Eventyrlig moro for hele familien

Eventyrlig moro for hele familien

Du har sikkert dine tanker når det kommer til Lillehammer. Du får assosiasjoner til «La ilden lyse», «Lilyhammer» og de rare figurene fra åpningsshowet til OL 94. Men Lillehammer har ikke ligget på latsiden siden byen var i sentrum for verdens sportslige oppmerksomhet. Her kan man nemlig finne aktiviteter og eventyr for hele familien.

- SPONSET INNHOLD -

 Skrevet av: Reismedbarn.no Foto: Esben Haakenstad

Det er mye å velge mellom hvis man tar turen til Lillehammer i sommer. Om du vil oppleve teater, miniatyrby eller hva med å besøke et ekte troll. Uansett hva du foretrekker, så er sentrum av Lillehammer et ideelt utgangspunkt for diverse morsomheter. Her kan både store og små nyte feriedagene. Shopping, mat, kunst- og kulturopplevelser står i høysetet og byen er på alle måter både sjarmerende og barnevennlig. En kort kjøretur fra sentrum finner vi både Fornøyelsesparkene Hunderfossen Familiepark, Lilleputthammer og Maihaugen.


LillehammerSentrum Foto: IanBrodie

Hunderfossen Familiepark
Og med ekte troll, mener vi selvsagt det hele 14 meter høye trollet av stein (du husker vel at troll blir til stein i solen?) som skuer utover Gudbrandsdalen! Hunderfossen Familiepark er blant de største familieparkene i Norge. Parken er som en stor eventyrverden, med fantastiske opplevelser for hele familien. Kun 20 minutters kjøretur fra Lillehammer Sentrum, så er du på plass. I parken finner man Eventyrslottet, Trollfallet, Ivo Caprinos Eventyrgrotte og berg -og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante.. Og hva med å avslutte en eventyrlig dag med kveldsforestillingen «Trollnatt», som beviser at trollene våkner til liv når mørket faller på?


Glade barn i Froskehoppet Foto: GeirOlsen

Barnas Gård
Like ved Hunderfossen Familiepark finner du Barnas Gård. Og dette er ikke en hvilken som helst gård. Med 150 dyr og mer enn 20 ulike fugleslag, er dette stedet der man kan klappe, kose, titte, hoppe i høyet eller sprette rundt med «De tre bukkene bruse». Man kan være med å mate lammene, prøve å få øye på reven eller hva med en spyttekonkurranse med lamaene. Man blir aldri for gammel til å tilbringe en dag eller to i selskap med dyr, så er du i området anbefaler vi varmt å ta en dag på Barnas Gård.Nærkontakt med dyreene på Barnas Gård Foto: Esben Haakenstad


Foto: Esben Haakenstad


Lilleputthammer

Har du noen gang fortalt barna om eventyrene der kjempene inntar bygda? Store Vennlige Kjempe av Roald Dahl? Jack og Bønnestengelen? Har de små noen gang spurt hvordan det føles å være en maur som møter et menneske, - og hvor stort mennesket da er for mauren? Barn stiller de søteste spørsmål, og noen ganger er det på grensen til umulig å svare. Så hva med å vise dem hvordan det føles å være en kjempe? Lilleputthammer er en er tro kopi av de gamle trehusene i Lillehammer Sentrum. Her kan barna gå rundt å føle seg kjempestore. I Lilleputthammer kan du møte maskotene Ola og Hedda som er veldig glade i å leke med barna. Ola er superfornøyd, for han har sin egen godteritunnel som han gladelig viser fram til alle barna.

Her kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner. Eller hva med et besøk i Barnas Bokby? Dette er en liten ”by” i byen Lilleputthammer. Midt i storgata i  finner du verdens (!!!!) største samling med brukte barnebøker, ca 12000 bøker fordelt på 5 hus. Hver aldersgruppe og tidsepoke har ”sitt hus”. Her finner du alt fra ”Da-mor-og far-var-små-huset”, med bøker fra 1900 – 1970 til “Tegneseriehuset” med  tegneserier, magasiner og pocketbøker. Legg vekk nettbrett og telefoner og la barna drømme seg bort i eventyr og historier, enten lest selv, eller en eventyrstund med mamma eller pappa.


Lilleputthammer Foto: Esben Haakenstad

Maihaugen
Maihaugen på Lillehammer byr på mange opplevelser. Her finner du over 200 bygninger fra ulike tidsepoker, dyr, gråtass med mer. Ja det er rett og slett en annerledes lekeplass med mange spennende opplevelser. På Maihaugen kan du gi barna en smakebit av hvordan livet var i gamle dager! I autentiske omgivelser blir historie levendegjort og formidlet på en fascinerede måte. Dette er hva man så fint kaller et vandreteater. Gjennom hele høysesongen kan man oppleve daglige vandreteater som er spesielt tilpasset barn i alle aldre.


Typisk gårdsliv på Maihaugen Foto: JørgenSkaug

Når man reiser med barn er det viktig at hele familien koser seg. Det nytter ikke at man bare gjør «barneting» hvis det setter en demper på humøret til de voksne. Det beste er å finne aktiviteter alle trives med. I Lillehammer og Gudbrandsdalen er det fullt trøkk hele sommeren (og også resten av året), ligger godt plassert med fine veistrekninger og god kollektivtransport. Det å feriere i Norge blir stadig mer populært, og er du usikker på hvor man får en eventyrlig sommer, garanterer vi deg at du finner noe for enhver smak og alder i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Og nå har vi ikke engang snakket om naturen.

God tur!

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Tips til bilturen
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop