En matperle!

En matperle!

På tur, særlig biltur med barn, kan matstoppene inni mellom være kjappe løsninger og da gjerne dårlig mat. Det er dessverre enkelt å stoppe innom en bensinstasjon eller fast food-kjede hvis blodsukkeret i baksetet plutselig er kritisk lavt. Men nå har vi lært, etter vårt besøk hos Katrinelund Gjästgiveri og Sjökrog i Sverige. Planlegg hvor man skal spise og sørg for at det ikke er for lenge mellom måltidene.

Skrevet av: Reismedbarn.no 

Vi hadde varmt fått anbefalt å oppsøke Katrinelund Gjästgiveri og Sjökrog, selv om det ligger et godt stykke utenfor allfarsvei. På dette tidspunktet har vi base i Örebro, og Katrinelund ligger nesten 45 minutters kjøretur ut av byen. Det begynner så vidt å pipe fra baksetet når vi legger flere kilometer med svenske, grønne enger, og røde stugor bak oss. «Er vi snart fremme»? Vi skjønner at blodsukkeret er i ferd med å snike seg ut av barnekroppene og ut i åkerne. Vi voksne begynner så vidt å bli skeptiske selv, det var da veldig langt «uti gokk»… Men når vi endelig kommer frem blir vi raskt nødt til å bite i oss «uti gokk». Det er vanvittig vakkert og Sjøkrogen som vi har bestilt bord på ligger i så naturskjønne omgivelser at vi nesten glemmer sulten. 

Vi har med tre barn (8,12,13) og de ser også ut til å glemme sulten når de ser den enorme, blifrie tomten. De løper rett ned til brygga for å kaste stein i vannet, før vi må rope dem inn til bords.


Fantastiske omgivelser 

Vi kan ikke få sagt det nok; vi ELSKER gode restauranter som har barnemenyer som ikke består av pølse, burger eller pizza. Katrinelund har vidunderlig mat, som tilbyr akkurat det samme til barna, men halv porsjon. Og tro meg; vi har ikke barn som spiser alt! Det er bare at når maten blir servert og det ser ut som et kunstverk, så kan selv det mest kresne barnehode «glemme» at det er mat det vanligvis ikke spiser. Perfekt.

 
Meny for liten, meny for stor

Barna bestiller seg entrecôte og gourmetburger (ja, det er annerledes enn en slapp Big Mac), vi voksne bestiller Skagensalat basert på lokale råvarer til forrett og fisk fisket opp fra Hjälmeren som ligger rett utenfor vinduet vi sitter til hovedrett. Utsikten, maten, servicen og ikke minst sommerkvelden, gjør dette til en matopplevelse vi sjeldent har smakt eller opplevd maken til. Gutta skrapte så og si av tallerknene og løp deretter ut på gressplenen hvor vi hadde full oversikt fra bordet. Egentlig kan vi bare si; sjekk ut nettsiden deres, så skjønner du antakelig hva vi snakker om. Og; det er mulighet for overnatting og, hvis man skulle ønske å sjekke ut flere herligheter fra menyen.


Barnevennlig gourmet burger & Barnevennlig Entrecôte

http://www.katrinelund.se

Sponset innhold: Journalist har fått dekket turen.

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

 

Geniale apper
Gårdsferie
Alt du bør huske på til storbyferien

 

  • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop