Gratis ferie

Gratis ferie

I dag starter sommerferien for veldig mange av landets skoleelever. Neste uke er ferie et faktum over det ganske land. Og med ferietid kommer ønsket om å gjøre noe annet. Finne på noe. La barna få en opplevelse utenom hverdagslivet. Men det koster.

Skrevet av: Reismedbarn.no Foto: Istock.com

Det er dessverre slik at straks skolene låser døra for sommeren, så går alarmen hos de store reiseoperatørene. Ferier man for en uke siden kunne få for 1500 kr, koster plutselig det tidobbelte. Dette fører til at mange, svært mange, familier ikke har råd til å reise bort. Heldigvis finnes det mange snille mennesker «der ute». Det blir stadig mer populært å dele av egne «goder», til de som ikke har råd selv. UNICEF har en egen side som heter feriesentralen.no hvor man kan legge ut gratis tilbud.

Her er noen eksempler på hva man kan finne;

«Bedrift gir bort ferie for inntil 5 personer i 1 uke juli\aug. f.eks Legoland, dyreparken osv. Dekker alle utgifter, reise, overnatting osv.»

 

«Vi låner bort leiligheten vår på Norefjell ski og spa i uke 27, til en familie på maks 4 personer. Leiligheten ligger i tilknytning til hotellet, og det er fri bruk av fasiliteter som svømmebasseng, spa-anlegg mm. Flott sommerprogram for barn med mange morsomme (gratis) aktiviteter.»

 

«Barnas turlag i Oslo og omegn arrangerer gratis sommerferieleir på Sæteren gård i Bærum. Passer for barn mellom 9-12 år. Sjekk linken under for mer informasjon! Velkommen :)»

 

«Låner gjerne bort lavvo eller telt i sommer. soveposer og underlag. Bor i Tromsø, har en del kart og kompass, tips til fine turer med barn. Turbo i Tromsø låner ut gratis utstyr også. Send meg en mail.»

Ferie for alle 
Dette var bare noe av det vi fant på www.feriesentralen.no. Og det er virkelig noe for enhver smak! Men dette er ikke det eneste stedet man kan redde ferieopplevelsen dersom økonomien er stri. Røde kors, har også tilbud til vanskeligstilte familier med konseptet «ferie for alle». Gjennom Ferie for alle får familier med svak økonomi tilbud om en aktiv ferieopplevelse for hele familien. For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser på ferie sammen. Da får familien mulighet til å dele gode opplevelser og skape felles minner.

Ferien blir ledet og tilrettelagt av Røde Kors-frivillige. Familier som får tilbud om Ferie for alle har ikke andre tilsvarende tilbud, og har levd i en situasjon med svak økonomi over tid. Ferieoppholdet tilbys familier som har minst ett barn i alderen 6-13 år. Store deler av ferien foregår utendørs uansett vær og årstid. Les mer om Røde Kors sitt tilbud her.

I tillegg finnes det sider på Facebook der man både kan spørre om hjelp og tilby hjelp. Det er veldig rørende å se at de fleste ønsker andre godt. Det føles like godt å gi som å få, så uansett hvilken «side» du er på, er det verdt å ta en titt.

Kanskje dette blir ferien som blir den mest uforglemmelige til nå? 

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Tips til bilturen
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

 

 


 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop