Geocaching for eventyrlystne

Geocaching for eventyrlystne

Mange foreldre gremmes over at spill og nettbrett har fratatt barna ønske om å finne på noe ute i naturen. Men app'ene slår tilbake og gjør at man kan kombinere både spill og friluft.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Opplever du at barnet ditt ikke gidder å være med ut på tur lengre, eller har du litt yngre barn som blir lei av å gå på tur? Da er det veldig greit å kunne lokke med ting som kan gjøre turen mer spennende. Geocaching er en fin aktivitet som gir barna et annet formålet med turen. Hvem synes ikke det er spennende å dra på søken etter skjulte skatter ute i naturen? 

Hva er Geocaching
Dette kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS/en app på mobilen i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt "cacher". Når du starter turen kan du søke opp «cache’r»  i appen. Du får en oversikt over alle «cachene» som er å finne i nærheten av deg, velg deg ut et mål, start oppdagelsesferden. Når dere nærmer dere kan dere begynne letingen, man leter i utgangspunktet med øynene, men det kan være at «cachen» ligger bak en sten, bak et skilt, oppunder et tak eller andre litt mer vriene steder.

For hvem
Geocaching er en aktivitet som passer for folk i alle aldre. Det er i utgangspunktet gratis, og du kan finne mange cacher uten å betale noe, legger du litt penger i det, kan du kjøpe premium versjonen for litt mer avansert caching. 

Det varierer hvor lette cachene er å komme til og hvor lette de er å finne. Noen kan man ta fra bilvinduet, mens andre krever dagsmarsjer og spesialutstyr. Noen cacher er lette å se når man er kommet fram mens andre er godt skjult og kun synlig for det trente øyet. Vanskelighetsgraden anngis og man kan velge om man vil få hint på veien.

Geocaching er en internasjonal aktivitet. 
Det finnes geocacher over hele verden. Sjansen for at det ligger en gjemt i ditt nærområde er ganske høy. Dette er en aktivitet man kan drive med overalt, og er en perfekt aktivitet å kombinere med reising.

Den lange bilturen blir aldri kjedelig lenger
Har du rastløse barn i baksetet ditt og dere har fortsatt noen timer igjen før dere ankommer resiemålet. Hvorfor ikke se om det er noen skatter langs veien, skru på appen, gjør et søk, vips så får dere en oversikt over alle mulige funn i nærheten. Rastløse bein får strekt seg litt, barna får pirret nysgjerrigheten og dere er igjen klare for å slå ihjel en litt mer tid i bilen i søken på et ny «cache».

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

Les også:

Små mennesker, store byer
Store byer med små barn
En bit av USA midt i Namibia

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop