Ski & Snø, se Reis med barn sine reisebrevr

 • NORGE, Oppdal

  25.01.2012

  Vinterferie i Oppdal

  OPPDAL -MITT BARNDOMS PARADIS
  Det var fantastisk å vokse opp på Oppdal! Nydelig natur som vi nøt hele året og en utrolig frihetsfølelse å være barn i de omgivelsene. På mange måter tror jeg dagens barn føler det samme med å få vokse opp der nå.

  Jeg vil dele noen tips om hva du kan gjøre for å få den samme gode følelsen som jeg har for hjembygda mi.

  SKIHEISENE/ALPINT
  Oppdal har Norges største alpine skiområde! Du finner to godt tilrettelagte barnebakker i Vangslia og Stølen. Her kan ungene boltre seg i trygge omgivelser og øve seg på å mestre bakkene bedre. Det er muligheter for å leie utstyr slik at man får prøvd ut herligheten. I nydelige omgivelser ogmed fantastisk utsikt over de mektige Oppdalsfjellene er alle forutsetninger tilstede for en uforglemmelig dag i skibakkene! Det er veldig fint å sitte ute ved barneanleggene, så ta med sitteunderlag/skinn og en sekk med masse god niste. Gjør en tur ut av det og la skipausene ha plass til alle klisjeene som varm kakao, kvikk lunsj og appelsin i tillegg til en fristende matpakke. Men hvis du vil gjøre det enkelt er det også et godt utvalg av både mat og drikke i heiskroene. Se www.oppdalbooking.no og www.oppdal.com for priser/åpningstider."For de større barna/ungdommer/voksne kan Oppdal skilte med regionens største terrengpark som befinner seg i Vangslia. Terrengparkene i Oppdal har hopp og jibbeelementer for både nybegynnere og viderekomne, egen stolheis og eget kunstsnøanlegg. Dette har blitt så populært at nå arrangeres det flere camper hver vinter hvor barn og ungdom kan melde seg på. De har blandet annet Gutte-/Jentecamp(park og offpiste), Jibbecamp, Freeridecamp og Railcamp".

  LANGRENN
  Du finner mange fine langrennsalternativer i både oppkjørte skispor og utenfor de oppkjørte løypene. Lysløypa i sentrum er fin om man vil gå på langrenn på kveldstid og eventuelt vil trene. Ellers er det rett og slett fantastisk flott å gå innover både Storlidalen, Skardalen og Gjevilvassdalen! Vinter som sommer. Balsam for sjelen hver gang! Grøtsætra i Gjevilvassdalen er populær til både skigåing og aking. Det er en stor favoritt hos mange barnefamilier. Se www.oppdal.com for kart/info.

  KULTURHUSET
  Det nye, flotte kulturhuset i sentrum rommer både kino, badeland, bibliotek, cafe, kunstgalleri og storsal til konserter/forestillinger. Kinoen er digitalisert og viser et bredt utvalg av de nyeste filmene. Og forestillingene i Storsalen er av høy kvalitet med en rekke kjente bidrag. Badelandet er åpent hver dag og er spesielt tilpasset barnefamilier. Det inneholder 3 bassenger, stupebrett, boblebad, badstu, 40 m vannsklie og en egen cafeavdeling med et godt utvalg av mat og drikke. Kulturhuset er et flott samlingspunkt med mange bruksmuligheter! Se www.oppdalkulturhus.no for program/priser/åpningstider.

  BOWLINGI sentrum ligger Oppdal Bowling som er et populært tilbud for de større barna og voksne. De har i tillegg mange underholdningsspill som er en morsom aktivitet for alle aldre. Se www.oppdalbowling.no for priser/åpningstider.

  OVERNATTING
  Som utflyttet oppdaling med familie i bygda er det alltid husrom å få når turen går opp på fjellet. Hverdagsluksus! Men det er mange og gode muligheter for å bo bra når man reiser dit med barn. Jeg vil anbefale flotte, nybygde Skifer Hotel som ligger midt i knutepunktet i sentrum. Her er det delikat og behagelig å bo for både liten og stor! En flott restaurant/bar kan de også friste med. De har til og med en egen velværeavdeling for avslapning etter inntak av for mye ren, deilig fjelluft. Det er også mange flotte hytter/hus man kan leie både i og utenfor sentrumskjernen som er en opplevelse. Vi leide hytte i Rønningslia sist påske for å kjenne på hytte-på-Oppdal følelsen og det var virkelig noe som fristet til gjentakelse. Hyttelykke! Se www.skiferhotel.no for priser/info/inspirasjon. Se www.finn.no og søk på fritidsbolig til leie for tilbud/tilgjengelighet/priser.

  OSS TÅLLÅST KAFFEBAR
  Et besøk eller flere på kaffebaren Oss Tållåst (aka;"Vi snakkes") er obligatorisk ved hvert Oppdalsbesøk. Her får du servert nydelig cortado og andre syndige kaffedrikker som er laget med kjærlighet. De har et godt lunsjtilbud og deilige hjemmebakte kaker. For ungene er det ekstra stas med nystekte vafler, is, husets smoothie og varm kakao med krem. Det nynnes rundt kaffebordet av mindre. Se osstallast.oppdal.com for åpningstider/meny.

  Oppdal har også sin egen Peppes Pizza restaurant som vel aldri kan bli helt feil i en småbarnsfamiliesetting. Og selvfølgelig mange andre gode spisetilbud på forskjellige restauranter. Se www.onkelpudder.no. Se www.peppes.no.
  Oppdal ligger langs E6, så bygda er lett tilgjengelig med bil. Ellers er det også fint å reise dit med toget via Dovrebanen som går fra Oslo og Trondheim.
  Så jeg foreslår at du tar med deg la familia på en eventyrlig vinterhelg på Oppdal så klart! Eller at dere rett og slett legger vinter- eller påskeferien dit!
  Velkommen og nyt min barndomsparadis!

  Se bilder
 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop