Gourmetbarn?

Gourmetbarn?

Hva gjør man når magen skriker etter et godt måltid mat, men hodet sier at barn på restaurant ikke sømmer seg? –Man tar forhåndsregler.

Skrevet av: Reis Med Barn

Det første man bør tenke på er å velge en passende restaurant. Det finnes flere barnevennlige establissement, så prøv å finne et sted der man slipper surmagete kommentarer dersom barnet lager så mye som et lite pip. Her finner man i tillegg passende utstyr som barnestoler, lekerom e.l. Ofte er atmosfæren på litt mer barnevennlige steder litt ”lettere” og ”livligere”, takhøyden for lyd er og høyere.

Unngå overflotte gourmetrestauranter der det nesten ikke er barn å se, man blir ganske stresset dersom et utålmodig barn begynner å ”bråke” og blikkene fra sidebordene stadig blir strengere. Da smaker ikke maten noe særlig uansett.

Planlegg måltidet
Prøv å legge restaurantbesøket til når barnet vanligvis spiser middag, da er det mer sannsynlig at junior vil konsentrere seg mer om maten, enn å lage leven ved bordet. Det er i tillegg ofte færre folk tidlig på ettermiddagen/kvelden, noe som betyr raskere service og mindre eller ingen ventetid på å få bord (husk å booke på travle dager/helger)

Amming
Dersom du fortsatt ammer bør du undersøke om det er greit å amme inne på restauranten. I Norge er vi ganske romslige på dette fenomenet, men du skal ikke så langt utenfor landets grenser før dette kan anses som fullstendig uhørt å amme i full offentlighet.

Rene barnestoler
Sjekk om de har trygge barnestoler på stedet, har de det kan det være veldig lurt å ha med våtservietter og antibac til å tørke av stolen, de har det nemlig med å være litt under gjennomsnittet rene. Ofte ender halve matretten på brettet på stolen, så da kan det være greit at den har fått et lite sveip med en ren serviett og litt antibac.

Portabel barnestol
Det finnes flere typer barnesikringer til vanlige stoler å få kjøpt, både flyebaby (som og kan brukes på fly) og setet fra Designtorget. Har du noe lignende vet du at du slipper å sitte med barnet på fanget når du selv skal prøve å nyte måltidet.

Det er ikke til å stikke under en stol at å være på restaurant kan være ganske kjedelig for de minste. Ta med noen leker (uten for mye lyd), tegnesaker, e.l Noen restauranter har noe på lur dersom de kaller seg barnevennlige.

Hva har vi pakket i sekken tro?

Dersom du vet at barnet er sultent når dere ankommer, kan det være lurt å ha en liten snack i vesken, sånn i tilfelle ventetiden skulle bli for lang, oversultne barn med lavt blodsukker er ikke hyggelig selskap.

Har du bleiebarn er det lurt å ta skiftet før man setter seg, så slipper man et ubehagelig ”avbrekk” midt i maten.

Er barnet stort nok til å spise restaurantmaten, vil vi anbefale at du ikke går direkte til ”barnemenyen”. Av en eller annen grunn består ni av ti barnemenyer av pølser/hamburgere og pommes frites, eller kyllingnuggets med samme tilbehør. Sjekk om noen av de litt sunnere hovedrettene kan friste, del gjerne med din egen mat. Her har man en gylden mulighet til å få barnet til å teste ut mat det kanskje ikke har smakt før.

Prøv å holde dem i stolen
Dersom det er mulig anbefaler vi at barnet sitter i stolen sin under hele måltidet. Av mange årsaker. -Dersom de først har fått smaken på å utforske, ser de gjerne noe spennende i hver eneste krik og krok, det betyr at mamma eller pappa må ut å passe på mens maten blir kald. En annen ting er at restauranter rett og slett kan være en farlig lekeplass. Kelnere løper rundt med glass og varme retter, å snuble i et eventyrlystent barn kan få kjedelige følger.

Vær og obs på å sette knuselige glass og tallerkener utenfor de minste barnas rekkevidde, husk og at noen av tallerkenene maten blir servert på er varme, altså ikke noe godt for små fingre.

Dette høres kanskje ut som mye å huske på, men etter et par besøk blir det ren rutine.

Så vi sier bare Bon Appétit!

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 
Les også:
http://www.reismedbarn.no/spor.ernaeringsfysiologen
http://www.reismedbarn.no/hvor.mange.glass.taler.barnet.ditt
http://www.reismedbarn.no/svev.hoyt.i.det.bla


Har du noen gode restauranttips, del gjerne med oss under:
  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop