• DANMARK, København

  24.09.2012

  Ja, vi elsker høybelagte smørbrød!

  Københavnerne vil gjerne dele alle sine ”hemmligheter” med turistene!
  Vi elsker nemlig høybelagte smørbrød, is med ”guf” og flødeskum, hotdogs, Cocio sjokolademelk, Tivoli, Den Lille Havfrue, Louisiana og Havnerundfarten!

  Skateparken i Fælledparken, Edel Sauntes Allé
  På Østerbro finner du Nord Europas største og beste skatepark på hele 4.600 m2.
  Den er superflott og den er tilogmed åpen for de som kun skal se på. Ta bussen (6A mot Emdrup Torv) fra Nørreport stasjon og hopp av på Fredrik Bajers Plads. Nyt et par timer i solen mens de yngste skater. Det er en god idé å ta med noe medbrakt da det er et lite stykke til nærmeste sted hvor man kan slukke tørsten og sulten. Er du i familie med en liten (eller stor skater) vil de være glade for noen timer her. Vær oppmerksom på at det kun er adgang for skateboard – ingen sparkesykler.

  PS! Skateboardet kjøper du i Streetmachine, Kronprinsessegade 3.

  Marionet Teatret i Kongens Have, Pavillionen, Konprinsessegade 21
  Fra 1. juni til 31. august spieller Marionet teatret i Kongens Have, kl. 14.00 og 15.00 hver dag med unntak av mandagene. Ta med kaffe, en kald øl, eller vin samt noen smushies fra Royal Smushies som holder til i et av de små husene ved inngangen, på hjørnet av Gothersgade og Konprinsessegade. Med tilskuerplasser under åpen himmel, spiller de i all slags vær, husk regntøy hvis himmelen skulle være utrygg.

  DØP (Den Økologiske Pølsevogn) ved Det Runde Tårn.
  Tror ikke barn som er med til Købehavn kan unngå noen timer shopping. Et tips for å brenne av litt krutt er en tur i Det Runde Tårn. Løp opp og se den flotte utsikten og løp ned igjen. Nede under Det Runde Tårn ligger Den Økologiske Pølsevogn. Her er maten 100% økologisk, sunn og samtidig smaker det fantastisk! Man kan bla. kjøpe wienerpølser eller grillpølser og en ren oksekrydderpølse med rotfruktmos og langtidsbakt surdeigsbrød bakt av fulkornshvete, rugmel og hørfrø – jammi!

  Langelinje
  Spaser langs vannet, ta en titt på Den Lille Havfrue, lek på den lille lekeplassen og avslutt med en god lunch eller en stor Italiensk is på Toldboden. Her serverer de fiskekaker, reker, fish´n chips eller en stor brunchbuffet. Maten nytes enten ute på havnefronten eller inne i de store fine lokalene med utsikt til havnen. Det hele er barnevennlig med barnestoler og stor god plass til å løpe rundt på. På samme sted finner du også Delikatesseforretningen Løgismose. De selger all verdens lekkerier som hjemmelagede pølser, ost, meieriprodukter, vin, champagne, sjokolade og alt annet som vil glede sulten og tørsten. Havnebussen kommer rett forbi ved Mærsk sitt hovedkontor, så er du frisk kan du hoppe på og ta turen videre.

  Louisiana, Museum of Modern Art, Gl. Strandvej 13, Humlebæk
  Ta en dagsutflukt til Louisiana og se den store samlingen av moderne kunst. Med toget fra København Hovedbanegård er du i Humlebæk på 40 min. Uteområdet er fantastisk og ligger med panoramautsikt til Øresund. Etter noen timer kunsttitting og besøk i det tre etasjers store Barnehus hvor man kan tegne, male, lage keramikk eller leke med lego og bokstaver, kan man nyte en kunstpause med god mat for store og små i cafeén. De har bla. en barnemeny for de minste med kyllingspyd, frukt, fikenstang, brød og rosiner. Medbrakt mat kan spises ute på den store gressplenen eller under et tre i skyggen. Har du tatt med badetøyet og er lysten på en dukkert, så dra til Gl. Humelbæk strand.


  "Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no


 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop