Feriefavoritten Århus

Feriefavoritten Århus

Museer i verdensklasse, slaraffenliv på strand eller byaktiviteter og underholdning for hele familien. Hva med neste ferietur hit?

Skrevet av: Reismedbarn Foto: Reismedbarn og VisitDanmark

Det er ikke for uten grunn at Lonely planet har kåret Århus til en av Europas hotteste destinasjoner. Byen kan friste med kulinariske opplevelser, shopping i storbyklasse, et latinerkvarter, prisbelønnede museer, og ikke minst kunst- og arkitektur. 

Århus er rett og slett byen som kan tilby alt og med sin unike beliggenhet nær strand og vann er byen også en utmerket sommerdestinasjon. Århus er Jyllands hovedstad og som en av Danmarks største studentbyer gjør dette Århus til Danmarks nest største by. Tross byens størrelse er det sykkelavstand til alt, uansett hvor du bor.

Shoppingmekka
Hit reiser folk for å handle klær, kunst, designartikler, stoff og tekstiler, smykker, møbler, leker, delikatesser og ting til hus og hage. 

Det sies at Århus er københavnernes favoritt, her er det et godt utvalg av butikker hvor alt er konsentrert på et mye mindre område enn i København. Her er det mer oversiktlig med trange og koselige gater og butikker. 

Latinerkvarteret er et av de eldste områdene i Århus. Dette er et veldig hyggelig område med brosteinsbelagte gater og en spesiell atmosfære. Her handler du designertøy og brukskunst eller nyter en mabit på en av de hyggelige fortausrestaurantene.

 


Foto: Photopop

Den Gamle By
Er du i Århus, må du bare sette av litt tid til den Den Gamle By. Området kan sammenliknes med Folkemuseet på Bygdøy eller Maihaugen på Lillehammer, og har en helt unik historisk stemning med skuespillere som glir inn i kulissene som gir det hele en autentisk opplevelse. Å komme hit er som å reise tilbake til 16-, 17-, og 1800-tallet. Den Gamle By har også gjenskapt en bydel med utgangspunkt i året 1974, hvor bydelen er en tidsreise og du kan besøke din egen, dine foreldres og dine besteforeldres historie. En veldig gøyal opplevelse, spesielt for oss som har opplevd 70-tallet. Som det første danske museum har Den Gamle By mottatt ”The Luigi Micheletti Award” og er regnet som en av de mest ettertraktede museumspriser i Europa. 


Skuespillere som glir inn i kulissene gir det hele en autentisk opplevelse.

Les også om vårt besøk i Horsens

Nordeuropas største kunstmuseum 
ARoS kunstmuseum er nordeuropas største kunstmuseum og huser kunst i verdensklasse. Her er det ikke bare kunsten som er fasinerende, byggets arkitektur, utendørs og innendørs er overveldende. Det kanskje mest ikoniske ved bygningen er Olafur Eliasson sitt verk ”Your Rainbow Panorama” som ligger som en krone på toppen av bygget og skuer over byen. Vi lar oss begeistre av hva den dansk-islandske kunstneren har fått til. Barna løper rundt og rundt i ekstase, illusjonene av fargene er en fryd for øyet.

Aros er tilrettelagt for både voksne som barn, her blir helt klart alle aldersgrupper utfordret. Til barn legges det til rette for pop-up workshops og junioroimvisninger hvor kunsten blir forklart på en mer barnevennlig og utradisjonell måte. Aros ønsker at barn skal bli fortrolige med kunsten og i alle særutstillinger har de laget egne barnevennlige kart med løyper hvor de drar ut noen kunstverk og setter lys på det, dette for å styrke deres refleksjon og nysgjerrighet. I 2017 er Århus sammen med Region Midtjyllands sine 18 andre kommuner valgt ut til å være årets Europeiske Kulturhovedstad, les programmet her.


Tilrettelagte kart for barn


Moesgaard Museum
Rett utenfor sentrum av Århus ligger Moesgaard Museum som er et museum for kultur, natur og arkitektur. Her kan du se arkeologiske utstillinger fra bronsealderen, jernalderen og vikingtiden eller oppleve de dødes liv i forskjellige kulturer og samfunn iscenesatt og dramatisert på en autentisk måte. 

Foto: Moesgaard Museum

Liv og røre i byen
I sentrum av Århus nærmere bestemt Marselisborgskov finner du Tivoli Friheden. Et vakkert og tradisjonelt tivoli som kan minne om det kjente og kjære tivoliet i København. Her kan du kjøpe deg et dagspass og kjørebånd ved inngang eller er du den som liker best å se på mens barna morer seg, ja da kan du slippe unna med kun inngangsbillett. Her finner man uansett noe for alle aldre, karuseller, berg- og dalbaner, boder, spill, og mye mer. Er du i byen med barn, ja da kan man vel ikke la være å ta turen hit. Sjekk friheden.dk for mer informasjon.

Strandliv
Er dere lei av shopping, kunst og kultur kan slaraffenlivet nytes på byens deilige strender. Her finnes naturstrender, nydelige sandstrender for sarte føtter, mer tilrettelagte strender med omkledningsrom, kiosk, toalett og dusj, alt i umiddelbar nærhet. Her finner du en oversikt over strendene.

Hvor bor du?
Et steinkast fra Aros ligger Radisson Blu Scandinavia hotel. Et stort Hotel med romslige rom, deilig restaurant som serverer grillbuffet på sommeren. Mens nydelig frokost fortæres kan du mot et lite tillegg i prisen smøre din matpakke for dagen. 

Hvordan komme seg til Århus
Ønsker du å ta bilen kan du ta Fjordline eller Color line fra Larvik, Langesund, Kristiansand, Stavanger eller Bergen. En kjøretur på drøye 2 timer tar deg til Århus på fine veier fra Hirtshals.

Ønsker du en raskere og mer komfortabel reise, flyr British Airways dere direkte fra Oslo til Århus på 65 minutter  Flyplassen ligger en drøy halvtimes kjøretur unna selve bykjernen. 

 

Sponset innhold: Journalist har fått dekket turen.

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

 

Geniale apper
Gårdsferie
Alt du bør huske på til storbyferien

 

 


 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop