• THAILAND, Bangkok

  23.03.2012

  Bangkok anbefalt av lokale

  Thailand er generelt meget barnevennlig, thaiene elsker barn og gir dem veldig mye oppmerksomhet. Derfor er det gøy å være både barn og forelder i Thailand! Mange forbinder Bangkok med trafikkaos og forurenset luft, noe ingen kan nekte for at er tilfellet. Likevel har byen masse å tilby både for barn og voksne, utenfor Sukhumvit merker man ikke mye til kaoset. 

  Lumpini Park - byen grønne lunge. Lumpini er en stor park som ligger i Silom, en bydel ellers mest kjent for shopping, et rikt uteliv og nattmarked. Parken er åpen fra tidlig på morgenen til sent på kveld. Barna synes trolig det morsomste er å leie en pedalbåt og tråkke rundt i parkens innsjø mens man mater fisker, skilpadder og øgler (ikke farlige selvom de kan bli ganske store...). Brød og annen mat til dyrene kjøpes for en billig penge ved inngangene. Parken har ellers flere store lekeplasser med godt utstyr og i helgene leses det eventyr for de minste (på thai). Hver helg er det også gratiskonsert i parken på ettermiddagen, noe som kan være en fin opplevelse for båder store og små, mest klassisk musikk. Ellers brukes parken mest til jogging, sykling og familehygge. Det finnes et utendørs treningsstudio hvor man kan trene for ca 20 bath. Vær oppmerksom på at det to ganger daglig spilles en sang til ære for kongen. Når denne spilles står man stille og prater ikke, alltid litt morsomt å se alle joggere og syklister stoppe helt opp.

  Funarium - I bydelen Thong Lohr ligger en innendørs lekepark med alle tenkelige apparater o.l. Senteret ligger rett bak kjøpesenteret Carrefour. Man betaler etter hvor lenge man er der, det er uansett veldig billig. Stedet har også kafe og eget område for de aller minste barna. Alle skarpe kanter er polstret og det er svært mye personale som jobber der, barna er i trygge hender.

  De fleste kjøpesentre har et eget lekeområde der man faktisk får kvittering(!) når man evt leverer de litt eldre barna. Ideen er at mor og far skal kunne shoppe i senteret mens barna leker. Eget barn leveres tilbake mot å vise kvitteringen :)

  Thaksin Pier - er et av stedene man kan bruke som utgangspunkt for diverse turer på elven med longtailbåt eller ferge. De førstnevnte har gjerne ulike attraksjoner man kan besøke på en rundtur. Et lite floating market og en slangefarm/zoo med blant annet bengaltiger, svartbjørn og en mengde ulike apekatter er trolig det morsomste for barna.

  Paragon - er Bangkoks nr 1 shoppingsenter. I øverste etasje finner man en svært moderne kino (de hjemme i Norge kan slenge seg i veggen) og et gigantisk senter med bowlingbaner, alle tenkelige spilleautomater etc. Helt nederst i kjelleren har de bygget et Waterworld hvor man blant annet kan ta en båttur der gulvet i båten er av glass slik at man kan se alle fiskene (blant annet hai) på nært hold. 

  Safariworld - ca 30 minutters kjøretur unna bykjernen ligger Safariworld hvor man blir kjørt rundt i minibuss og ser løver, tigere, elefanter osv på nært hold. Flere av områdene kan man også spasere og se de litt mindre farlige dyrene. 

  Koh Samet - kun 1,5 times kjøretur unna Bangkok ligger denne fantastiske øya som spesielt thaiene selv ofte reiser til. Stranden Had Sai Kaew (betyr diamantsand) er øyas fineste strand, hvor sanden ser ut som melis. Flott sted for både store og små, den nevnte stranden er også den livligste, mens det er mindre mer private strender rundt omkring på hele øya.

  Se bilder
 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop