Høstferie

Høstferie

Vi har nettopp startet vår første høsteferieuke her til lands. Mange har allerede planer, reist til varmere strøk eller inntatt fjellheimen. Ikke alle har anledning til å gi barna en uke fri, men allikevel er det mulig å gi dem en høstferieopplevelse selv om det bare er for en dag eller to.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Håper noen av disse opplevelsene kan inspirere sånn på tampen.

Utedøgn
Pakk telt, varmt tøy, sovepose, liggeunderlag, mat og lykter og finn dere en egnet teltplass ute i vår frie natur. Mer skal ikke til for å gi barna følelsen av ekte høstferie. Et døgn er mer enn nok og vil gi barna gode minner. Ønsker du å avansere kan dere gå til anskaffelse av en lavvo, finn dere et uoppdaget sted enten til fjells eller nær sjøen. Vær nysgjerrig, utforsk, kanskje dere finner deres hemmelige eventyrsted.

Stillhet, flott natur og familietid.

Overnatting utenom det vanlige
Ønsker du mer comfort, men fortsatt en naturopplevelse uten like, finnes det flere muligheter.

De populære trehyttene i Brumunddal er ikke de eneste som tilbyr overnatting oppe i høyden lenger. Nå kan man også finne trehytter på Sørlandet og snart Østlandet. Det er veldig populært så om det er ledig er en annen sak, sjekk ut tretopphyttene i Gjerstad her.


Gjøkeredet er noe utenom det vanlig. Bildet er lånt av Trehyttene.

Les også: Tretoppferie


Luksuriøs overnatting på høyt nivå. Bilde er lånt fra Visit Dome.

Glam Camp
På Helgøya utenfor Hamar kan du overnatte i en dome, det er primitivt, men luksuriøs overnatting på høyt nivå. Stedet har du nærmest for deg selv og i nærområdet er det flotte trustier og aktiviteter for barn. Visit Dome kan dere lese mer om her. Hvis du først er på Helgeøya så er det ikke langt til Lillehammer og alt det barnevennlige de har å by på. Les om det morsomme dere kan gjøre her.


Maten smaker mye bedre utendørs

Microhyttene
På Moen Ranch utenfor Kragerø kan dere overnatte i Norges første mikrohytte. Den prisbelønte mikrohytta Kronen ligger helt på kanten av fjellet 100 meter over Tokevann med en spektakulær utsikt. Et par steinkast bortenfor ligger den andre hytten Dristig. Den har fått navnet sitt fordi den henger utenfor fjellet 7 meter over bakken. I området rundt hyttene er det et riktig dyreliv og fint terreng for sopp - og bærplukking. Å legge dagsturen langs skinnene på den nå nedlagte Kragerøbanen er spennende med sine skjæringer i fjellet og alle tunnellene. Les om Mikrohyttene her.

Kanotur
Kano er gøy! Hvis dere ikke er i besittelse av en kan det leies. Ta dere en dagstur eller legg opp til et overnattingsdøgn i nærheten av utleiestedet. I Norge har vi mange idyllisk innsjøer med flere spennende holmer som er flotte steder for padling. Vær møysommelig når du pakker, husk at klær og ting blir vått.


Det er lurt å pakke i en vanntett bag og organisere tøy i vanntette poser.

Topptur
Topptur kan høres ambisiøst ut, men det behøver det ikke være. Legg opp til et turmål som passer dere slik at det blir en hyggelig naturopplevelse. Har dere små barn så pakk tursekken og ta med familien på en vandring i nærområdet ditt, finn den høyeste toppen, la barna utforske, få mestringsfølelsen og la premien være en god rast på toppen. Ønsker dere å avansere så er det fortsatt mange fjelltopper som kan bestiges før vinteren kommer for fullt. Er dere av den eventyrlystne familien er det forstatt sesong for randonne. Les om Topptur med barn.

Les også: På toppen av Norge

Aktiviteter utendørs
En populær utendørsaktivitet er klatreparkkonseptet til Høyt og lavt. De har etablert parker en rekke steder i Sør-Norge, blant annet i Oslo, i Hallingdal, Skien, Telemark, Preikestolen, Sørum, Kristiansand og Nedstrand. Klatreparkene har løyper for alle aldre og nivåer – fra enkle familieløyper for de aller minste, til ruter som kun passer best for tøffinger.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

Geniale apper
Surf's up!
Seychellene, strender som vaniljesukker

 

 


 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop