• USA, Florida

  02.05.2012

  Små barn på langtur

  Mange gruer seg til å reise på lange turer med små barn,og velger derfor å reise på kortere turer. Vi har reist på mange lange turer helt siden barna var babyer, og har bare gode erfaringer. Vi har vært flere steder i Europa, Singapore og Australia, og flere ganger i USA (Florida). Siden det allerede er mange reisebrev fra Florida her inne, vil jeg ikke skrive så mye om steder å besøke for jeg må si meg enig i de fleste tipsene som er tilgjengelig. Jeg vil dele mine tips til selve reisen; Forberedelser før turen, selve flyturen, jetlag, etc.

  Før turen er det viktig å mentalt innstille seg på at det kommer til å bli et døgn eller to med minimalt med søvn. Pass på å hvile/sove mye før turen så ikke du er utslitt allerede på flyplassen (vi jenter er jo kjent for å stresse litt..). Får du noe søvn på flyet så ta dette som en positiv overraskelse og nyyyt det!
  Forbered barna på turen. Fortell de at dere skal fly langt, sove på flyet etc. Gjør det spennende for de, og selv om du kvir deg til flyturen så fortell de hvor gøy det skal bli (og lat som om du mener det..).

  Pakk noen overraskelser til barna (pakk inn små biler, tegnesaker etc som de kan få iløpet av turen). Barna elsker overraskelser, og det sørger for variasjon. Selv har vi i hatt med Ipad, og lastet ned spill og filmer som vi vet de liker. Selv om de viser film på de fleste langdistansefly er det ikke sikkert dine barn vil se de. Ta med favorittbøkene, eller kjøp nye spennende bøker som de vil like. Cluet er å ha ting på lur som aktiviserer barna når de blir lei. Ikke dra frem alt den føste timen, fordel det utover hele turen :-)

  Mat er viktig, og erfaringsmessig er ikke flymaten barnas favoritt. Man kan bestille barnemat når man bestiller flyturen, men det er ikke alltid den heller slår an (skjønner jeg godt, for flymat er jo ikke særlig godt..).
  Lag niste til barna, med noe næringsrikt og godt som de liker. Sultne barn er ikke noe gøyt, verken for deg eller de andre på flyet. En annen grunn til å ha niste, er at dersom barna sovner så vil man ikke vekke de når det serveres mat på flyet. La barna sove!! Og gi de mat når de våkner. Ha også små snackspakker, med f,eks. druer, nøtter, rosiner etc. som de kan få innimellom. Våre barn er ikke så veldig sulten når de er ute og flyr, så slike små snackspakker er en vinner. I tillegg er det lurt å ha en drikkeflaske som du kan be flypersonalet om å fylle med vann eller jucie. Mye bedre å ha en flaske stående enn et glass. Ikke smart med små glass når barna plutselig finner ut at de vil reise seg i setet eller stå på gulvet, eller det plutselig blir litt turbulens. Da sitter mor og far og må holde alle glassene og blir gjerne litt stresset fordi de er redd for å søle.En flaske kan man putte i setelommen.

  Andre ting man bør ha i håndbagasjen: Vårservietter (selv om barna begynner å bli store), plaster, febernedsettende, et skift (selv om barna er store fordi barn kan bli reisesyk og kaste opp, og da vil man gjerne skifte klær), egne høretelefoner (de på flyet er ofte for store til barna).

  Gi barna oppgaver på flyet. F.eks å følge med på setebelte lyset og gi beskjed til mor og far når de må ta på seg beltet. Da er det lettere å sitte i ro før take off og før man kommer til gaten igjen.

  Når man flyr langt og over tidssoner følger det naturlig nok med jetlag. Barna tilpasser seg veldig fort. Erfaringsmessig tar det en natt eller to før de er så og si i rute. Dette varierer selvfølgelig men hos oss og hos venner som har reist mye går det fort å tilpasse seg. La gjerne barna få en liten powernap iløpet av dagen. Da blir de bedre hunør og ferien blir bedre for alle :-)

  Ikke legg opp til for mange aktiviteter iløpet av ferien. Velg ut noen få som du vet barna (og resten av familien) vil like og kos dere med de. For mange aktiviteter kan bli stress.

  I USA er restaurantene veldgi barnevennlige. De fleste har barnemenyer, hvor man kan velge sunne alternativer (mais, brokkoli, pasta, melk etc. I tillegg har de tegnesaker på nesten alle restauranter. Det er veldig vanlig å spise ute der borte, så det meste er tilrettelagt for familier. Kan anbefale Rainforest Cafe, Longhorn, Olivegarden. God mat for store og små.

  Vannet i springen kan drikkes de fleste steder (sjekk det lokale stedet du er på), men personlig synes jeg ikke det smaker godt så vi kjøper på flaske.

  På butikkene har de et bred utvalg av barnamat og utsyr. Utvalget er bredere enn i Norge så det er ikke nødvednig å ta med fra Norge.

  Florida er varmt hele året, så husk solkrem, solbriller og hatt. Gjerne UV-drakt til de minste for solen er STERK! Alt dette er lett å få tak i på Target (der har de ALT du trenger).

  Håper disse tipsene kan være til hjelp fpr noen. De er kanskje åpenlyse for noen, men så er det andre som ikke har erfaring med å reise så mye med barn og som ikke tenker på slike ting.

  Ha en god ferie :-)


 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop