En pause fra solen med Reima

En pause fra solen med Reima

I disse solrike dager er det ekstra viktig med både med pauser fra- og beskyttelse mot solen.

Skrevet av Reismedbarn.no -Produktene er sponset-

Det er sommer og vi nyter solrike dager i store deler av landet vårt, mange har også reist utenlands for å slikke sol. Solen er sterk og like sterk er UV-strålingen, sterkere blir den jo lengre sør i Europa vi reiser og jo mer tropisk det blir.

Noe sol er bra, men som mye annet så er soling anbefalt med måtehold. Barn bør ha lange pauser i skyggen og små barn skal uansett ikke være i direkte sol. Det finnes både UV-bremmer og UV-parasoller som gir god beskyttelse under en sval parasoll. Midt på dagen når solen er som sterkest er det lurt med avbrekk fra solen, dette gjelder uansett alder.

Solkrem gir sjelden tilstrekkelig beskyttelse, dette fordi vi som oftest bruker for lite solkrem eller at vi ikke smører oss hyppig nok. En god huskeregel når du bruker solkrem er én håndfull med krem, til én kropp. Og er den ikke vannfast, smører du på nytt etter hvert bad.

Les også: Å reise i Tanzania

UV-klær er bra beskyttelse
Utvalget blant UV-klær begynner å bli veldig bra. Nå er det ikke bare badetøy og solhatt med UV-filter som gjelder. Reismebarn fikk teste Reima sitt UV-tøy. Reima har et stort utvalg tøy tilpasset ulike aktiviteter med UV-beskyttelsesfaktor på 50+. Felles for alle disse plaggene er at alle er hurtigtørkende og er laget i materialer som puster og som transporterer fukt bort fra huden, perfekt i varme omgivelser synes vi. Vi har ikke ekspertisen til å si noe om disse UV-draktene utfyller ulike krav, men vi fikk virkelig testet de i vårt rette element. Rett sør for ekvator, på reise i Afrika, hvor UV-indexen og solen er som sterkest, fikk vi prøvd ut tøyet på stranden, savannen og ute på det åpne hav.

Se Reima sitt utvalg her.På stranden gikk det i både badetøy fra Reima, som bikini og badebukse, men også langermede overdeler, lange badeshortser, solhatter med store bremmer, alt i fint design.

På safari fikk vi testet tynne og luftige bukser, langermede gensere og hatter. Alt sammen med UV-beskyttelsesfaktor på 50+.


Ute på sjøen er man spesielt utsatt… Tross 35 varmegrader, var tynne, luftige vindjakker med hette, svalt og deilig å ha på seg, en hel dag på sjøen.

Solen var ekstremt sterk her og det var kun faktor 50 som gjaldt for oss alle. Med hånden på hjertet kan vi si at det var utrolig deilig å ha Reima sitt UV-tøy for hånden. Etter at vi hadde fått testet tøyet noen ganger, kunne vi slappe av litt mer og ikke være fult så hysteriske for solens sterke stråler. Klærne beskyttet godt og de fungerte som en god avlastning for vår del når skyggen ikke var å oppsøke. Barna ble også smurt før de fikk på seg klærne, men sammenliknet med oss voksne (som kun brukte solkrem, faktor 50), var det ikke antydning til rødhet i huden på de små.

Barna var også begeistret over comfort og utførelse, så både klær og hatter ble brukt med glede.

Les også:

Langsomt ferieliv på Fyn
En natt bak gitteret
Dine rettigheter når flyet blir forsinket

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop