• AUSTRALIA, Byron Bay

  30.05.2013

  Fine opplevelser i Australia

  En times kjøring sørover fra Currumbin ligger lille, sjarmerende Byron Bay. På vei dit kjører vi ut av Queensland og inn i New South Wales, og må stille klokken en time fram i det vi entrer en annen tidssone.

  Hvite strender, og flust av restauranter og butikker. Her er det liv og røre og overnattingssteder på hvert et hjørne. Hit er det fint å ta en søndagstur og slåss om plass på stranden, evt bare beundre den fra avstand. Byens største turistattraksjon er det 111 år gamle fyrtårnet på Cape Byron. Når vi står her befinner vi oss nemlig på det østligste punktet på fastlands-Australia, og slikt står besøkende i kø for å få med seg. Foruten selve fyrtårnet, og en fantastisk utsikt, finner man både kafe og museum på området. -Og hvis man er riktig heldig får man også sett noen av de ville delfinene som liker å svømme rundt i nærområdet

  Litt lengre nord og inn i landet, tilbake i Queensland, ligger Mount Tamborine National Park. Vi hadde sjekket litt forskjellige turer inn i regnskogen, men dagslange vandringer i tøft terreng blir litt voldsomt med to små på slep. Vi gikk derfor for Tamborine Rainforest Skywalk, som kunne reklamere med en løype som bare skulle ta en time.

  Vi startet 30 meter over bakken, så her var det bare å legge igjen høydeskrekken i bilen. Etter hvert kom vi over til bakkenivå, og en god gammeldags tursti. Stien var godt merket med piler som viste hvor vi skulle gå. Dette falt i smak hos ungene som løp i forveien på leting etter neste pil. Alt i alt en veldig fin måte å få sett litt mer av regnskogen på, men løypa var skuffende kort.
  Etter 40 minutter var vi tilbake til startstreken, så man skal gå ekstremt sakte for å bruke den annonserte timen. Det flotte er jo at dette er en tur
  de aller fleste klarer å gjennomføre, uansett kondis.

  En ting som er utrolig fint når man er i Australia er at det er så rent og velstelt overalt. Parker er godt vedlikehold, gresset er alltid nyklipt og søppel finner man kun i søppelboksene. Turstier og gangveier finner man overalt, og det er lett å komme seg fram for både fotgjengere og barnevogner. Lekeplasser det det også flust av, gjennomførte og kule lekeplasser som det nok har kostet en god del penger å bygge. Ungene digger det. Det er vel i grunn forståelig at de satser mer på lekeplasser her hvor det er sommer og parkliv året rundt, enn hjemme hvor vi bare har to korte sommermåneder.

  En annen ting som kanskje funker bedre i ”sommerland” enn hjemme er dette opplegget:
  Du har kjørt ut og tatt et par drinker mer enn planlagt, og er ikke i stand til å kjøre bilen din hjem igjen selv. Det er ille nok å våkne opp dagen derpå med en dundrende hodepine, om du ikke i tillegg skal bekymre deg for hvordan du skal få hjem bilen din som du måtte forlate kvelden i forveien. Fortvil ikke, løsningen er her: Ring mannen med den sammenleggbare motorsykkelen og han kommer til deg, putter sykkelen sin i bagasjerommet på bilen din og kjører deg og bilen din trygt hjem. GENIALT! Vi har vurdert å ta opp konseptet her hjemme i Norge.

  Se bilder
 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop