Fartsfylt dag på Gotland

Fartsfylt dag på Gotland

Reismedbarn for Visit Sweden, blogginnlegg fra Sverige, Østersjøen: Noen få kilometer øst for Visby finner man fornøyelsesparken "Kneippbyen". Kneippbyen består av både et sommer- og badeland. Her kan barna glede seg over 35 forskjellige aktiviteter, 7 rutsjebaner og 9 forskjellige basseng. Våre barn digget det:)

Tekst og foto: Charlotte Edøy

Generelt:
Gotland som er Sveriges største øy blir stadig mer populær blant ferierende nordmenn. Den er først og fremst kjent for å være en innholdsrik øy med et godt klima der sommeren varer lenge. Gotland kan by på mye historie, spesielt i byen på øya som heter Visby. Ellers så er øya godt kjent for deres kultur og fantastiske strender.

Les også: Gotland "Nordens St. Tropez"


Les også: Bo enkelt, men bra på Gotland

Det er så stille og rolig på Gotland, selv på et slikt sted som dette, kunne vi voksne vandre rundt i vår egen drømmeverden og bare ta livet helt med ro! Det var veldig deilig å slippe kø, mas og kjas som man vanligvis opplever i slike parker. Innimellom følte vi nesten at vi var helt alene, vi slapp i alle fall å bekymre oss for å miste barna av syne, her hadde vi full kontroll. 

I sommerlandet prøvde barna gocart, tråbåter, hoppeslott, klatrepark, gullvasking, elektriske biler med mer.


Tralle kan leies for dagen.

Parken er helt genialt lagt opp når vi kommer til mat. Her kan du nyte medbragt, parken er utstyrt med griller og benker så her kan man du ta piknikken i det fri med kanskje Gotlands beste utsikt. Vi hadde ikke planlagt dette så godt, men var lykkelige over å finne svenske hjemmelagde "kjøttbullar" i Kneippbyens restaurant.

Pippi + Gotland = Sant


For de fleste så er det kanskje først og fremst det originale Pippihuset -Villa Villekulla som frister til et besøk i Kneippbyen. Dette gjaldt i hvertfall for vår del, barna maste om Pippi allerede da vi landet på Visby flyplass. I huset finnes det møbler og effekter fra innspillingene. Akkurat slik vi husker det med fotspor i taket, bilder på skakke, klær hengende over lamper og stoler, rot og orden om hverandre.
Les også: Bli med Reis med barn til SverigeVil man få en følelse av Pippis action i hverdagen, er det bare å ta seg en tur opp på loftet. Blant sjørøvere og pirater kan du gå en "spøkelsesrunde" og blir det for tøft kan du bare "rutsje" deg ut av huset i hui og hast.
Utenfor huset vises det Pippi-teater daglig, her treffer du Pippi, Tommy & Annika, Prussiluskan og alle de andre. Klokken 13.00 samles alle til sangsamling ved Villa Villekulla.
 

I vannlandet finnes det utfordringer for enhver. Her finner du babybasseng for de minste, slakke sklier og basseng for de mellomste og er du en våghals kan du kaste deg ut i Bullet, Shark River eller Half pipe'n.
 


I Kneippbyen som hånd i hanske, avslappet atmosfære og actionfylte aktiviteter:)
For mer info om priser og åpningstider, besøk Kneippbyens nettsted her.

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Reis med barn til Sverige
Tips til flyturen
Små barn på lang tur

 


 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop