Ferie fra barnemunn

Ferie fra barnemunn

Ferie: Lange, late dager. Sove lenge, ikke stresse, puste, nyte...

Skrevet av : Reis Med Barn

Vi voksne får raskt deilige assosiasjoner når vi hører ordet ferie. Men, hva tenker egentlig barna om ferie? Hva er ferie for dem? Reismedbarn tok en prat med Elias (9) og Elén (8) 


Elias: Ferie er å for eksempel reise steder.. Og det jeg liker, er å reise til varme land.

Elén: Å reise et sted

Elias: Ja, det er jo å være sammen med familien og å gjøre morsomme ting. Det er gøy å se nye land.

Elén: Å bade!

Elias: Jeg har vært i 11 land så vidt jeg husker: Paris i Frankrike, Spania, Mosjøen, Trondheim, -og det er jo selvfølgelig i Norge da, Tønsberg og mange flere.

Men nå skal jeg si andre land i verden jeg har vært i: Edinburgh i Skottland, London i England, Krakow i Polen, Rhodos i Hellas, Gran Canaria –jeg har vært i Spania tre ganger, Kanariøyene er der. Jeg har også vært i Sverige, der var jeg i Gøteborg og i Danmark, der var vi mange steder, Legoland for eksempel. Nå husker jeg ikke flere.

Snart skal jeg til mitt tolvte land da, og det er i USA, vi skal sikkert dit neste år. Den sommeren som kommer.

Elén: Jeg har vært i Thailand, Syden, Dubai, India, London England, USA, mange steder i Amerika, New York på jentetur med mamma! Da gikk vi lekebutikk med parishjul inni butikken!! Spania, i Palma på Mallorca tagg jeg to ungdommer om popcorn, da ble mamma flau. Men jeg var liten da, jeg hadde ikke gjort det nå.

Sverige, vi skal til Liseberg. Og i Astri Lindgrens verden har jeg vært og i Disneyworld i Amerika. Etter litt hjelp fra mamma kommer Elén på at hun også har vært i Marokko.

Jo! Også skulle vi kanskje være en natt i Tyskland fordi vi ikke kom med på flyet, men det gjorde vi ikke.

Elias: Det jeg pleier da, de to siste sommerferiene i hvert fall, har jeg lekt med tremenningene mine og forrige gang her nå i sommer møtte jeg en ny venn og han lekte jeg mye med. Jeg pleier å leke og å være på stranda 

Elén: Bade og sole meg. Det er det beste jeg vet

Elias: Ja, det går jo an å være på ferie i Norge, for eksempel vi reiste jo til Mosjøen og det er jo i Norge. På ferie i Norge kan vi for eksempel være med familien for vi bor jo i Norge. Vi kan dra i byen og kjøpe ting, gjøre ting og sånt. Vi går ofte i skogen og, der plukker vi bær, litt blomster også går vi rundt og ser på vannet og spikker.

Elén: Det går an å være på ferie i Norge –gjør det ikke? Jeg har vært på hytte i Telemark, eller sommerhytte, eller er det vinterhytte? Nei, sommerhytte i …. Tvedestrand og vinterhytte på Gvarv. Hvis jeg er på vinterferie kan jeg stå på ski. I Tvedestrand leker jeg mye med to jenter som bor rett ved. I sommer hadde hun ene kaninbur der så vi var masse og lekte med de i hagen, også gikk vi masse frem og tilbake til hverandre.

I sommer da jeg var i Telemark var jeg på noe som het Sommerviku, det var mellom Bø og Gvarv. Evju bygdetun. Da fulgte Bestemor meg hver dag, det var som en vanlig skoledag, men det var som i gamle dager og vi lagde maten selv. Vi passet på dyra og så ble vi intervjuet av Bø blad. Det var gøy.

Elias: Spania. Stranden, den vi var på i år –Guardamarstranda, den er ni mil lang.

I Norge da? Tønsberg, for det skinner så ofte der. Hver gang jeg er der er det solskinn også er det gøy å leke med tremenningene mine der. Også Trondheim, hver gang jeg har vært der har det aldri vært regn. Eller en gang har det vært regn i Tønsberg. Og Mosjøen er en veldig hyggelig by.

Elén: Det fineste stedet jeg har vært er i Syden. Det er mange andre fine også, men det er et av de. Det var Lollo og Bernie og det var svensker, dansker og tyskere der og jeg fikk ganske mange venner der. Tilslutt ble jeg med en hjem. Siden mamma er flyvertinne fikk jeg besøke henne igjen i Stavanger, da fikk jeg sitte i cockpit.

Elias på Guardamarstranda

Elias: Flytur og båttur syns jeg egentlig, for bil gjør vi ganske ofte og tog er liksom ikke så nytt for meg. Men jeg syns fly er veldig kult og båt for jeg ønsker meg en båt.

Det er gøy å se ut vinduet på flyet og se på byer. Også er det gøy å få spille på 3DS og  Ipad, jeg fikk lov til å spille Star Warfare, men nå får jeg ikke lov lenger jeg må vente til jeg er 10. Det er 12 års grense, men jeg syns ikke det er noe skummelt.

Det er ganske deilig med flymat, jeg fikk brød med nugatti, men nugattien så ut som hamsterbæsj fordi den var sånn formet, mange sånne klumper. Fordi det var på et fly.

Jeg vet ikke hvorfor, men det bare var sånn.

Elén: Båttur, fordi at det er på vannet og når man er på tog og fly er så varmt på en måte. Og på fly kan man ikke åpne vinduet.

Når jeg er på båttur fisker jeg. På flytur så sover jeg bare, ellers så har vi med spill eller et eller annet som jeg spiller på.

Elias: Av de jeg ikke har vært i, så er det… Favorittlandet mitt hittil å reise i er Spania da, men Portugal har jeg lyst til å prøve. Men jeg har ikke så mye drømmeland for jeg har jo allerede drømmelandet mitt og det er Spania. Også har jeg lyst til å reise til USA og møte familien min der.


Elén:
Eeehm.. Jeg har egentlig vært i de fleste landene men, eh.. Jeg har hilst på tigre og delfiner og jeg har ridd på elefanter, men det var litt skummelt for han gikk litt sånn dinglete og jeg var redd den skulle snuble i stubber. Drømmelandet mitt er Australia for å møte sånne panda.. eller sånne koalabjørner. Men først gleder jeg meg til vi skal til Liseberg, det er nesten som å være i Tusenfryd.

 

Reismedbarn takker Elén og Elias som stilte opp med sine ferieminner og drømmer. Vi syns det er utrolig spennende å se hva barna husker best og setter mest pris på og våre intervjuobjekter var supre begge to!

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

 


Elén hilser på elefantene

 

LES OGSÅ: 

http://www.reismedbarn.no/ferie.for.alle

http://www.reismedbarn.no/elias.8.pakker.selv

http://www.reismedbarn.no/slik.holder.du.barna.friske.i.ferien

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop