• SPANIA, Albir

  25.01.2012

  Spania, Albir

  Albir er en fin, liten by som ligger ved kysten, ca 45 minutters biltur nord for Alicante. Vi låner svigerforeldrene mines leilighet når vi er her, og det er alltid godt å komme ned dit. En stor fordel er å bo på et sted med basseng når man reiser til Albir med barn. Vi har vært der 3 ganger med barn (1. gang: 10 mnd gammel sønn, 2. gang: 2 år, 3. gang: 2 sønner på 1 ½ og 5 år).

  To av gangene leide vi bil under hele oppholdet, noe som var praktisk. Da vi landet i Alicante, sto bilen klar på utleieplassen og vi hadde bestilt med 2 barneseter. Husk å sjekke at de er riktig montert og strammet godt! Vi er av den noe rastløse typen, så vi liker å farte litt rundt. Det er utrolig mange sjarmerende, små landsbyer langs kysten, så hvis man ønsker å oppleve mer av området er leiebil ideelt. Det er gode bussforbindelser også, for de som foretrekker å reise kollektivt.

  Stranden i Albir består hovedsakelig av rullestein, og med så mange fine steiner er det et eldorado for våre steinfrelste barn. Gravde ned en bøtte med vann til høyde med stranden, så vi slapp å løpe som en strikkball for å hente vann til minstemann. Da kunne han sitte under parasollen og leke med steiner og vann, bygge steinslott osv i lang tid. Storebror lekte med bodyboard i vannet, og de dagene bølgene var litt større kastet mor og far seg over brettene også. Badesko til barna kan være lurt. Inntil fjellet er det et lite område med sandstrand, og midt på stranden et stort klatrestativ. Om ettermiddagen er det deilig å sitte på stranda, og barna får endelig lov til å kaste stein i vannet. Koselig er det også langs strandpromenaden.

  Vi reiser gjerne også med bil til 2 andre strender. La Vilajoyosa er, etter vår mening, den beste stranden. En nydelig sandstrand som ikke er overfylt av turister. Calpe er også en deilig sandstrand.

  Foruten strandlivet er det mye å finne på for familier med barn i alle aldere i området mellom Benidorm og Albir:

  Mundomar:
  Her ser man pingviner, sjøløver og alle mulige undervannsdyr. Det spektakulære delfinshowet fascinerer både store og små.

  Aqualandia:
  Badepark med all verdens sklier. Det ligger vegg i vegg med Mundomar og har vannpark fra de aller minste til de aller tøffeste.

  Terra Natura:
  En stor, flott dyrepark med dyr fra alle verdensdeler.

  Terra Mitica:
  Ligger ved siden av Terra Natura. Dette er et opplevelsessenter med mange artige aktiviteter og show, berg og dal baner osv.

  Da vi var i Albir med eldstemann da han var 10 mnd gammel, kjørte vi nordøstover mot fjellene og gikk tur i den flotte naturen med han i Babybjörn. Det er mange fine turområder. Ønsker man å gå tur med vogn i Albir, er det en fin tur å gå til ”Fyret” mot klippen, eller langs den flotte promenaden helt til Altea.

  Vår favorittrestaurant i Albir er ”It’s a small world”. Perfekt enten til lunsj eller middag, og de har en egen barnekrok med film og leker. Gamlebyen i nabobyen Altea er utrolig koselig med trange gater og sjarmerende restauranter. Når det gjelder innkjøp av mat, så er det så mange fastboende nordmenn i Albir at de har utvalg selv av norske matvarer, så foruten grøt har vi ikke medbrakt barnemat. Bleier er det også nok av der. Mot Benidorm er det store shoppingsentre som La Marina (har karuseller osv for barna på taket) og Carrefour.

  Vi kommer til å reise tilbake!

  Se bilder
 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop