Hurra... Vi skal feire jul i Florida

Hurra... Vi skal feire jul i Florida

Er hovedtanken vi sitter med når billetter endelig er booket, hotell er på plass og tanken om sol, sommer og ikke minst Disneys magiske verden regjerer julehodene våre.

Skrevet av: Jannecke Weeden Foto: Istock

Så for å være litt føre var, satte mor i huset seg til rette for å planlegge dagene i de amerikanske pensjonistenes favorittstat og barnas drømmested. For det er jo tross alt i Disney world at "The magic happens".... Vel, da skal jeg ytre et par sannhetens ord for at den magien skal henrulle..

Det første du kan gjøre er å smelle omtrent halve lommepegebudsjettet inn i to dager i park. Jeg holdt rett og slett på å falle av stolen da jeg som stolt mor, tenkte jeg skulle lure inn et par billetter til Disney World under julepalmen på det som uansett kommer til å bli en annerledes, -og ja, dyr jul.
Det er i utgangspunktet en kostbar affære å sette en familie på fire på et fly fra Oslo til Miami midt i julestria. Med 14 hele dager i solen på et hotell klasket ned i gangavstand fra stranden, har det allerede før avreise gjort et dypt innhogg i julebudsjettet.
Men det fristet så veldig etter en intens arbeidshøst, mye borte fra barna og enda lenger unna sola å bare pakke badebuksa og sette seg på et fly til solgaranti, og den nevnte disneymagien. Men det får da altså være måte på?!

I det jeg setter meg ned og googler "Disney World Orlando Tickets", velger jeg å gå inn på parkens eget nettsted, slik at jeg ikke skal bli lurt, slik jeg allerede har blitt en gang da jeg skulle søke om visum -mer om det en annen gang.

Jeg hadde bestemt at vi trengte to dager i parkene, det finnes fire parker og det anbefales at man bruker en hel uke på å komme seg gjennom alle. Vi har booket hotell i Fort Lauderdale, så jeg hadde sett for meg to dager i parkene med en overnatting. Jeg hadde livlig sett for meg hvordan guttene skulle juble i det de pakker opp gavene sine under palmetreet, der det står at vi skal til selveste Disney World, asså SELVESTE, hjemmet til alt fra Mikke Mus til Harry Potter... Man kan jo ikke være i "Sunshine state" uten å hilse på Donald eller se det verdensberømte fyrverkeriet..?

Vel, dèt må dessverre mine barn finne seg i, for makan til innhugg i et feriebudsjett har jeg aldri vært vitne til i mitt liv som mor. Bare for å komme inn i parken(e), koster det for oss fire, i to dager;  8500 kroner! ÅTTETUSENFEMHUNDRE!! For å gå inn i en park. Ja, jeg vet at det ikke er en hvilken som helst park, og at det kan være en "en gang i livet"-hendelse. Men åtte tusen fem hundre kroner!!???
Da har vi ikke overnatting, leiebil eller så mye som en brødskive dekket enda engang. Bare for moro sjekket jeg hva det koster å booke en overnatting i nærheten av parkene, og da velger jeg ikke det dyreste alternativet. Men 3-stjerners varianten kalt Disneys Animation Resort; 1925 kr for en natt. Så var det leiebil 3300kr. Så før mat er inntatt, koster det 13725 kroner. Vi snakker om én natt. Èn natt og to dager. Jeg kjenner jeg blir rystet langt ned i de vinterklare støvlene mine. Hvem er Disney egentlig tenkt for? The magic Kingdom for the magically rich parents?

Les også: 1 måned på reisefot (Barcelona - Florida)

Jeg kjenner hele Florida falt i stjerneboken min på grunn av disse prisene. Ja, jeg skjønner at noen av dere som leser dette tenker at det burde jeg tenkt på før jeg bestilte tur. Og jeg innrømmer lett at jeg hadde sett for meg at selvsagt ble en tur til Walt´s egenbygde drømmeverden det som kom til å koste mest av aktiviteteter, men FJORTEN TUSEN kroner, for, jeg sier det igjen, én natt!!! Legger man til mat i to dager er vi kjapt oppe i 16.000 kroner for en familie på fire, som hadde lyst til å hilse på Elsa, Ariel, Donald og Harry. Men, sorry kids, dette får dere spare til til dere er lege og advokat. Eller finner opp neste Facebook.

Juleklem fra mamma

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

Les også:

The Keys
Tips til flyturen

Tips fra flyvertinnen


 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop