Høstferie i Sverige - 20 morsomme aktiviteter for hele familien!

Høstferie i Sverige - 20 morsomme aktiviteter for hele familien!

Om noen uker er det klart for et deilig avbrekk fra hverdagen igjen. Høstferien står for tur, og over grensa hos våre svenske naboer venter opplevelser som passer både aktive familier og eventyrlystne sjeler. Her gir VisitSweden deg noen gode tips til steder og aktiviteter som gjør høstferien til en suksess!

Tekst og foto: VisitSweden.no

STOCKHOLM

NYTT PÅ TEKNISK MUSEUM

Hvis du har drømt om å kunne styre med tankekraft eller å male med øynene, bør Teknisk museum i Stockholm stå på listen over høstferiemål. Den 6.september åpner nemlig en ny utstilling, MasterMind, som lar deg utforske og eksperimentere deg frem til nye, smarte ideer.

Les mer her 

SE STOCKHOLM TIL LANDS OG TIL VANNS
Trodde du at det bare er James Bond som har tilgang til kjøretøy som kan kjøre både på land og i vannet? Tro om igjen! Tar du turen til Stockholm, kan du nemlig få en spennende sightseeing i en amfibiebuss. Guiden om bord forteller spennende historier om byen, og du får se de mest kjente severdighetene.

Les mer her

JÄMTLAND HÄRJEDALEN

SKATTEJAKT PÅ TOPPEN AV FUNÄSDALSFJELLET
Først kiler det i magen når man sitter i gondolbanen på vei opp til fjelltoppen, og så er det klart for en spennende skattejakt. Når skatten vel er funnet, kan man feire med en ekte svensk «fika», en kaffe og en bolle, i kafeen på toppen av fjellet. Turen ned kan man ta til fots, eller med gondolbanen. Skulle skattejakt føles for barnslig, finnes det også supre turstier her.

Egne pakketilbud på Hotell Funäsdalen i høstferien, les mer her

FAMILIEKVELD PÅ STORSJÖBADET
Den 28.september er både barn, ungdommer og foreldre velkommen til Storsjöbadet sin relax-avdeling for en fin kveld sammen. Her kan hele familien prøve seg på romersk badstu, lysbadstu, vedbadstu, boblebad og opplevelsesdusjer. I tillegg blir det muligheter for å teste Aufguss, en badstumetode som kombinerer varme og vellukt med eteriske oljer.

Les mer her

GOTLAND

HOPPLA PÅ HEST
Islandshesten kalles også humoristisk for «turbohest med fem gir», så en dag hos Kauparve Islandshästar i Visby på Gotland blir en morsom opplevelse for store og små. Her kan man bli med på turer som tilpasses nivået på deltakerne, så om man aldri har ridd før er ikke det noen hindring. Turene varer i mellom 1-3 timer, og på de lengre turene er det matpause med for eksempel grilling.

Les mer her

REIS TILBAKE I TID I EN GROTTE
I Lummelundagrottan på Gotland kan du bli med en guidet tur 400 millioner år tilbake i tid. Rare fossiler og dryppsteinsformasjoner, og store grottesaler med vannspeil vil fascinere både voksne og barn. Lummelundagrotten er en av Sveriges lengste grotter, den sammenlagte lengden av de utforskede delene er på over fire kilometer. I Grottcenteret finnes både utstillinger, filmer og en klatrevegg.

Les mer her

VEST-SVERIGE

DYREPASSER FOR EN DAG

Hvordan mater man 80 kilo tunge kattedyr uten å selv bli lunsj? I Nordens Ark får hele familien bli med en dyrepasser på en spennende runde i parken, og lære alt om dyrene. 26.-27.september får du en familiepakke som inkluderer både overnatting, lunsj, middag og en hel dag sammen med en av dyrepasserne. Dagen etter får man selv utforske parken på egenhånd.

Les mer her

SMÅLAND

HØSTFEST PÅ ÖLAND

Sveriges største høstfestival arrangeres torsdag 24.september til søndag 27.september. For nittende året på rad arrangeres festivalen, som skal feire at avlingene er høstet. Markeder og moro for hele familien står på programmet, og totalt byr Ölands Skördefest på over 900 ulike aktiviteter rundt om på øya.

Les mer her

PÅ JAKT ETTER SMÅKRYP
Med blikket rettet mot bakken, går hele familien på småkrypsjakt og spaner inn alt som kravler, kryper, flyr og smyger. Arrangeres på Norra Öland lørdag 26.september. Supert som en del av høstfesten som arrangeres den helgen.

Les mer her

VÄRMLAND

LEKELANDET I KARLSTAD

Et av Nord-Europas største lekeland har plass til 600 barn og ligger i Karlstad, tre timer fra Oslo. Flere ulike avdelinger med morsomme og spennende attraksjoner står klare for høstferie-sprelske barn med masse energi. En egen foreldre-parkering, også kalt kafé, står klar med gratis wifi og nytraktet kaffe ...

Les mer her

GÖTEBORG

OPPLEV LISEBERG UTEN KØ
De to siste helgene av sesongen, 3.-4.oktober og 10.-11.oktober, holder Liseberg åpent mellom 11 og 21, og ettersom det er lavsesong, har hele familien muligheten til å virkelig slå seg løs uten å måtte stå i milelange køer. Benytt for eksempel anledningen til å teste ut Helix, den prisbelønnede berg- og dalbanen som en million gjester har rukket å kjøre siden den åpnet i april 2014.

Les mer her

MØT EN MAMMUT
Det er fortsatt muligheter for å ta en tur til istiden, og se den flotte mammututstillingen på Universeum i Göteborg. Frem til 11.oktober kan hele familien se grottebjørnen, sabeltann-tigeren og ikke minst de ullhårede mammutene.

Les mer her

SKÅNE

TROPISK STEMNING
I Helsingborg ligger Tropikariet, en innendørs dyrepark som gjenskaper følelsen av å spasere på den Afrikanske savannen, gå gjennom regnskogen eller dykke ned til et korallrev utenfor Maldivene. Hlet uten å bli solbrent eller våt ... Tropikariet har fantastiske miljøer og dyr som hopper og flyr over hodene til de besøkende når de beveger seg mellom de ulike biotopene. Det finnes guidede turer, som bør bookes på forhånd.

Les mer her

MORSOMT MUSEUM
Hva blir lek + museum? Jo, et Lekoseum! Her finnes utstillinger med svensk leketøyshistorie, egne lekesoner for barna, en morsom juleavdeling som har jul hele året og masse annet som stimulerer fantasien til nysgjerrige barn.

Les mer her

SMÅLAND

PÅ TUR MED PAKKHUND
For skogsglade familier er en tur med Familie Husky Walk en morsom opplevelse. En pakkhund bærer oppakningen, og man får drahjelp inn i skogen. Der blir det lunsj og mulighet til å teste aktivitetene i en villmarksleir. Eller kanskje det frister med et barmarks-hundespann som trekker sleden innover i naturen?

Les mer her

VILLMARKSCAMP I ISABERG
Fisking, sykling med mountainbike, klatring, zipline, padling. Utvalget av aktiviteter på Isaberg Mountain Resort er stort og variert. En høstferie her fyller lungene med frisk luft, og setter fart på blodomløpet. Hele familien innlosjeres i fine «stugor», og hver morgen serveres frokostbuffé i restauranten. Isaberg kalles eventyrfjellet, og det stemmer definitivt!

Les mer her

DALARNA

BLI MED TIL FREMTIDEN
På Fremtidsmuseets utstilling Experimentera Mera handler alt om naturvitenskap og teknikk, og man kan blant annet teste sine egne reaksjoner i klatreveggen. I planetariet får hele familien oppleve en verden full av stjerner, planeter, galakser og kometer, sammen med en guide. Planetariet viser også flere spennende og lærerike filmer.

Les mer her

SPENNENDE I SAMELAND
I området mellom Norge og Sverige finnes et enormt område av uberørt natur. Her ligger porten til Sveriges del av Sapmi, samelandet hvor man kan oppleve den genuine samekulturen. Idre Sameby er en av Sveriges minste samebyer, og her kan man bli med på spennende utflukter som dagsturer eller turer med flere overnattinger. Her kan besøkende blant annet hilse på tamrein, høre historier om samekulturen, eller bli med på vandring på fjellet.

Les mer her

ÖREBRO

MORO I BADELAND
I Örebro ligger badelandet Lost City, hvor vann-eventyr i fosser, ruiner og jungel venter. Familien kan svømme i bølgene i det store bassenget med bølgemaskin, nyte en avslappende stund i et varmt boblebad eller utfordre hverandre i klatreveggen. De heftige vannskliene Jungle Escape, Treasure Hunter og River Run står også klare for å underholde vannglade nordmenn. En jungelrestaurant sørger for at gjestene holder koken hele dagen, med en deilig buffé og snacks.

Les mer her

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Saft suse
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop