Gatelangs i Barcelona

Gatelangs i Barcelona

Vi praktiserer som regel en ganske stor grad av frihet for barn på tur, så lenge de følger få, enkle og absolutte regler. Når det gjelder forflytting til fots gjelder disse; stopp før hvert gatehjørne og gå aldri lenger unna enn at vi kan se hverandre.

Tekst og foto: Stina Krinolina 

Stina Krinolina jobber med språklæringsspill for barn, for tiden jobber hun med et prosjekt som skal vise barn at verden ikke er farlig og at også de som ikke kommer fra samme sted som oss også er personer med drømmer, ideer og familier. I den forbindelse legger Stina, hennes mann og deres to barn ut på reise for å se verden i barneperspektiv. Her følger del 3 av deres etappe, Collioure - barcelona.

Les starten av reisen her. 

For oss nordmenn er det lett å glemme hvor enorme byer kan være, og at distanser som ser overkommelige ut på kartet (det er jo bare noen kvartaler), kan være lange nok i virkeligheten, spesielt for folk som bare er litt i overkant av meteren. Selv om vi var innlosjert i sentrum av Barcelona, viste det seg at det var tre kilometer å gå ned til sjøen. Så vi gikk. Og gikk. Lek og tull og tøys er magisk i forhold til å holde humøret oppe (noe som faktisk var nødvendig, jeg glemte å nevne at bilen ble tauet bort til ukjent lokasjon mens vi flyttet bagasjen opp på rommet).

Vel nede i hovedgaten ved sjøen fikk vi dagens andre måltid. Fantastisk tapas fulgt av byvandring på kveldstid blir aldri feil. Alle severdigheter som kan klatres på er interessante. Vann fascinerer alltid. Hunder fanger alltid oppmerksomheten. Musikk er et universelt språk. På sommerkvelder trenger man ikke haste videre. Det blir rom for samtaler og møter og lek på andre måter enn på arbeidsdager. Livet er varmt og rolig og deilig.

Sent i seng, tidlig opp. Ut og lokalisere den fengslede bilen. Vips er vi to tusen kroner fattigere. Hvordan håndtere dette uten å surne? Vi får være glade for at bilen ikke er stjålet, være glade for at vi har penger til å betale, tenke at vi ikke får gjort noe med det uansett, og legge det bort. For ungene er dette uansett en del av eventyret.

Deilig er det å være to. Vi syns ikke at søskenkrangling er fascinerende eller søtt. Vi har fokus på deling og omsorg for hverandre. De er søsken. De må forholde seg til hverandre uansett. Hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? Dette fokuset betaler seg nå. Hvilken luksus er det ikke å ha med seg bestevennen sin på tur?

Det er ikke alle severdigheter som er like severdige for småfolk. Spesielt ikke når masser av andre turister sperrer for utsikten og tar fokuset. La Sagrada Familia er helt unik, men fenget ikke våre små den første gangen vi var innom denne dagen. Da vi vendte tilbake på kveldstid var den blitt til noe de kjente til fra før, og fascinasjonen var større. Det kan være lurt å nevne interessante destinasjoner i forkant. Feste historier til stedet, spinne den mytiske konteksten. Da øker interessen og sjansen for en god opplevelse for både store og små.

Som sagt er det ofte menneskene som utgjør de mest levende opplevelsene, de som fester seg best til minnet og som gjør at man lærer noe nytt. 

Møtet med «Bruce Lee» som i ti år har bodd med sine to følgesvenner, på og ved sykkelen sin og levd av å lære bort tai chi og kampsport gjør at vi ser på verden med litt andre øyne. Les fortsettelsen: Turen går videre til Madrid og Malaga

Stina Krinolina hadriasworld.com

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Tips fra flyvertinnen
Tips til flyturen
Små barn på lang tur

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop