Guardamar del Segura, Spania

Guardamar del Segura, Spania

Vi satt med verden for våre hender da vi i år skulle finne sommerferie.

Skrevet av: Reis Med Barn

Vi var litt sent ute med å bestille og en av grunnene var at vi ville så mye. Fra charter til Mallorca eller Rhodos til storbyferie i New York eller kanskje vi skulle reise til Florida? Tilslutt falt valget på å reise i nærheten av der tre andre vennepar med barn skulle oppholde seg; Selvkomponert reise til Spania, denne gangen fastlandet og Costa Blancakysten. I fjor råtrivdes vi på Costa del Solsiden i Marbellaområdet og var derfor svært spente på om vi kom til å like "den andre kysten" like godt. Fra å være på nippet til å betale rundt 27.000 kroner for én uke med Ving til Mallorca, klarte mor etter mange dager på nett å finne flyreise (via Amsterdam) til ca 14.000 kroner (Ticket) og leilighetshotell med alle fasiliteter til ca 8000 kroner for 13 netter (hotels.com)Da er vi oppe i 22.000. Dertil var det leiebil i 14 dager til ca 3000, så til sammen fikk vi to uker i leilighet med to soverom og to bad, stue og kjøkken samt stor terasse for rundt regnet 25.000. Da var timene på nett verdt det, selv om det inni mellom var fristende å bare kjøre "full charter". Det er litt vanskeligere å klage på ting når man har satt sammen reisen selv og da hotellrommet manglet over ti av tingene hotels.com skilter med på hjemmesiden, har vi nå en klage inne hos dem så får vi se hvordan den saken ender. Jeg lover å fortelle!

Uansett, bosted og reise i boks, familier med barn i samme alder innen rekkevidde: La ferien begynne!


Byen vi ferierte i heter Guardamar del Segura, en relativt liten by ca 25 minutter fra Alicante. Enkelt å komme seg fra flyplassen og etter et par dager var vi lommekjente med egen "favorittspot" på stranden. Og stranden, DEN var fin den! Laaaaanggrunt, fiiiiin sand, passe store bølger og ikke så mye som en bitteliten tangbit å se. Hadde vi gått for samme reisemål som i fjor, hadde vi endt ved bassenget. Costa del Solkysten er nemlig i år (2012) invadert av hissige maneter. Vi fikk noen ublide møter med noen tråder som hadde drevet med strømmen og var helt klart fornøyde med valget om Costa Blanca. I tillegg til at strendene er finere, bølgene er mindre, manetene færre var vannet mye varmere og begge guttene fikk mer enn nok anledninger til å pusse på svømme/surfe/dykkekunnskapene. Perfekt! Vi var litt redde for at vi skulle ende opp i nok en fornorsket by som Benidorm og Alfaz del Pi, men i Guardamar så vi hverken VG eller Gilde kotletter, noe vi setter pris på når vi først har kommet oss ut fra Gardermoen=)Men, helt unorskt var det dog ikke. For etter tre dager hadde vi klart å finne en barndomsnabo fra en bitteliten øy utenfor Tønsberg, hans familie, en trivelig familie til og en og annen sporadisk nordmann. Det endte med at vi ble en klan på 18(!!!)som samlet oss på stranden hver dag og som klarte å gjøre kelneren på den lokale restauranten relativt stiv i smilet da vi flere kvelder kom og forlangte bord for 18! Men gøy var det, det skal være sikkert. Tenk deg selv å være barn og få lov til å bade og leke med 10 jevnaldrende hver dag en hel ferie! DET kaller jeg toppen av barnelykke.


Når vi er inne på mat må jeg få lov til å anbefale tre steder i Guardamar del Segura. Papas inne i selve byen, den ligger i det man kaller "restaurantgata", på skiltet og møblementet ser det relativt slitent ut, men betjeningen og maten er super! Den mest falleferdige rønna i Guradamar ligger langs hovedveien N-332, på utsiden står det "WOK BUFFET" og det blinker i halvhjerta julelys, et sted vi a l d r i hadde beveget oss inn på hadde det ikke vært for at noen så inderlig varmt anbefalte oss det. Det angret vi ikke på, oppe i annen etage på noe som ser ut som et kakerlakkbefengt, nedlagt kjøpesenter ligger en kina/thairestaurant som er helt fantastisk. Og tro meg, det er stappfullt! Her finner man en enorm buffet der du selv kan komponere hva du vil spise for så å levere det til en kokk som står midt i restauranten og koker og steker det for deg. Vår eldste prøvde seg på både froskelår og blekksprut, mens far i huset ikke ga seg før han hadde fått i seg 8 retter! Her er det "spis så mye du vil" og forsyn deg selv. Maten er fresh og byttes ut hele tiden, så tro meg når jeg anbefaler det på det varmeste. Til slutt var den en deilig pizzeria som lå like ved der våre "strandvenner" bodde som het pizza222.com. Deilig mat, surrete kelner og behagelig sval vind på kveldene. Vi brukte aldri mer enn 40-50 euro pr måltid og det var med drikke og dessert til alle.


Er du av den eventyrlystne typen anbefaler vi en tur inn til Alicante. Der er det fantastisk arkitektur, en nydelig molo som er 2.7 km lang, et piratskip man kan gå ombord i og for oss med shoppefot ligger El Corte Inglés i sentrum og frister med sine tilbud.
Av andre shoppemuligheter finner man Habaneras og Carrefour planet 9 minutter fra Guradamar i retning Torrevieja. Der finner du alle kjedebutikkene som Massimo Dutti, Zara, Zara Home, Bersckha, Blanco, HM osv, samt "kjente" spisesteder som KFC, Burgerking og McDonald's som kan friste i ny og ne selv på ferie.


Hver kveld inne i sentrum er det marked med boder av ymse slag, et tivoli med små karuseller og hoppeslott og alt innen rekkevidde av en nydelig park der påfugler, ender og skilpadder lever fritt.


Sånn rent bortsett fra noen uforutsette mangler på hotellrommet (Elite Sun Beach), var dette en super ferie og vi har ingen problemer med å anbefale Guardamar del Segura som feriemål. Lurer du på noe, er det bare å spørre på reismedbarn sin facebookside eller under her så skal jeg svare som godt jeg kan.

Tips til strandturen:

Håndklær
Ekstra badeskift
Parasoll
Solkrem med høy beskyttelse
Vann
Frys ned 3-4 flasker med vann hver kveld da har du kaldt vann hele dagen og de fungerer og som kjøleelementer for maten
Baguetter med seranoskinke og/eller ost
Kjeks, gjerne salte
Spray til bruk ved møter med brennmaneter eller veps
Hydrokortison
Penger til is
Armringer (men husk å ta dem av ved gult flagg på stranda)
Badeleker


Noen spanske fraser:

Vann - agua sin gas
Vann med kullsyre - agua con gas
Kaffe - kaffe sin leche
Kaffe med melk - kaffe con leche
Øl - Cerveza
Vær så snill - por favor
Jeg snakker ikke spansk - no habla espanôl
Snakker du engelsk - habla ingles?
Hvor er hotellet - Donde es el hotel?
God morgen - buenos dias
Strand - playa
Ha det - Adios
Veldig bra - muy bien

God tur til Spania!

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

   • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop