vår reiserute på Cruise så slik ut (i alt 14 dager):

Barcelona, Marokko, Madeira – over atlanteren (5 dager) – Barbados, Guadelope, St. Thomas, Bahamas, Florida.

Guadalope


Generelle tips:

Cruiseselskapet tilbyr ulike utflukter I alle havnene skipet ankommer. Men, mange er dyre! Sjekk om det er enklere/billigere å ta taxi/lokalbuss direkte til det stedet dere ønsker å dra! I de aller fleste havner står taxiene på rad og rekke så fort man kommer av båten. Følg magefølelsen, og se an standarden på bilen/trafikkbildet på stedet før du setter deg inn. Barnesete har de sjeldent hørt om, så enkelte steder er kanskje buss det beste alternativet.

På cruiseskipene er det spesialrestauranter og buffetter åpent fra tidlig frokost til sen middag. Dersom man ønsker å spise middag i hovedrestauranten, får man tildelt en bordsetting som man må følge. Den første er rundt kl. seks, den siste i nitiden. Tenk derfor gjennom barnas søvnmønster, og hva som passer for dere. Vær ute i god tid for å reservere den tiden dere ønsker! På transatlantisk cruise stiller man klokka mange ganger i løpet av overfarten, så litt døgnvill blir man uansett.

Jul i varmere strøk


Florida

Vi tilbragde de siste to ukene i Florida. Her hadde vi leiebil, og hoteller var booket på forhånd. Vi var i hovedsak stasjonert på to steder, Fort Myers Beach og i Fort Lauderdale.

Fort Myers Beach
Her bodde vi på Pink Shell Beach Resort. Store leiligheter, flott bassengområde og en kritthvit strand gjorde at dette var et drømmested for småbarnsfamilier. Det er mye bra restauranter, men litt store avstander. Leiebil er å anbefale! Hele Florida er lagt opp etter at folk har egen bil, så det er aldri noe problem å parkere.

Her er det også muligheter for fine opplevelser, båtturer, fiske, shopping og andre aktiviteter. Det er heller ikke langt til Miami, Fort Lauderdale, Key West, Orlando, Everglades og Disneyland! 



Fort Lauderdale

Vi bodde på Marriott Hotell, som ligger rett på stranda. Et flott og sentralt hotell!  I Fort Lauderdale er det litt mer «liv» enn i Fort Myers, men likevel mye mer laidback enn f.eks Miami. Også her er det fint med leiebil, men ikke like nødvendig. Her er det enklere å få tax i taxi, og flere restauranter og butikker er stasjonert i sentrum og langs strandpromenaden. Fort Lauderdale har mange sjarmerende kanaler, og det anbefales å ta en båttur for å se på flotte hus og båter!

Uansett hvor man velger å dra i Florida, så er dette et greit utgangspunkt med barn. Tilrettelagt for bil, «kjente» matvarer på restaurantene, og enkelt å finne babyutstyr på lokale supermarkeder. I Florida er de vant til turister.  Restaurantene disker opp med både barnestoler og barnemenyer, og det er sjeldent noe problem å ta med seg vogna helt inn til bordet.

Fra Fort Lauderdale er det svært sentralt til flyplassen, også den i Miami. Det var ikke noe problem å levere leiebilen på flyplassen, og det var selvfølgelig en fordel mtp at vi hadde rimelig mye bagasje etter fire uker på tur!

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

Les mer:
Tips til flyturen
Tips til varmen
Tips til pakking

Har du spørsmål til turen? Spør gjerne her:

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop