Fire, feiende, fine sydenreiser med barn

Fire, feiende, fine sydenreiser med barn

Det kan være vrient å velge seg destinasjon når det kommer til ferier. Under finner du gode grunner til hvorfor du bør velge Kroatia, Italia, Spania eller Hellas når du reiser med barn.

Skrevet av: Reismedbarn.no Foto: Imgorthand/Istock

Kroatia
Kroatia er et populært reisemål, av mange årsaker. Her finner du vakker natur, krystallklare vann og fantastisk mat. Det er behagelige sommertemperaturer i Kroatia fra midten av mai til slutten av september. Et godt tips dersom du skal feriere med barn langs fastlandskysten er å kjøpe badesko før du reiser, eller første dag på ferie. Her finner du nemlig rullesteinstrender, som kan være litt vrient for myke barneføtter.

Småbarnsfamilier som ønsker ro bør ta turen til Lumbarda, Sutivan, Orebic, Jelsa eller Preka. I disse idylliske landsbyene finner du langgrunne bukter med sandbunn. Ellers er Split en veldig barnevennlig by, og nesten hele bysentrum er stengt av for biltrafikk. Her finner man sjarmerende småbutikker med sko og klær som er mye rimeligere enn hjemme, samt kjente kjedebutikker.

Kroatiaspesialisten
tilbyr charterturer til Kroatia, mens SAS og Norwegian har direkteruter til flere destinasjoner i Kroatia fra en rekke norske byer. Det er mange som velger å leie hus privat, i tillegg til at det er hotell og leiligheter i de fleste prisklasser.


Cinque Terre foto: Reismedbarn

ITALIA
Det er lett å kose seg på ferie i Italia. Særlig med barn, italienere elsker barn, og tålmodigheten er stor baåde på restauranter og andre offentlige steder. I tillegg bugner landet av barnefavorittene pizza, pasta og is, og er det noe italienerne kan så er det disse tre tingene! Et fint område å besøke er Toscana. Her finner du fine strender, det skjeve tårnet i Piza, de fem kystbyene som inngår i Cinque Terre og en hel haug av fornøyelsesparker.

Det anbefales å leie eget hus eller leilighet, det gir mer frihet og boltreplass. Primatoscana byr på en rekke feriehus i Italia. Det anbefales å ta en pause fra sola midt på dagen, så da er det greit å ha et sted å trekke seg tilbake til. Leier man med basseng er ferien så og si komplett.


Foto: Freemixer


SPANIA
Spania er nordmenns store favoritt når det kommer til å feriere. Somrene er varme, og du finner regioner tilpasset enhver smak. Vi nordmenn blir ikke lei solkysten, kanskje ikke rart når den kan by på over 300 soldager i året. Restaurantmenyene byr stor sett på noe for envher og tapas er en gyllen mulighet til å la barna prøve nye smaker.

Kystlinjen i Malaga og Alicante er populære feriedestinasjoner for både store og små. Disse områdene har også en rekke andre aktiviteter å by på dersom man skulle trenge et avbrekk fra solen. Utenfor Malaga finner du blant annet vannparken Torremolinos, et paradis av laguner, rutsjebaner og bølgesimulatorer. Mens Alicante byr på flotte sandstrender, et fantastisk klima og en rekke vannparker og badeland. Ta turen til Aqualandia i Benidorm for å oppleve fosser, vannfall og rutsjebaner med fritt fall.

TravelBird tilbyr reiser til en rekke spanske byer, samt den spanske øya Mallorca. På Mallorca er avstanden kort til store friarealer og flotte strender. Byen Alcudia er spesielt tilrettelagt for barnefamilier, og her finner du perfekt “bygge slott”-sand og grunne sandstrender. Byen byr også på en fin gamleby og en koselig havn.

HELLAS
Hellas har vært en storfavoritt blant nordmenn i årevis, og det er ingen grunn til å droppe Hellas selv om man har fått barn. En fellesnevner for de greske øyene er fantastisk god mat, herlige strender, klart vann og strålende sol. Hellas har mer enn  1400 bebodde og ubebodde øyer, så mulighetene er så og si uendelige. Du kan enten velge deg ut en øy og bli der hele ferien, eller forsøke deg på litt mer eventyr og velge øyhopping. Valget er ditt!

Du kan fint dra på øyhopping med barn, men det kan være en fordel å senke tempoet og bli litt lenger på hvert sted. Hellasspesialisten tilbyr øyhopping, charterferie, hotell og diverse utflukter. På Naxos finner du fine hvite marmorstrender, og er en populær øy for barnefamilier fra hele Skandinavia. Kanskje finner man en lekekamerat som snakker litt annerledes? På Antiparos finner du noen av landets mest langgrunne strender, og på Rhodos sin østside finner du fine, myke strender og mange familiehoteller.

Et godt tips når det kommer til Hellas med små barn, er å legge ferien til juni eller september, da er er det ikke for varmt, og temperaturen fin både på land og i sjøen.

Ønsker dere fin inspirsasjon til årets ferieplaner.


Foto: Aetherial

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

Best for babyen på spansk
Turen går videre til Madrid og Malaga
Mil etter mil rundt Milano

 

 

 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop