Herlige Fort Lauderdale

Herlige Fort Lauderdale

Etter ett døgn i Fort Lauderdale, vil jeg herved konstatere at jeg elsker denne byen. Det sies at FL er "the American way" i en mer sofistikert innpakning. Jeg er enig!

Skrevet av: Ane Hobæk Ose aneose.blogg.no


Vi i Reismedbarn er glade over å kunne introdusere deg for Ane og hennes familie. De har valgt å tilbringe permisjonstiden utenfor hjemmets trygge komfortsone og har lagt ut på en reise i fire uker. Først ville de til et europeisk land, men jammen endte de over Atlanteren i Selveste Amerika! Følg deres reise her på reismedbarn.noDen er elegant, og det er mange restauranter og uteserveringer her. Det hele har en europeisk "touch". Havet er salt, stranden er milevis og folkene er ganske så vennlige <3

Lykke!

Dagens gjøremål: leke og strandliv. Vi har funnet en liten lekeplass, men storesøster syns det er mye gøyere å klatre på muren langs strandpromonaden!

Shine and rise!
08.04.2013


God morgen fra Fort Lauderdale :)
Klokken er ni på morgenen, og vi sitter på restaurant og spiser frokost. Nam nam! Vi er så heldige å våkne tidlig (ca. klokka seks lokaltid og 12 hjemme) .. så i dag har vi vært vitne til en nydelig soloppgang.Det er så kult å sitte i 11. etasje å se en ny by våkne til liv! Solen skinner og varmen er perfekt for dagens gjøremål: finne lekeplass og kose oss på stranden!

 

Land and sea adventure! -the famous yachts and houses!
Duck Tours var en ganske artig måte å se Fort Lauderdale på. Et fremkomstmiddel som først kjørte på veien, for så til sjøs! Vi fikk en guidet tour både til lands og til vanns. Det ble en tur gjennom the famous Las Olas Blvd, og en kul reise i luksus til vanns.Vi var vitne til enorme hjem til de rike og berømte. Megastore yachter i fleng fikk vi også se på nært hold. Den dyreste av de alle, var Spielbergs sorte yacht til en verdi av en milliard norske kroner.


Sykt fete båter og sykt fete hus.

Og der satt vi og putra i The Duck og sa "kvakk, kvakk"! :D
Vi fikk se rikdommer som er så store at det er vanskelig for en liten småbarnsfamilie fra Porsgrunn å fatte! Men moro var det å se det :) Storesøster kunne gjerne tenke seg en sånn sort båt, men det kommer i hvertfall ikke til å skje på denne siden av jul...

Sawgrass Mills -Usa's største outlet
12.04.2013

Phu! For en dag! 

Vi var egentlig ferdig med shopping i USA for denne gang... Men da vi fikk vite at amerikas største outlet lå 20 minutters kjøretur unna, så bare måtte vi sjekke det ut. Det som møtte oss aller først var åtte store alligatorer. Storesøster syntes de var så kule, og jeg er enig, de var stilige! Og pappan måtte surre på bildene, så da får dere se hvor store de egentlig var (han er over 1.90). 

Over 350 butikker. Det er sykt mye. Og helt enormt digert. 
Jeg hadde plukket ut to butikker jeg ville se i. 

Det tok ca. ti minutter å gå fra den ene til den andre, og da jeg spurtet mellom kjøpesenteret, så fikk jeg se så mye lekkert! For et kjøpesenter! Det som reddet dagen min var Rainforest Cafe. Den hadde den råeste lekeplassen ever! Kidsa ville ikke dra, så der ble far plassert med kaffe og babykjeks, og kosa seg noen timer! 

Da mors shopping var vel overstått, gikk turen inn for å spise på regnskogkaféen. For et skue! 
Store akvarier med dypvannsfisk. Svære gorillaer, elefanter, løver and so on. I likhet med "Yayas" på Majorstua, forvandlet hele kafeen seg til en tropisk regnstorm. De ville dyrene ble levende, regnet sprutet og det hele var nokså autentisk. Både vi voksne og kidsa ble ganske så imponerte! 
Det store kjøpesenteret ble en strålende opplevelse for store og små takket være Rainforest cafe!

På vei ut av senteret møtte vi papegøyemannen. Det toppet hele dagen for storesøster! 
Uredd som hun er, gikk hun bort til mannen med fuglene på armen og hodet. Før vi visste ordet av det, hadde hun en papegøye på armen! Jeg trodde ikke mine egne øyne, men beholdt såpass roen til å skjønne at kamera måtte frem!

Time to say goodbye
14.04.2013

"Once in a lifetime" - langturen vår er snart over. Livet, dagene og opplevelsene vi har hatt her i Florida er straks bare minner. Drømmen om Amerika ble virkelig og alle forestillinger om turen ble innfridd! Herlig land å feriere med kids :)

Det er ennå to døgn til vi er hjemme, men reisen tilbake til Porsgrunn starter i morgen formiddag. Vi flyr fra Miami via Frankfurt. Flyet går kl. 17 lokaltid og skal være fremme på Gardermoen kl. 12 norsk tid mandags formiddag. Koffertene er snart ferdigpakket, kidsa er lagt og mors nerver er relativt inntakt. På flyturen har vi med leker, mat, snop, iPad, bøker og skift. Vi pakker med flere skift til kidsa, så dersom vi kommer utfor snøstorm (igjen) er vi beredt! Etter 28 dager på tur, er vi klare for å vende nesen hjem mot nord. 

Vi gleder oss veldig til å se familie og venner igjen! Storesøster gleder seg til å leke med vennene sine. Etter fire uker med to voksne og en baby, er hun klar for barnehagen! Heldigvis møtte vi to norske jenter på Treasure Island. De lekte supergodt sammen, og hun har savnet og snakket om dem siden vi skilte lag. Vi har ikke møtt noen andre norsktalende barn. Storesøster er svært sosial, og skravler i vei med alt og alle. Skuffelsen ble stor i starten da ingen svarte. Nå har hun lært seg noen gloser, og snakker mer enn villig "tøyseengelsk" med figurene sine. "Mummy, thank you søøøøøørr, dont't know, icecream, no" er gjengangere :) Vi har kosa oss masse med strandlivet. Kommer til å savne Atlanterhavet, varmen og sand mellom tærne!


"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no
 

LES OGSÅ:

Turen over Atlanteren
San Fransisco, LA og Las Vegas
LA by locals

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop