Gode grunner til å reise til Spania

Gode grunner til å reise til Spania

Spania er norgesfavoritten når det kommer til reiser til varmere strøk. Selv om vi stadig reiser mer og lenger, er det fortsatt Spania som troner på toppen av lista. Hvorfor? Vi har laget 8 gode grunner til at vi elsker Spania

Skrevet av: Reismedbarn.no

To deilige kyststriper
Spania har to lange, deilige kyststriper med steder for enhver smak. Costa del Sol og Costa Blanca.
Costa del Sol med mange av sine eksklusive byer og strandklubber med gode surfemuligheter, og Costa Blanca med langgrunne kilometerlange sandstrender. Her er det garantert at man treffer nordmenn, for dette er stedene i Spania med høyest tetthet av norske, både ferierende og fastboende.

En av få turistifiserte strender i Costa Blanca

Tapaz
Chorizo, manchego, pata negre... den uformelle maten. Det gir oss vann i munnen bare å tenke på det. Voksne som barn, vi bare elsker det.

Blå flagg
Spania har høy kvalitet på strendene sine og er det landet i verden som får tildelt flest blå flagg, nettopp på grunn av dette.
"Blått Flagg er en miljøsertifiseringsordning for marinaer og strender. Sertifiseringsordningen setter svært strenge krav innen sikkerhet og service, miljøledelse, vannkvalitet, informasjon og opplæring". 

Fornøyelse og lek
Spanjolene kan det å underholde barn og andre familiemedlemmer under shoppingrunden eller i siestaen. Enten man er på et kjøpesenter, en handlegate, på en strand, i en park osv så finner man mye moro for barn. På et typisk spansk kjøpesenter er det helt vanlige å finne trampoliner, massasjestoler, karuseller, elektriske barnebiler og kosedyr. Barnepass og personlig shopper har de også.

Den kjente handlegaten Calle San Fransisco i Alicante


Balearene
I tillegg til fastlandet frister Spania med Balearene. Øygruppen som består av blant annet Mallorca, Menorca og Ibiza, i tillegg til de litt mindre kjente Cabrera og Formentera -som de fem største. I tillegg består øygruppen av flere mindre øyer. Finn din favoritt!
Kanariøyene
Når man trodde man hadde ramset opp det man tenker "er Spania", minnes man på at Gran Canaria, Fuerte Ventura, Tenerife og Lanzarote som de mest kjente. Her er klimaet stabilt hele året med sine varme vinder fra Afrika. Det er en grunn til at flyene til Las Palmas stor sett er fulle hele året gjennom.

Les også: Puerto de Pollensa

Spanjolene elsker barn.
Uansett hva slags restaurant eller attraksjon man besøker blir barna behandlet som VIP. De får tegnesaker å beskjeftige seg med mens de venter på mat, de blir alltid behandlet med respekt og meningene deres blir tatt på alvor. Når det gjelder både fornøyelsesparker, i iskremkøen, på solsengene og på den lokale pizzarestauranten.

Les også: Barnemat i Spania
 
Barcelona
Vi i Reismedbarn er ekte Barcelonafans. Dette er byen som har absolutt alt. Strandliv, shopping, aktiviteter og en av Europas eldste fornøyelsesparker Tibidabo. Når man i tillegg finner hotell i alle prisklasser og for enhver famililekonstellasjon kan vi ikke gjøre annet enn å ha et eget punkt på lista for denne fantastiske byen.
 

Sagrada de Famillia

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Livet i pulk
Pulkvett
På ski for aller første gang  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop