• DE FORENTE ARABISKE EMIRATER, Dubai

  12.06.2012

  Dubai og Abu Dhabi med liten baby

  Vi dro til UAE med friskt mot og en liten baby på 2,5 mnd. Det var vår første tur med barn, vi har reist mye før vi fikk baby og for oss var det viktig å komme oss ut på tur igjen og at barn ikke skulle stoppe oss fra å dra på tur, bare at det måtte planlegges litt bedre. Så lillemann fikk sitt første pass 6 uker gammel og var klar for tur! At det ble Dubai, var egentlig tilfeldig, en kombinasjon av god flyforbindelse, billige billetter og en destinasjon med god hygiene og vestlig helsevesen i tilfelle krise. Personlig synes jeg ikke Dubai er tidenes mest spennende reisemål, så dette reisebrevet inneholder egentlig flest praktiske betraktninger om å reise med en veldig liten baby, tror alt for mange er engstelige for å gjøre det.
  Vi organiserte reisa sjøl, sånn som vi alltid gjør, bortsett fra at vi planla litt grundigere enn før. Vi fløy med Lufthansa og reserverte babyseng på forhånd, det er gratis for barn under 2 år og helt genialt, alle ruteflyselskap tilbyr dette på langdistanseflygninger, det er bare å ta kontakt med dem direkte. Flyselskapene har forskjellige grenser for vekt og lengde for hvor store babyene kan være for å passe oppi babysengene, vi har testa flere selskaper etterhvert; SAS har relativt små senger som vår baby vokste ut før han var et år, mens feks Lufthansa har en vektgrense på 14 kg og som passet opp til han var to år. Det er jo greit å tenke på hvis dere har flere flyselskaper å velge mellom, godt å slippe 10-12 timer med baby på armen hvis det er mulig, og de sover jo så godt opp i de sengene. Flyturen ellers var problemfri, jeg passa på å amme under takeoff og landing for å unngå øreproblemer og hadde nesespray tilgjengelig i tilfelle krise, får de vondt i øra, er jo helvete løs:) Husk å pakke klesskift til både baby og foreldre, det er ikke hyggelig å fly i timesvis med babygulp overalt...
  Ellers hadde vi bestilt vanlige hotellrom med god standard, det fungerte bra og vi fikk utmerket service (og masse oppmerksomhet) når vi ankom med småtten. Vi hadde bedt om babyseng på forhånd, men vi brukte de aldri, det var like greit å la han sove i vognbaggen som han allerede var vant til. Leiebil hadde vi hele tida og bilsetet tok vi med hjemmenifra. Matmessig er det null problem med en liten baby hvis den fullammes, flere burde benytte sjansen til å reise i denne perioden! Dessverre trengte lillegutt litt flaskepåfyll innimellom, morsmelkerstatning er jo tilgjengelig verden over, men reingjøring av flasker osv må planlegges. Vi endte med å kjøpe en dampsterilisator til formålet, stor å drasse med, men helt greit når man har leiebil.
  Når det gjelder selve turen, er Dubai et merkelig sted som vi ikke rakk å få helt taket på i løpet av de 4-5 dagene vi tilbrakte der. Kjøpesentre, enorme og moderne bygg, kunstig skibakke med tilhørende alpehytter er beskrivende stikkord. Høydepunktet for vår del var tre dager ute i ørkenen på luksushotell hvor vi rett og slett bare nøyt utsikten og svømmebassenget.


 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop