Ski & Snø, se Reis med barn sine reisebrevr

 • NORGE, Geilo

  19.02.2012

  Vestlia Resort -barnslig luksus...

  Kan barn og luksus nevnes i samme sleng? Å ja!

  Oslotrafikk. Trikken som hamrer forbi i møkkete slapsespor, stressede mennesker som haster gjennom gatebildet for å komme seg raskest mulig inn i varmen et sted. Fullstappet buss - tre stopp til, hjemme. Helg.

  Fullpakket bil. iPad, iPhone, DS, Mac, PC og dvdspiller, ski på taket, kakao i termosen, leverpostei på matpakken.

  Kø. Lang kø. Hissige sjåfører som lengter hjem til verdenscup på ski og en strekk på sofaen. Og så - de som skal på fjellet. Vi er en av de. Køen virker uendelig ut fra hovedstaden. Har alle en hytte på fjellet mon tro? Er det slik det er nå? I stedet for et syskjenbarn på Gjøvik, så har alle en hytte på fjellet? Det kan virke slik, når vi etter en og en halv time er ved Sandvika og på vei mot Hønefoss.

  Så er vi ”på tur”. Vi vil egentlig ikke være de foreldrene som ikke har ”sunne” bilvaner.

  Du vet, førstemann til å se ti røde biler eller den som ser en elg får hundre poeng, men vi har altså ikke det. I bilen har vi alt av teknologi. Litt egoistisk og sette headset på alle barn for så å ha diverse filmer og spill tilgjengelig, slik at det skal være ro i baksetet, men vi må vel bare innse at biltur før og biltur nå er to forskjellige verdener. Så på vei mot Geilo er det egentlig mor som sitter og brummer og okker seg i forsetet over køen og hvor lang tid det skal ta å kjøre cirka tjueseks mil. ”Det bør være verdt det”.

  Det er det. Det er verdt det.  Vi ruller inn på parkeringsplassen på Vestlia Resort klokken sju på kvelden. Skiheisen går fortsatt, i foajeen løper det lykkelige barn med røde kinn og vi blir hilst varmt velkommen i resepsjonen. ”Lekerommet er inn til høyre, det er buffet i restauranten og dere skal bo i penthousesuiten”.

  Penthousesuiten på Vestlia Resort er helt utrolig! Nydelig innredet av Helene Hennie; fire soverom, to bad, fullt kjøkken, stue og spisestue. Barna blir ekstatiske og løper rundt. Gjemsel, sisten - det er plass til det meste på suiten vår. ”Dette kaller jeg luksus, mamma” kommer det fra åtteåringen i det han synker ned i et skumbad.

  Det meste er tenkt på når det kommer til å kombinere barn og foreldre på tur sammen på Vestlia Resort. Hvor genial er ikke tanken på å tilbringe en time eller to i et barnefritt spa, mens barna råkoser seg i lekeland med ballrom, sklier, klatrestativer og puterom en etasje over?

  Det er sågar et barnebasseng i kjelleren, selv med litt for kaldt vann er det en suksess for de små som er med pappa, mens mamma koser seg i jacuzzi’en i spaet (det var tross alt morsdagshelgen vi var der).

  Fredagskvelden var det buffet i restauranten. Også her fant vi noe for enhver smak. Det er topp når de minste blir tenkt på, også på kjøkkenet, for vi er ikke alle velsignet med barn som elsker røkelaks, roastbiff og fløtegratinerte poteter… Så litt diverse egg, pølser og ikke minst et herlig dessertbord kom godt med!

  Lørdagsmorgen: ut å teste bakkene.  Vestlia Resort ligger i bunn av Geilolia skianlegg. Her er det bakker for all kompetanse, en øvelseskneik, Trollheisen for de som har stått litt før og noe mer utfordrende løyper på toppen av stolheisen. Er man på tur med barn i alderen 0-8 år, er det greit å dele seg. En tur med han på åtte, så noen turer med de på fire. I bunn av bakken er det til og med mulighet for å benytte seg av en barnehage. Husk å bestille time, så kan de som vil stå litt ”skikkelig på ski” ta seg noen turer mens de minste blir tatt hånd om.

  Når man blir lei av ski, finnes det en hel liten skog full av utfordringer for liten og stor. Klatre, svinge, løpe og taubane –hurra!  På lørdag var det fullt på hotellet, men selv med et bryllup og et tredveårslag på tapetet blir vi andre like godt ivaretatt. Barna får herje fritt i lekelandet, mens mor og far kan slappe av i et stort loungeområde. De kommer seg ikke ut uten å passere mamma og pappa, så det føles veldig trygt å la de styre alene. I tillegg er personalet usedvanlig behjelpelige og hyggelige. Flest svensker - men det er vi jo vant til i servicebransjen nå.

  Frisk fjelluft, nydelig stjernehimmel og vinterhvitt landskap er terapi for sjelen. Glemt er de hutrende, hastende menneskene som venter i Oslo. Glemt er trikken, slapset, hissige sjåfører og fulle busser. Vi er fjellfolk nå og elsker det. Stillheten om natten er trykkende og tilstede - ingen bylyder. Utslitte barn med roser i kinnene sover på hvert sitt rom. Et glass vin foran peisen, deretter deilig søvn for mor og far. Vestlia Resort gir deg alt dette, litt påfyll i en stresset hverdag. Så får det så være at køen hjem på søndag er vel så lang som den var på vei opp...  Reismedbarn.no anbefaler Vestlia Resort på det varmeste.

  FAKTA:

  134 rom
  23 suiter
  49 dobbeltrom
  34 familierom/budgetrom
  3 store penthouse leiligheter
  11 hytter
  Lekeland
  Barnebasseng
  Spa
  Booking: tlf: 32 08 72 00 eller send en mail til: mail@vestlia.no

  Se bilder
 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop